13.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladislav Noseek).
Ako si sami pripravíte nátierku na sendvič? Využite sezónu na chutnú zeleninu, uvarte ju, pridajte tri ingrediencie, premiešajte a máte hotovo. Nepotrebujete vajcia ani avokádo. Vyjde vám mimoriadne chutná, zdravá a zelená.

Foto: shutterstock/Vladislav Noseek
Špargľa je chutná a zdravá zelenina, ktorú si vychutnávame na jar. Sezóna zvyčajne trvá od mája do júna, hoci tento rok sa výnimočne začala skôr, čo znamená, že sa pomaly končí. Preto ak ste si ešte nestihli vychutnať ich chuť, radšej to rýchlo napravte. Mimochodom, svojmu telu dodáte množstvo vitamínov A, E a C, antioxidačných flavonoidov a mnoho ďalšieho. Za zmienku stojí aj to, že špargľa má nízky obsah kalórií. V 100 g nájdete len asi 20 kcal, takže je vhodná pre strážcov hmotnosti. Čo si z nej môžete pripraviť?
Z čoho môžete pripraviť pastu na sendviče? Zabudnite na vajcia a avokádo
Špargľa sa dá jesť na viacero spôsobov, z ktorých najobľúbenejší je jednoducho ju uvariť a podávať napríklad so zemiakmi a omáčkou podľa vlastného výberu. Často sa tiež obaľujú do slaniny a syra alebo lístkového cesta a pečú sa v rúre. Možností je naozaj veľa. Ak si ich chcete vychutnať nielen na obed a večeru, ale aj na raňajky, pripravte si sendvičovú nátierku, ktorá je šialene chutná a triviálna na prípravu. Potrebujete len pár ingrediencií. Čo presne?

Foto: shutterstock/DenisProduction.com
Zloženie:
- zväzok zelenej špargle (zvyčajne asi 180-200 g),
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- 3-4 polievkové lyžice majonézy,
- štipka horčice podľa chuti,
- soľ, korenie,
- voliteľne: petržlenová vňať.
Ako si pripravíte vlastnú nátierku na sendviče? Jednoduchšie to už byť nemôže
Začnite nakrájaním špargle na malé kúsky. Uistite sa, že nie sú dlhšie ako 3 cm. Časť hlavičiek odložte bokom a zvyšok dajte do hrnca, zalejte vodou a varte do mäkka. 15 minút pred koncom pridajte hlavičky. Kým sa špargľa varí, dajte do misky prelisovaný cesnak (a prípadne nasekanú petržlenovú vňať), horčicu, majonézu a korenie. Všetko dôkladne premiešajte. Uvarenú špargľu scedíme, necháme trochu vychladnúť a potom ju nadrobno nakrájame. Pridáme k ostatným prísadám a opäť premiešame. Táto pasta je pripravená na konzumáciu. Natrite si ju na chlieb a vychutnajte si ju.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Natierate si túto nátierku na chlieb? Radšej ju vyraďte zo svojho jedálnička
Natierate si túto nátierku na chlieb? Radšej ju vyraďte zo svojho jedálnička – Vášeň v tebe
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.