Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Ryba už nikdy nevyjde suchá. Urobte toto počas smaženia

21.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/gkrphoto). Vianoce neoddeliteľne sú spojené s rybami. Ak ich chceme dokonale usmažiť, musíme vedieť, aké chyby nerobiť, aby sa šťavnaté a jemné mäso nestalo...

21.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/gkrphoto).

Vianoce neoddeliteľne sú spojené s rybami. Ak ich chceme dokonale usmažiť, musíme vedieť, aké chyby nerobiť, aby sa šťavnaté a jemné mäso nestalo suchým a nechutným. Ak budeme poznať niekoľko pravidiel a použijeme niekoľko jednoduchých trikov, naše ryby budú chutiť dokonale. Zistite, ako správne smažiť rybu.

Ako smažiť ryby, aby boli chutné?
Foto: shutterstock.com/gkrphoto

Na rozdiel od zdania nie je smaženie rýb vôbec jednoduché. Často sa stáva, že namiesto toho, aby bolo mäso dokonale šťavnaté a jemné, je suché ako triesky. Našťastie to môžeme napraviť. Stačí uplatniť niekoľko základných pravidiel a vyhnúť sa častým chybám. Vďaka tomu bude tohtoročná vianočná ryba chutiť dokonale.

Ako dlho by ste mali smažiť ryby? Toto si musíte zapamätať

Pre chuť a štruktúru ryby je rozhodujúci čas smaženia. Závisí to od jej hrúbky a druhu.

  • Tenké filety, ako je treska alebo tilapia, by sa mali smažiť len 2 – 3 minúty z každej strany.
  • Ryby s hrubšou štruktúrou, ako je losos, by sa mali smažiť 5 minút.

Je tiež dobré skontrolovať, či je ryba hotová.

  • Stačí do nej zľahka pichnúť vidličkou, a ak sa mäso ľahko oddelí, mali by ste rybu z panvice vybrať.
TIP! Dobre vedieť, že ryba sa ešte chvíľu po zložení z panvice pečie, preto je vždy lepšie dať ju na tanier o niečo skôr ako príliš neskoro.
Foto: shutterstock/zi3000

Aké chyby by ste nemali robiť pri smažení rýb? Spôsobia, že bude suchá a nechutná

Niektoré časté chyby, ku ktorým pri smažení dochádza, spôsobujú, že ryba je suchá a menej chutná.

  • Zvyčajne je príčinou príliš vysoká teplota a príliš dlhý čas prípravy.

Z tohto dôvodu, akonáhle spozorujete, že sa z tuku na panvici začína dymiť, mali by ste okamžite znížiť teplotu.

  • Okrem toho sa vyhnite príliš častému obracaniu rýb.

Počas celého procesu smaženia to stačí urobiť iba raz. Tým sa zachová štruktúra mäsa.

  • Je tiež veľmi dôležité, aby ste do panvice nevkladali studené ryby, ktoré ste práve vytiahli z chladničky.

To spôsobí, že sa bude smažiť nerovnomerne a menej chutne.

Dôležité je tiež nepoužívať príliš veľa korenia pred presunutím ryby na panvicu, pretože napríklad príliš skoré pridanie soli odoberie z mäsa vlhkosť a urobí ho veľmi suchým.

Na čo ešte treba myslieť pri smažení rýb? Tieto prvky sú rozhodujúce pre chuť

Okrem toho, že sa treba vyhnúť vyššie uvedeným chybám, je vhodné pamätať aj na niekoľko jednoduchých pravidiel, ktoré vám uľahčia smaženie rýb a zabezpečia, že budú vždy veľmi chutné a dokonale šťavnaté.

  • Základným pravidlom je použitie správneho tuku na smaženie. Výborne sa na to hodí repkový olej alebo vyčistené maslo.

Ďalším kľúčom k úspechu je správne predhriatie panvice.

TIP! Rybu dajte na oheň až vtedy, keď tuk pri kontakte s ňou zasyčí.
Foto: shutterstock/VIS Fine Art

Ďalším spôsobom, ako skontrolovať, či je tuk správne zohriaty, je vykonať jednoduchý test.

  • Stačí do panvice vhodiť malý kúsok chleba. Ak začne okamžite prskať a získa zlatistú farbu, znamená to, že olej je pripravený na vyprážanie rýb.

Zaujímavým spôsobom je ponoriť do oleja drevenú lyžicu. Ak sa okolo nej objavia malé bublinky, je to znamenie, že tuk je horúci.

Ryby by sa mali smažiť v dostatočne horúcom tuku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto sa zbavíte usadenín vo vývare. Stačí jeden šikovný trik

Je oveľa chutnejší ako kapor. Málokto o tejto rybe počul a je veľmi zdravá


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Namiesto vyhadzovania, pokrčte a pretrite rošt. Bleskovo odstránite zaschnutý tuk a spálené zvyšky

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mouse family). Grilovanie je radosť, ale čistenie roštu po ňom už menej. Vyskúšajte tieto jednoduché triky, ktoré vám ušetria…

100 g bielkovín každý deň – je to veľa alebo málo? Zistite, čo sa stane s vaším telom po takom množstve

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lee Charlie). Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo sa stane s vaším telom, ak mu dodáte poriadnu porciu…

Ktorá strana hliníkovej fólie udržiava teplo? Vysvetlíme vám to raz a navždy

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Hliníková fólia je výrobok, ktorý sa nachádza v každej domácnosti. Široko sa používa v kuchyni. Okrem iného sa…

Nazbierajte si v parku alebo na lúke a vyrobte si marmeládu. Lacné, chutné a veľmi zdravé

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LN team). Jar je ideálnym obdobím na to, aby ste čo najviac využili to, čo vám príroda ponúka, a…

Môžete sa stretnúť tisíckrát a netušiť, že ste si súdení

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacob Lund). Teória neviditeľnej nite, ktorá spája osudy ľudí, dobýja internet. Čo ak ste svoju spriaznenú dušu už stretli,…

Auto Trendy

Šokujúci verdikt: Nemci porovnali elektrický Elroq a benzínový Karoq, výsledok vás prekvapí!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda Elroq mala byť výkladnou skriňou elektromobility, no aj napriek zjavnej snahe nemeckých testovačov ukázať ju v najlepšom svetle, prepadla takmer v každom porovnaní so…

Ferrari Daytona SP3: Nový klenot v exkluzívnej zbierke Țiriac Collection

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Jeden z najvzácnejších a najkrajších modelov Ferrari, Daytona SP3, sa stal súčasťou prestížnej automobilovej galérie Țiriac Collection. Tento unikátny automobil, inšpirovaný legendárnymi pretekárskymi vozidlami zo…

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Európsky prelom vo vesmíre: Súkromná kapsula Phoenix 1 úspešne dobyla vesmír!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká firma prekonala očakávania a dokázala, že Európa má vo vesmírnom priemysle svoje miesto. Ich revolučná kapsula Phoenix 1 úspešne absolvovala misiu a otvorila dvere…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov