Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Takto pripravujem len bravčové rezne. Sú šťavnaté a jemné, je to vďaka tomuto triku

22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elvie Lins). Bravčové rezne sú klasikou slovenských večerí a všetkých druhov osláv. Recept je, samozrejme, triviálny, ale aby boli rezne skutočne chutné, musíte sa...

22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elvie Lins).

Bravčové rezne sú klasikou slovenských večerí a všetkých druhov osláv. Recept je, samozrejme, triviálny, ale aby boli rezne skutočne chutné, musíte sa o mäso náležite postarať. Pomôže vám marináda. Mlieko nechajte v chladničke – iný výrobok bude fungovať oveľa lepšie.

Bravčové rezne sú klasikou slovenských večerí a všetkých druhov osláv.
Foto: shutterstock/Elvie Lins

Bravčové rezne sú klasikou slovenskej kuchyne, a hoci sa inšpirovala viedenským rezňom, treba povedať, že bravčový rezeň má v srdciach mnohých Slovákov osobitné miesto. Recept na bravčový rezeň je banálny – vyklepané plátky mäsa sa opečú a usmažia dozlatista. Niekedy však bravčové rezne vyjdú tvrdé a jednoducho nechutné.

Samozrejme, často to závisí od druhu mäsa, ale vždy je dobré rezne vopred marinovať. Mnohí ľudia mäso vopred namáčajú do mlieka. Kedysi som to robila aj ja, kým som neobjavila lepší spôsob. Namiesto toho, aby som bravčové rezne namáčala do mlieka, namáčam ich do cmaru. Mäso je potom jemné, chrumkavé a bez charakteristického, niekedy nepríjemného pachu bravčového mäsa.

Bravčové rezne. Urobím ich takto a každý si dá ešte jednu porciu navyše

Ingrediencie:

  • niekoľko plátkov bravčovej panenky alebo karé nakrájané na kúsky,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 500 ml prírodného cmaru,
  • 3 vajcia,
  • pšeničná múka,
  • strúhanka,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • masť na vyprážanie.
Bravčové rezne sú najlepšie, ak ich vyprážame na bravčovej masti.
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Spôsob prípravy:

  1. Do misky vložte naklepané plátky bravčového mäsa. Cibuľu nakrájajte nadrobno a rozložte ju okolo mäsa. Mäso zalejte cmarom a pridajte štipku soli a korenia. Potom to celé vložte na niekoľko hodín do chladničky – alebo na noc.
  2. Keď je mäso dostatočne namarinované, vyberte ho z chladničky, mierne ho očistite, ale nevysušujte – zvyšky marinády zvýšia jeho chuť. Nezabudnite tiež nechať mäso chvíľu na pulte, aby dosiahlo izbovú teplotu.
  3. Teraz je čas na obalenie. Plátky bravčovej panenky zľahka osolíme a okoreníme z oboch strán, potom ich obalíme najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a strúhanke. Možno budete chcieť zdvojnásobiť množstvo strúhanky.
  4. Na panvici rozohrejte veľké množstvo bravčovej masti. Potom na ňu položte rezne a na miernom ohni ich smažte z oboch strán dozlatista. Podávajte ihneď po usmažení – najchutnejšie sú rezne priamo z panvice.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Moja babička takto pripravuje fašírky už šesťdesiat rokov. Bez týchto dvoch prídavkov by neboli chutné

Bravčový rezeň Belvedere u mňa doma prekonal klasiku. Na večeru si už nepýtajú „klasický bravčový rezeň“


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Európanky sa odpútavajú od nudného hybridu. Dubajské nechty sú novým rozmerom luxusu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Studio Lucky). Ktoré jarné nechty majú zaručene „wow“ efekt? Salóny práve ovládol luxusný trend inšpirovaný Blízkym východom. Stačí sa…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Tieto účesy opticky odčítajú 10 rokov. Ideálna voľba pre dámy 60+. Vhodné aj na svadbu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Parilov). Správny účes dodáva lesk a zároveň uberá roky. Preto nie je prekvapením, že toľko žien vyhľadáva účesy, ktoré…

Alternatíva k preplneným letoviskám. Grécky ostrov láka zlatými plážami a azúrovou vodou

01.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/saiko3p). Toto je miesto, ktoré uchvacuje krásou svojej prírodnej krajiny. Malý ostrov je známy svojou krištáľovo čistou vodou, piesočnatými…

Auto Trendy

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov