Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Zabudnite na strúhanku. Obaľte bravčové rezne v tomto a budete si olizovať prsty

19.01.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčové rezne sú na mnohých slovenských stoloch, najmä v nedeľu. Pri ich príprave je veľmi dôležitý obal, ktorý musí byť zlatistý a...

19.01.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčové rezne sú na mnohých slovenských stoloch, najmä v nedeľu. Pri ich príprave je veľmi dôležitý obal, ktorý musí byť zlatistý a chrumkavý. Zvyčajne sa pripravuje zo strúhanky, ale tentoraz ju nahraďte inou ingredienciou – bude menej mastná a zároveň bohatá na výživové hodnoty. Tento výrobok používajte nielen na raňajky, ale aj na obed.

Trojobal na bravčové rezne nemusí byť zo strúhanky. Zistite, čím ju môžete nahradiť.
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Existuje zdravšia alternatíva k strúhanke? Ukázalo sa, že existuje. Stojí za to obaľovať bravčové rezne v… ovsených vločkách. Okrem toho ich môžete použiť aj na obalenie rybích prstov, ako aj zeleninových rezňov. Pozrite si recept na najlepšiu strúhanku pod slnkom.

Z akých surovín sa pripravuje klasický trojobal na bravčové rezne?

Klasický trojobal na bravčové rezne sa zvyčajne pripravuje z 3 zložiek. Okrem toho by ste ich mali použiť v správnom poradí. Ktoré?

Na začiatku mäso obaľte v múke, aby sa naň lepšie prilepilo vajce. Najčastejšie sa používa hladká, ale možno použiť aj celozrnnú, ryžovú alebo kukuričnú múku.

Potom múku spojte s druhou vrstvou, ktorou je rozšľahané vajce. Na zvýraznenie chuti sa oplatí dochutiť soľou, korením a ďalšími obľúbenými koreninami.

Poslednú, vonkajšiu vrstvu klasického trojobalu tvorí strúhanka. Vďaka strúhanke sú rezne zlatisté a chrumkavé. Takýto účinok má bežná strúhanka, celozrnná alebo panko.

Prečo nahradiť strúhankou ovsenými vločkami?

Ovsené vločky sú zdravšou alternatívou tradičnej strúhanky. Obsahujú cennú vlákninu, ktorá podporuje trávenie a zabraňuje zápche. Okrem toho zlepšuje črevnú peristaltiku a má pozitívny vplyv na črevnú mikroflóru.

Beta-lepok obsiahnutý v tomto výrobku je zodpovedný za znižovanie hladiny „zlého cholesterolu“. Jeho pravidelná konzumácia pomáha kontrolovať krvný tlak a znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení.

Vďaka svojej štruktúre absorbujú ovsené vločky pri vyprážaní menej tuku, a preto je jedlo menej kalorické. Obal zároveň nestráca svoju chrumkavosť.

Okrem toho tento produkt poskytuje vitamíny skupiny B, ako aj minerály, napr. horčík, fosfor, železo a zinok. Je tiež uznávaný ako zdroj antioxidantov, ktoré podporujú ochranu buniek pred poškodením spôsobeným oxidačným stresom.

Ovsené vločky môžete jesť nielen na raňajky. Môžete ich použiť na prípravu zdravého a chrumkavého trojobalu na bravčové rezne.
Foto: shutterstock/Boryana Manzurova

Recept na obaľovanie bravčových rezňov ovsenými vločkami

Ingrediencie:

  • bravčové rezne;
  • 100 g hladkej múky;
  • 100 g ovsených vločiek;
  • 2 vajcia;
  • korenie: soľ, korenie a prípadne paprika, granulovaný cesnak, bylinky;
  • olej na vyprážanie.

Postup:

Na začiatku vyšľahajte vajcia so soľou, korením a ďalšími obľúbenými koreninami. Ovsené vločky zasa nahrubo zomeľte. Môžete ich tiež nechať celé.

V ďalšom kroku obaľte rezne v múke, potom vo vajci a nakoniec v ovsených vločkách. Smažte ich na rozpálenom oleji na miernom ohni, kým nezískajú zlatistú farbu.

Rezne odporúčame uložiť na papierové utierky. Tým sa odsaje prebytočný tuk.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Z bravčového karé pripravujem niečo lepšie ako rezne. Mäso vychádza prima, a to vďaka dôležitej zásade

Máte už dosť bravčových rezňov? Pripravte si rezeň na havajský spôsob. Dve prísady navyše a máte večeru ako z reštaurácie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takto marinujem morčacie rezne. Mäso je také šťavnaté, že sťava z neho doslova vyteká

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Morčacie mäso sa nevyberá tak často ako kuracie, najmä preto, že sa ho dosť ľudí bojí. Morčacie…

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Tento koláč robím vždy na jar. Prvý podnos zmizne v ten istý deň

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Jahodový želé koláč je jarná a letná klasika, na ktorú sa teší veľa ľudí. Najlepšie samozrejme chutí s…

Urobte to so zemiakmi hneď, ako ich ošúpete. Jednoduchý úkon zabráni tomu, aby stmavli

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bilanol). Čo možno urobiť, aby zemiaky neztmavli? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, tento problém sa netýka…

Kysnuté cesto počas pečenia klesá? Pravdepodobne robíte túto chybu

4.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/grafvision). Milujete kysnuté cesto, ale bohužiaľ nie vždy vyjde perfektne? Ak vás rozčuľuje, že sa vaše sladkosti počas pečenia…

Auto Trendy

Exkluzívne kusy: Najdrahšie autá sveta, ktoré nikdy neuvidíte na cestách

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Luxus, exkluzivita a nadčasový dizajn - zoznámte sa s vozidlami, ktoré si môžu dovoliť len tí najbohatší z najbohatších. Jeden exemplár stojí toľko, že by…

Google Maps vás podvádza? Prečo vás nevedie najkratšou cestou

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Navigácia, ktorej denne dôverujú milióny vodičov, skrýva prekvapivé tajomstvo. Nie vždy vás vedie najkratšou trasou - a dôvody vás prekvapia.

Alkohol a jazda: Tučné jedlo vás pred policajtom nezachráni!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že stačí zjesť mastné jedlo a alkohol sa rýchlejšie odbúra? Odborníci varujú: organizmus potrebuje na odbúranie alkoholu oveľa viac času, než si väčšina…

Tankujte správne: Tajomstvá čerpania paliva, ktoré vás prekvapí!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že viete všetko o tankovaní auta? Možno vás prekvapí, že táto zdanlivo jednoduchá činnosť skrýva viacero záludností. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ktorý ocení…

Hrdza na aute je tichý zabijak: Najlepšie spôsoby ako ju odstrániť

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Aj malé škvrny hrdze môžu časom zničiť vaše auto. Poznáme najúčinnejšie metódy, ktoré vám pomôžu zachrániť karosériu pred koróziou.

Reinkarnovaní predkovia alebo obyčajní hlodavci? Chrám Karni Mata: Miesto, kde sú potkany uctievaní ako bohovia

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si chrám, kde sa po zemi premáva 25-tisíc potkanov. Miesto, kde sa veriaci klaňajú hlodavcom a považujú ich za svojich reinkarnovaných predkov. Znie to…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov