Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Také šťavnaté mleté mäso ste ešte nikdy nevideli. Zabudnite na bravčové mäso a pridajte dve veci

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir). Asi neexistuje Slovák, ktorý by nemal rád fašírky. Samozrejme, môžu vám chutiť menej, môžu vám chutiť viac, ale keď ich uvidíte na...

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir).

Asi neexistuje Slovák, ktorý by nemal rád fašírky. Samozrejme, môžu vám chutiť menej, môžu vám chutiť viac, ale keď ich uvidíte na tanieri, pravdepodobne vás nebude sprevádzať sklamanie. Dnes však máme mierne upravený recept na mleté mäso, ktorý si podmaní vaše chuťové poháriky. Bravčové mäso? Nechajte si ho na inokedy. Teraz je čas na morčacie.

Bravčové mäso? Nechajte si ho na inokedy. Teraz je čas na morčacie.
Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir

Fašírky robili naše prababičky, babičky, mamy a samozrejme ich robíme aj my a pravdepodobne ich budú robiť aj naše deti. Recept na fašírky je veľmi jednoduchý a zvládne ho v podstate ktokoľvek. Už sme písali o mnohých fašírkach, či už s hubami alebo syrom, ale všetky predpokladali použitie bravčového mäsa. Samozrejme, nie je to chyba, ale mleté morčacie mäso je oveľa lepšie, trochu ľahšie, hoci veľmi šťavnaté. Väčšina z nás sa bojí robiť mleté morčacie mäso a fašírky zo strachu, že mäso vyjde suché. Nie je to tak pri tomto recepte.

Ako pripraviť najlepšie morčacie fašírky? Zapamätajte si dôležité pravidlo

Jedna rada na začiatok – nekupujte balené mleté mäso. Najlepšie je, ak si morčacie mäso pomeliete sami a vyberiete si stehno, najlepšie s kožou.

  • Morčacie stehno má viac spojivového tkaniva a koža má viac tuku, ktorý nielenže nesie chuť mäsa, ale aj spôsobuje, že rezne sú také šťavnaté, až sa z nich tuk tečie.

Aby ste však fašírkam dodali chuť, nezabudnite na správne ochutenie. K mletému morčaciemu mäsu vždy pridávam nasekanú petržlenovú vňať a červenú papriku. Moja rodina si už ani nepýta klasické mleté bravčové mäso.

Morčacie fašírky. Šťavnaté a plné chuti vďaka prísadám

Zloženie:

  • 1 kg mäsa z morčacieho stehna vrátane kože
  • 1 malá cibuľa
  • polovica zväzku petržlenovej vňate
  • 1 podlhovastá červená paprika
  • 2 vajcia
  • cesnak – 2 strúčiky alebo podľa vašej chuti
  • 2 plátky chleba alebo žemle namočené v mlieku alebo vývare
  • soľ a korenie
  • pol čajovej lyžičky sladkej červenej papriky
  • pol čajovej lyžičky kari korenia
  • strúhanka na obalenie
  • olej na vyprážanie

Mleté morčacie rezne s petržlenovou vňaťou a paprikou – ako na to:

Najlepšie je, ak si morčacie mäso pomeliete sami a vyberiete si stehno, najlepšie s kožou.
Foto: shutterstock/Kseniia Mnasina
  1. Mäso opatrne odrežeme od kostí. Kosti môžete zamraziť a pridať ich napríklad do vývaru. Mäso pomeľte na hrubšom mlynčeku a vložte do misy.
  2. Cibuľu nakrájajte na kocky, papriky na kocky a orestujte na troche masla, kým cibuľa nezmäkne a papriky sa nerozvaria.
  3. Cesnak rozdrvte a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno. Pridajte k mletému mäsu.
  4. Do misy rozbijte vajcia a pridáme chlieb alebo žemle. Podľa chuti ochuťte koreninami a zmes intenzívne premiešajte. Mala by byť pevná a trochu lepkavá.
  5. Mokrými rukami odtrhávajte kúsky zmesi a v dlaniach z nich vytvarujte fašírky. Potom každú z nich poriadne obaľte v strúhanke a pritlačte ju, aby sa strúhanka na panvici nepripálila.
  6. Rozpáľte olej (mal by pokrývať celú plochu panvice) a fašírky potom opečte z oboch strán dozlatista. Nezabudnite udržiavať panvicu horúcu, ale výkon horáka by nemal byť veľmi vysoký. Nezabudnite tiež, že morčacie mäso sa rýchlo pripraví, preto dávajte pozor, aby ste ho „neprepiekli“.
  7. Podávajte s obľúbenými prílohami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Babička nakrájala na plátky a dvakrát opiekla, ja pridávam ešte niečo. Najlepšia večera

Sezóna tejto zeleniny sa práve začína. Hoďte ju do rúry s korením a máte hotovú večeru.


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Osem potravín, ktoré zrýchľujú spaľovanie tuku. Dietologička vymenúva jej obľúbené

14.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ak chcete získať krásny pás a ploché brucho, nemusíte hladovať ani robiť stovky takzvaných brušákov. Veľmi často…

Krajina, ktorá ponúka more aj hory. Dovolenku tam zažijete za výhodnú cenu

14.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nikiforov Alexander). Hľadáte miesto na dovolenku, ktoré spája čaro pláží a úchvatné horské scenérie? Skvelou voľbou je jeden z…

Zdravé stravovanie by malo byť chutné. Čo by ste mali jesť, aby ste schudli?

14.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/mapo_japan). Mnohí ľudia sa pýtajú, čo jesť, aby schudli bez veľkých obetí. Ukazuje sa, že sa nemusíte vzdať chutných…

Zalejem vriacou vodou a opláchnem si vlasy. Už žiadne návštevy kaderníka každý mesiac

14.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angela Bragato). Vidíte na hlave prvý sivý prameň? Alebo možno nemáte chuť chodiť k drahému kaderníkovi a farbiť si…

Tento zdravý koláč pripravíte len zo 4 ingrediencií. Môžete ho jesť stále na diéte

14.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Jack7_7). Počas diéty sa vôbec nemusíte vzdať sladkostí. Môžete si upiecť fit koláče, ktoré úspešne nahradia kalorické kysnuté koláče…

Auto Trendy

Česko stavia najdlhší železničný tunel

15.5.2025 Redakcia Auto trendy - Naši západní susedia opäť dokazujú svoju technologickú prevahu. Tunel Chotýčany s dĺžkou takmer 5 kilometrov sa stane kľúčovou dopravnou tepnou a umožní vlakom dosiahnuť rýchlosť…

Slovenský zázrak: Lietajúce auto konečne smeruje do výroby s novým výkonnejším motorom

15.5.2025 Redakcia Auto trendy - Po 35 rokoch úsilia sa sen slovenského konštruktéra stáva skutočnosťou. Prvé lietajúce autá AirCar si zákazníci prevezmú už budúci rok, no za cenu, ktorá sa…

Cenový šok: Tieto 3 nové SUV kúpite za menej ako 20 000 eur

14.5.2025 Redakcia Auto trendy - SUV dobývajú slovenské cesty a nemusia pritom vyprázdniť vašu peňaženku. Objavili sme tri cenovo najdostupnejšie modely, ktoré budú príjemným prekvapením aj pre šetrných motoristov.

Zips na ceste nie je móda, ale povinnosť: Čo musíte vedieť, aby ste sa vyhli pokute

14.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nevieme, kedy treba niekoho pustiť pred seba a kedy máme prednosť? Pravidlá jazdy na zips nie sú zložité, no stále ich mnohí vodiči ignorujú. Prinášame…

Fiat 500 Hybrid: Prvé už schádzajú z montážnej linky!

14.5.2025 Redakcia Auto trendy . Talianska ikona dostáva nový život v hybridnom prevedení, ktoré doplní elektrickú verziu. Výroba sa naplno rozbehne ešte tento rok.

Bezpečnostná organizácia Euro NCAP chystá zemetrasenie v automobilovom svete

14.5.2025 Redakcia Auto trendy - Už vás nebaví hľadať stierače či klimatizáciu v nekonečnom menu na dotykovej obrazovke, zatiaľ čo auto pred vami brzdí? Nie ste sami! Známa bezpečnostná organizácia…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov