Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Huby, Recepty,

Teraz ich zbierate v lese. Charakteristickú chuť im dodáva nálev

03.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ksana Durand). Sezóna podpňoviek trvá od septembra do polovice novembra a v našich lesoch sa môžeme stretnúť so štyrmi druhmi tejto huby – bledou,...

03.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ksana Durand).

Sezóna podpňoviek trvá od septembra do polovice novembra a v našich lesoch sa môžeme stretnúť so štyrmi druhmi tejto huby – bledou, mokraďovou, žltou a tmavou. Ako pripraviť podpňovky, aby ste z nich získali čo najviac chuti? Dobrým riešením je ich nálev podľa osvedčeného receptu.

Ako si pripraviť chutné nakladané podpňovky?
Foto: shutterstock/Ksana Durand

Ako si vychutnávate chuť húb nazbieraných na jeseň počas zimných mesiacov? Samozrejme, môžu byť sušené alebo nakladané. Dajú sa zbierať ešte asi dva týždne, takže to je ideálny čas na ich prípravu na nakladanie.

  • Nakladané podpňovky môžu byť skvelou pochúťkou, ale hodia sa aj do šalátov alebo ako príloha.

Nakladaním získajú výraznú, suchú a kyslú chuť.

Nakladané podpňovky – prísady

Na naloženie húb si musíte zaobstarať niekoľko ingrediencií. Na naloženie približne 1 kg húb postačia tieto pomery:

  • 1 kg húb podpňoviek,
  • 2 bobkové listy na pohár,
  • 3 zrnká nového korenia na pohár,
  • 8 zrniek horčice na pohár,
  • 3 zrnká korenia na pohár,
  • 3 lyžice cukru,
  • 1 lyžica soli,
  • 4 šálky vody,
  • 1 šálka 10% octu,
  • 1 lyžica vody,
  • 1 lyžica cukru,
  • 1 lyžica soli.

Nakladané podpňovky – recept

  • Nazbierané huby dôkladne očistite a jemne osušte papierovou utierkou.
  • Do hrnca nalejte vodu, pridajte soľ a huby varte približne 20 minút.

Po tomto čase huby vyberte, sceďte ich a vodu z varenia vylejte. Huby sa potom druhýkrát uvaria v soli a čerstvej vode a vložia do čistých pohárov.

  • Ďalším krokom je príprava nálevu, ktorý by mal pozostávať z octu, vody, cukru, soli, bobkového listu, nového korenia, zrniečok korenia a horčice.

Všetky tieto prísady sa vložia do hrnca a privedú sa do varu.

  • Poháre s hubami opatrne naplňte pripraveným nálevom.
  • Uzavrite poháre a pasterizujte približne 20 minút.
@hobbybastler69

Rezept zum Pilze einlegen | Honigpilze 🍄 Рецепт заколки Грибов #honigpilze #Rezept #herbstrezept #Pilze #pilzesammeln #fy #fyp #Опять #Рецепт

♬ Originalton – Hobbybastler

Pasterizácia vám umožní skladovať nakladané poháre niekoľko týždňov, ale ak máte v úmysle spotrebovať nakladané huby maximálne do troch dní, môžete od pasterizácie upustiť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Túto chybu často robia hubári. Krásne exempláre sa pokryjú plesňou

Tieto huby by sa nemali sušiť. Stratia svoje vlastnosti a môžu byť škodlivé


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Recept priamo z Turecka. Je to pravdepodobne najchutnejší letný šalát.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alp Aksoy). Sladkokyslý, jemne pikantný, ideálne vlhký, chrumkavý, navyše veľmi zdravý a osviežujúci. Taký je práve turecký šalát gavurdagi,…

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Cesto „3 šálky“ zvládne upiec aj amatér. Upečte ho raz a recept si zapamätáte na celý život.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergii Koval). Nemáte kuchynskú váhu? Nevadí. Overený recept na jogurtový koláč vám umožní odmerať ingrediencie bežným pohárom. Je to…

Nakrájala som a namarínovala ako steak. Hostia neverili, čo som dala na gril.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). Čo vegetariánskeho na grilovanie? Hostí môžete prekvapiť nielen klasickou zeleninou. Čoraz častejšie siahame po netradičných ingredienciách, ktoré na…

Pôsobia ako balzam na srdce a šťava čistí organizmus. Najlepšie ovocie pre seniorov

Čerešne. Ovocie, ktoré pripomína leto. Sladké, pevné a šťavnaté, potešia svojou chuťou a lákavým vzhľadom. Ich ďalšou výhodou je vysoká výživná hodnota a priaznivý vplyv…

Auto Trendy

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosť

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov