Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Také šťavnaté mleté mäso ste ešte nikdy nevideli. Zabudnite na bravčové mäso a pridajte dve veci

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir). Asi neexistuje Slovák, ktorý by nemal rád fašírky. Samozrejme, môžu vám chutiť menej, môžu vám chutiť viac, ale keď ich uvidíte na...

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir).

Asi neexistuje Slovák, ktorý by nemal rád fašírky. Samozrejme, môžu vám chutiť menej, môžu vám chutiť viac, ale keď ich uvidíte na tanieri, pravdepodobne vás nebude sprevádzať sklamanie. Dnes však máme mierne upravený recept na mleté mäso, ktorý si podmaní vaše chuťové poháriky. Bravčové mäso? Nechajte si ho na inokedy. Teraz je čas na morčacie.

Bravčové mäso? Nechajte si ho na inokedy. Teraz je čas na morčacie.
Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir

Fašírky robili naše prababičky, babičky, mamy a samozrejme ich robíme aj my a pravdepodobne ich budú robiť aj naše deti. Recept na fašírky je veľmi jednoduchý a zvládne ho v podstate ktokoľvek. Už sme písali o mnohých fašírkach, či už s hubami alebo syrom, ale všetky predpokladali použitie bravčového mäsa. Samozrejme, nie je to chyba, ale mleté morčacie mäso je oveľa lepšie, trochu ľahšie, hoci veľmi šťavnaté. Väčšina z nás sa bojí robiť mleté morčacie mäso a fašírky zo strachu, že mäso vyjde suché. Nie je to tak pri tomto recepte.

Ako pripraviť najlepšie morčacie fašírky? Zapamätajte si dôležité pravidlo

Jedna rada na začiatok – nekupujte balené mleté mäso. Najlepšie je, ak si morčacie mäso pomeliete sami a vyberiete si stehno, najlepšie s kožou.

  • Morčacie stehno má viac spojivového tkaniva a koža má viac tuku, ktorý nielenže nesie chuť mäsa, ale aj spôsobuje, že rezne sú také šťavnaté, až sa z nich tuk tečie.

Aby ste však fašírkam dodali chuť, nezabudnite na správne ochutenie. K mletému morčaciemu mäsu vždy pridávam nasekanú petržlenovú vňať a červenú papriku. Moja rodina si už ani nepýta klasické mleté bravčové mäso.

Morčacie fašírky. Šťavnaté a plné chuti vďaka prísadám

Zloženie:

  • 1 kg mäsa z morčacieho stehna vrátane kože
  • 1 malá cibuľa
  • polovica zväzku petržlenovej vňate
  • 1 podlhovastá červená paprika
  • 2 vajcia
  • cesnak – 2 strúčiky alebo podľa vašej chuti
  • 2 plátky chleba alebo žemle namočené v mlieku alebo vývare
  • soľ a korenie
  • pol čajovej lyžičky sladkej červenej papriky
  • pol čajovej lyžičky kari korenia
  • strúhanka na obalenie
  • olej na vyprážanie

Mleté morčacie rezne s petržlenovou vňaťou a paprikou – ako na to:

Najlepšie je, ak si morčacie mäso pomeliete sami a vyberiete si stehno, najlepšie s kožou.
Foto: shutterstock/Kseniia Mnasina
  1. Mäso opatrne odrežeme od kostí. Kosti môžete zamraziť a pridať ich napríklad do vývaru. Mäso pomeľte na hrubšom mlynčeku a vložte do misy.
  2. Cibuľu nakrájajte na kocky, papriky na kocky a orestujte na troche masla, kým cibuľa nezmäkne a papriky sa nerozvaria.
  3. Cesnak rozdrvte a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno. Pridajte k mletému mäsu.
  4. Do misy rozbijte vajcia a pridáme chlieb alebo žemle. Podľa chuti ochuťte koreninami a zmes intenzívne premiešajte. Mala by byť pevná a trochu lepkavá.
  5. Mokrými rukami odtrhávajte kúsky zmesi a v dlaniach z nich vytvarujte fašírky. Potom každú z nich poriadne obaľte v strúhanke a pritlačte ju, aby sa strúhanka na panvici nepripálila.
  6. Rozpáľte olej (mal by pokrývať celú plochu panvice) a fašírky potom opečte z oboch strán dozlatista. Nezabudnite udržiavať panvicu horúcu, ale výkon horáka by nemal byť veľmi vysoký. Nezabudnite tiež, že morčacie mäso sa rýchlo pripraví, preto dávajte pozor, aby ste ho „neprepiekli“.
  7. Podávajte s obľúbenými prílohami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Babička nakrájala na plátky a dvakrát opiekla, ja pridávam ešte niečo. Najlepšia večera

Sezóna tejto zeleniny sa práve začína. Hoďte ju do rúry s korením a máte hotovú večeru.


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Stuhnutý med? Tento geniálny trik ho premení na tekutý za pár sekúnd!

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Zabudnite na namáhavé vyškrabávanie medu z pohára. Jednoduchý domáci trik vám ušetrí čas aj nervy. Stačí vám len…

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Zabudnite na čierne a biele bodky. Odstráňte ich pomocou tejto domácej masky z 2 zložiek

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Boyloso). Správna starostlivosť o tvár, ktorá udržiava pleť v dobrom stave, si vyžaduje niekoľko krokov. Keď sa na nose,…

Choroby sliviek pod kontrolou: Jednoduché rady na bohatú úrodu

9.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/weha). Slivky sú jedným z najcennejších ovocných stromov v našich záhradách. Aby ste sa každý rok tešili z bohatej…

Ako ukladáte potraviny do chladničky? Boli by ste prekvapení, ako veľmi na tom záleží

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olena Ivanova). Často sa stáva, že po nákupe vložíme výrobky do chladničky bez toho, aby sme sa nad tým…

Auto Trendy

Kia oficiálne predstavuje nové elektrické SUV EV5 pre európsky trh

10.07.2025 Redakcia Auto trendy - Kia uvádza na európsky trh nový model EV5, kompaktné elektrické SUV, ktoré ponúka dojazd viac ako 500 km na jedno nabitie. Tento model má byť…

Airbus A400M: Vojenská „beštia“ pripravená na moderné konflikty

10.07.2025 Redakcia Auto trendy - Airbus A400M, pôvodne navrhnutý ako taktické transportné lietadlovo, prechádza zásadnými úpravami, ktoré z neho robia univerzálnu vojenskú platformu. Francúzsky výrobca ho vybavil modernými technológiami, aby…

Grok od Elona Muska sa vymkol spod kontroly: Umelá inteligencia urážala používateľov platformy X

10.07.2025 Redakcia Auto trendy - Umelá inteligencia môže priniesť mnoho výhod, no ak nie je správne kontrolovaná, môže spôsobiť problémy. Elon Musk sa o tom presvedčil na vlastnej koži, keď…

Pravidlo troch štvrtín: Bez dostatku paliva hranice neprekročíte

10.07.2025 Redakcia Auto trendy - Napadlo by vám kontrolovať stav palivovej nádrže pred prekročením štátnej hranice, aby ste mohli legálne pokračovať v jazde? V Singapure je to nevyhnutnosť. Tento mestský…

Horúčavy a autá: Aké problémy vás môžu postihnúť počas letných dní?

09.07.2025 Redakcia Auto trendy - Slnečné počasie a vysoké teploty sú ideálne na relax na pláži alebo v parku, no pre vodičov a ich autá môžu predstavovať vážne výzvy. Horúčavy…

Čo robiť, keď stratíte kontrolu nad vozidlom?

09.07.2025 Redakcia Auto trendy - Jazda v daždi prináša zhoršenú viditeľnosť, predĺžený reakčný čas vodiča a riziko nebezpečného aquaplaningu alebo poškodenia vozidla. Preto je na mokrej vozovke nevyhnutné nielen znížiť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov