Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčový rezeň Belvedere u mňa doma prekonal klasiku. Na večeru si už nepýtajú „klasický bravčový rezeň“

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172). Elegantná verzia tradičnej bravčovej panenky alebo karé, ktorá môže bez problémov zaujať miesto pri nedeľných obedoch. Jemné, šťavnaté mäso v chrumkavom obale je...

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172).

Elegantná verzia tradičnej bravčovej panenky alebo karé, ktorá môže bez problémov zaujať miesto pri nedeľných obedoch. Jemné, šťavnaté mäso v chrumkavom obale je skutočnou pastvou pre zmysly. Ako pripraviť dokonalé rezne na štýl Belvedere? Tento recept vám nebude robiť žiadne ťažkosti.

Ako pripraviť dokonalé rezne na štýl Belvedere?
Foto: shutterstock/Chatham172

Mnohí z nás si nevedia predstaviť obed alebo večeru bez kúska mäsa na tanieri. Hoci sú bravčové rezne klasikou slovenskej kuchyne, ktorá sa často objavuje na našich stoloch, niekedy sa oplatí trochu experimentovať. Ak nemáte nápad na jedlo alebo chcete vyskúšať niečo nové, pripravte rezne na spôsob Belvedere. Keď ich budete podávať, vaša rodina bude ohromená.

Ako pripraviť dokonalé bravčové rezne v štýle Belvedere? Namiesto bravčového karé použite iné mäso

Príprava rezňov na spôsob Belvedere je veľmi jednoduchá a nevyžaduje si žiadne špeciálne kuchárske zručnosti. Ide o klasické jedlo, ktoré vďaka obaleniu a vyprážaniu získa zlatistú, chrumkavú kôrku, zatiaľ čo mäso zostane vo vnútri šťavnaté. Potrebné ingrediencie:

  • pol kilogramu bravčovej krkovičky,
  • 60 g hladkej múky,
  • 100 g strúhanky,
  • 2-3 vajcia,
  • strúčik cesnaku,
  • pohár mlieka,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • repkový olej na vyprážanie.

TIP! Prečo nepoužívame bravčové karé? Bravčová krkovička je vďaka vyššiemu obsahu tuku šťavnatejšia a jemnejšia. Okrem toho si pri dlhšej tepelnej úprave dlhšie zachováva svoju chrumkavosť a nevysušuje sa ako bravčové karé.

Dodržanie poradia obaľovania mäsa – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke – je dôležité.
Foto: shutterstock/aomas


Aké je poradie pečenia rezňov na spôsob Belvedere? Pri obaľovaní neurobte chybu

Dodržanie poradia obaľovania mäsa – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke – je dôležité, pretože múka pomáha vajíčku rovnomerne priľnúť k mäsu a strúhanka vytvára chrumkavú a zlatistú kôrku. Ak by sme niektorý z týchto krokov vynechali, strúhanka by sa nemusela prilepiť a rezne by stratili svoju ideálnu štruktúru. Teraz, keď sme si tento bod objasnili, pustime sa do prípravy mäsa.

  1. Bravčovú krkovičku najprv dôkladne opláchnite a potom ju dôkladne osušte papierovou utierkou. Mäso nakrájajte na hrubé plátky s hrúbkou asi 1-1,5 cm. Každý plátok jemne naklepte tĺčikom, ale s citom. Chceme, aby rezne boli mäkké a jemné, ale nie príliš tenké. Prenesieme ich do misy s mliekom a prelisovaným cesnakom na 10 minút.
  2. Keď je mäso hotové, osušíme ho papierovou utierkou, rezne z oboch strán posypeme soľou a korením a necháme ich chvíľu prejsť vôňou korenia. Ak máte chuť trochu experimentovať, pridajte svoje obľúbené bylinky – trochu rozmarínu alebo tymiánu môže chuť pokrmu dokonale zvýrazniť.
  3. Teraz je čas na obalenie. Pripravte si tri taniere: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a jeden so strúhankou. Každý rezeň najprv obalíme v múke, potom ho namočíme do vajíčka a nakoniec ho pevne obalíme v strúhanke. Jemne pritlačte, aby strúhanka dobre priľnula k mäsu.
  4. Na panvici rozohrejte olej a rezne opekajte na miernom ohni, kým nie sú z oboch strán krásne zlatisté.
  5. Hotové rezne preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Takto budú ľahšie a zachovajú si chrumkavú kôrku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Klobásy dedka Jožka. Plnil ich do pohárov a urobil niečo dôležité. Bolo to chutné celé mesiace

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Toto je dokonalá manikúra pre dámy 50+. Elegantné a omladzujúce ruky

18.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dmytro Zinkevych). Dobre upravené ruky môžu mať veľký vplyv na váš vzhľad a sebavedomie. Zrelé ženy môžu zvážiť jeden…

Nebezpečný zvyk v sprche, ktorý môže ohroziť váš život. Nejde o pošmyknutie!

18.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Myslíte si, že poznáte všetky riziká spojené so sprchovaním? Odborníci odhalili bežný zvyk, ktorý môže viesť k závažným…

Zbavte sa hrdze raz a navždy: Tento geniálny trik vás prekvapí svojou jednoduchosťou!

18.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/J.J. Gouin). Zabudnite na drahé chemikálie a hodiny driny. Obyčajný predmet z vašej kuchyne dokáže zázraky s hrdzavými povrchmi…

Pite pri cukrovke, inzulínovej rezistencii aj pri diéte. Prírodne znižuje hladinu cukru

18.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SakSa). Produkt odporúčaný osobám so zvýšenou hladinou cukru, s prediabetickým stavom alebo s cukrovkou 2. typu, ale aj tým,…

Modrá jaskyňa v obľúbenej dovolenkovej krajine Slovákov. Jej návšteva je nezabudnuteľným zážitkom

18.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angyalosi Beata). Modrá jaskyňa, ktorá sa nachádza na malom ostrove Biševo, je prírodným klenotom Chorvátska a láka turistov z…

Auto Trendy

Hrdina v kokpite: Kapitán Sabharwal zachránil stovky životov!

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Kapitán Sumeet Sabharwal je svedkami katastrofy Air India nazývaný hrdinom! Obyvatelia trojpodlažného bloku, ktorý sa nachádza tesne vedľa miesta katastrofy, sú presvedčení, že svoj život…

Plačúce dieťa v lietadle rozdelilo internet: "Máš právo na život bez detí, nie na svet bez nich!"

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Sezóna intenzívnych dovolenkových ciest, aj tých leteckých, sa začne už čoskoro. Pre rodičov malých detí je to však obzvlášť stresujúce obdobie. Vízia plačúceho maličkého na…

Falošný poplach o bombe: Lufthansa otočila lietadlo uprostred letu!

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Lietadlo Lufthansy letiace z Frankfurtu do Hajdarabadu v Indii otočili späť do Nemecka. Počas letu informovali pasažierov, že indické letisko im neudelilo súhlas na pristátie.…

Toto tlačidlo nenávidia všetci: Ale používajú ho každý deň

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Autíčko vo vnútri kruhu (môže byť prerušovaný) – tlačidlá s týmto symbolom sa objavujú čoraz častejšie v nových autách. Sú veľmi dôležité, mnohí vodiči od…

Senzácia z Ruska: Lada Iskra bezpečnejšia ako európske autá!

18.6.2025 Redakcia Auto trendy - Do predaja stále ešte len smeruje, toto by ale mal byť zlom, na ktorý sa čakalo. Ruská novinka absolvovala crash test ARCAPu, ktorý zodpovedá úrovni…

Tieto chyby zabijú váš motor: 8 smrteľných hriechov každého vodiča!

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Drahé poškodenia motora sa často dajú predísť jednoduchými opatreniami. Kto ignoruje varovné signály alebo robí typické chyby pri jazde, riskuje zbytočné opotrebenie - až po…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov