Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Huby, Recepty,

Teraz ich zbierate v lese. Charakteristickú chuť im dodáva nálev

03.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ksana Durand). Sezóna podpňoviek trvá od septembra do polovice novembra a v našich lesoch sa môžeme stretnúť so štyrmi druhmi tejto huby – bledou,...

03.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ksana Durand).

Sezóna podpňoviek trvá od septembra do polovice novembra a v našich lesoch sa môžeme stretnúť so štyrmi druhmi tejto huby – bledou, mokraďovou, žltou a tmavou. Ako pripraviť podpňovky, aby ste z nich získali čo najviac chuti? Dobrým riešením je ich nálev podľa osvedčeného receptu.

Ako si pripraviť chutné nakladané podpňovky?
Foto: shutterstock/Ksana Durand

Ako si vychutnávate chuť húb nazbieraných na jeseň počas zimných mesiacov? Samozrejme, môžu byť sušené alebo nakladané. Dajú sa zbierať ešte asi dva týždne, takže to je ideálny čas na ich prípravu na nakladanie.

  • Nakladané podpňovky môžu byť skvelou pochúťkou, ale hodia sa aj do šalátov alebo ako príloha.

Nakladaním získajú výraznú, suchú a kyslú chuť.

Nakladané podpňovky – prísady

Na naloženie húb si musíte zaobstarať niekoľko ingrediencií. Na naloženie približne 1 kg húb postačia tieto pomery:

  • 1 kg húb podpňoviek,
  • 2 bobkové listy na pohár,
  • 3 zrnká nového korenia na pohár,
  • 8 zrniek horčice na pohár,
  • 3 zrnká korenia na pohár,
  • 3 lyžice cukru,
  • 1 lyžica soli,
  • 4 šálky vody,
  • 1 šálka 10% octu,
  • 1 lyžica vody,
  • 1 lyžica cukru,
  • 1 lyžica soli.

Nakladané podpňovky – recept

  • Nazbierané huby dôkladne očistite a jemne osušte papierovou utierkou.
  • Do hrnca nalejte vodu, pridajte soľ a huby varte približne 20 minút.

Po tomto čase huby vyberte, sceďte ich a vodu z varenia vylejte. Huby sa potom druhýkrát uvaria v soli a čerstvej vode a vložia do čistých pohárov.

  • Ďalším krokom je príprava nálevu, ktorý by mal pozostávať z octu, vody, cukru, soli, bobkového listu, nového korenia, zrniečok korenia a horčice.

Všetky tieto prísady sa vložia do hrnca a privedú sa do varu.

  • Poháre s hubami opatrne naplňte pripraveným nálevom.
  • Uzavrite poháre a pasterizujte približne 20 minút.
@hobbybastler69

Rezept zum Pilze einlegen | Honigpilze 🍄 Рецепт заколки Грибов #honigpilze #Rezept #herbstrezept #Pilze #pilzesammeln #fy #fyp #Опять #Рецепт

♬ Originalton – Hobbybastler

Pasterizácia vám umožní skladovať nakladané poháre niekoľko týždňov, ale ak máte v úmysle spotrebovať nakladané huby maximálne do troch dní, môžete od pasterizácie upustiť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Túto chybu často robia hubári. Krásne exempláre sa pokryjú plesňou

Tieto huby by sa nemali sušiť. Stratia svoje vlastnosti a môžu byť škodlivé


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Gordon Ramsay vždy solí cesnak pred krájaním. Jednoduchý trik, ktorý uľahčuje život.

20.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lysenko Andrii). Gordon Ramsay je skutočný kulinársky guru. Jeho rady sú užitočné nielen pre začínajúcich kuchárov. Pred časom sa…

Najlepšie cesto na palacinky. Mäkučké, elastické a chuťovo jednoducho úžasné

20.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaMaslova). Hoci príprava palaciniek sa zdá byť jednoduchá, nemusí to tak byť. Ani príliš hrubé, ani príliš tenké. Nemali…

Dezert a osviežujúci nápoj v jednom. Milovníkom kávy se budú zbiehať sliny

20.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/acongar). Hľadáte dezert na víkend, ktorý nielen uspokojí vašu chuť na sladké, ale zároveň osvieži a prinesie úľavu v…

Jedlo ako z francúzskej reštaurácie. Ťažko uveriť, že je to len zelenina

20.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina). Chcete sa preniesť do slnečného Provence? Pripravte si tento jednoduchý pokrm, ktorý nielenže chutí šialene, ale je…

Takto zistíte, či je hríb červivý. Toto tajomstvo mi prezradil môj starý otec

20.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pavel Vatsura). Hubárom pomaly ale isto začína sezóna. Mnohí ľudia sa vracajú s plnými košíkmi, ale nájsť huby je…

Auto Trendy

Zásada 5 minút: Jednoduchý trik, ktorý predĺži život vašej klimatizácie

21.06.2025 Redakcia Auto trendy - Nepríjemný zápach po zapnutí klimatizácie trápi mnohých vodičov. Riešenie je však jednoduché a účinné. Stačí malý krok, aby ste si užili veľkú výhodu pre zdravie…

AVTOVAZ odhalil modernizovanú Nivu Travel: Výroba začne koncom roka

21.06.2025 Redakcia Auto trendy - AVTOVAZ oznámil termíny spustenia výroby obnoveného terénneho vozidla Niva Travel. Na Petrohradskom medzinárodnom ekonomickom fóre PMEF-2025 AVTOVAZ predstavil facelift terénneho vozidla Lada Niva Travel.

Môžem dolievať olej inej značky do auta? Toto musíte vedieť

21.06.2025 Redakcia Auto trendy - Musí byť olej do auta tej istej firmy? Ak sa počas dlhého víkendu na ceste ukáže, že jeho hladina v motore je nízka a nemáte…

Strešné okno v aute: Luxus, ktorý môže vydrancovať peňaženku

21.06.2025, Redakcia Auto trendy Strešné okno v aute vyzerá ako skvelý nápad - v lete otvoríte strechu, užijete si slnko a príjemný vánok. Realita je však často iná. Tento luxusný…

Dojazd 500 km? Možno... ale podľa koho? Európa, USA a Čína merajú inak

20.06.2025, Redakcia Auto trendy Dojazd elektromobilu 500 kilometrov znie lákavo, ale pozor - záleží na tom, kto ho meral! Európa používa štandard WLTP, Amerika sa spolieha na EPA a Čína…

Šéf Dacie šokuje: "Autá sú príliš veľké a drahé. Vráťme sa k základom!"

20.6.2025 Redakcia Auto trendy - Denis Le Vot, generálny riaditeľ značky Dacia, ostro kritizuje súčasný smer automobilového priemyslu. Tvrdí, že výrobcovia zašli príliš ďaleko a je čas vrátiť sa k…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov