Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Zmiešajte mlieko, múku a maslo. Urobíte ich raz a budete sa k nim vracať znova a znova

21.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MakroBetz). Myslím, že nikoho netreba presviedčať, že domáce buchty sú stokrát alebo dokonca tisíckrát lepšie ako kupované. Hlavne preto, že keď si ich robíte...

21.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MakroBetz).

Myslím, že nikoho netreba presviedčať, že domáce buchty sú stokrát alebo dokonca tisíckrát lepšie ako kupované. Hlavne preto, že keď si ich robíte sami, najlepšie viete, čo v nich je. Ak máte radi pečivo v trochu sladšej verzii, máme pre vás recept na mliečne buchty. V žiadnom obchode ich nenájdete také dobré.

Zmiešajte mlieko, múku a maslo. Urobíte ich raz a budete sa k nim vracať znova a znova.
Foto: shutterstock/MakroBetz

Domáce pečivo je chutné, voňavé a čerstvé. Samozrejme, najlepšou voľbou je kváskový chlieb, najlepšie celozrnný. Niekedy si však každý chce trochu dopriať a zjesť niečo menej zdravé. Samozrejme, nenabádame vás, aby ste sa takto stravovali každý deň, ale z času na čas to nemôže uškodiť, najmä pri vyváženej strave. Vezmite teda do ruky telefón a uložte si tento recept na mliečne buchty.

Je v nich všetko, čo spôsobuje, že domáce pečivo má v našich srdciach osobitné miesto. Veď môžete odolať niečomu, čo obsahuje maslo? A potom je tu droždie a mlieko, ktoré spoločne robia buchty kyprejšími. A cukor? Áno, bohužiaľ, je, ale len dve polievkové lyžice, aby droždie mohlo vykysnúť, takže žiadna dráma! Ako teda pripraviť tieto chutné buchty? Recept nájdete nižšie.

Recept na mliečne buchty. Tie nekúpite v žiadnom obchode

Ingrediencie:

  • 500 g pšeničnej múky,
  • 370 ml vlažného mlieka + na vymastenie žemlí,
  • 50 g rozpusteného masla,
  • 20 g čerstvého droždia,
  • 2 lyžice cukru,
  • štipka soli.

Spôsob prípravy:
V pohári alebo miske rozdrobte droždie. Pridáme cukor, dve polievkové lyžice múky a 100 ml vlažného mlieka. Dávajte pozor, aby nebolo príliš teplé, pretože to môže zničiť droždie a cesto nevykysne. Prísady premiešajte a odložte na 15 minút. Počas tejto doby by mal kvások začať pracovať.

Recept na mliečne buchty. Tie nekúpite v žiadnom obchode.
Foto: shutterstock/Yuganov Konstantin

Do ďalšej veľkej misy nasypte múku a vmiešajte do nej soľ. Prilejte vykysnutý kvások a zvyšok vlažného mlieka. Premiešajte, prísady sa pomaly začnú spájať do pomerne lepkavej hmoty. Potom pridajte rozpustené maslo a začnite miesiť cesto na mliečne buchty. Vytvarujte z neho guľu, preneste ju na pracovnú plochu a ešte chvíľu hnette. Cesto by malo byť pružné a jednotné.
Misku vymažte rastlinným olejom a vložte do nej cesto. Prikryte ho utierkou alebo potravinovou fóliou a nechajte hodinu kysnúť. Po uplynutí tohto času cesto opäť premiesime a rozdelíme ho na 16 menších častí. V rukách vytvarujte guľku a potom ju mierne sploštite. Dve protiľahlé strany preložte do stredu a potom na pracovnej doske rozvaľkajte na rožok.

Na plech dajte papier na pečenie a položte naň buchty. Nezabudnite medzi nimi zachovať medzery. Opäť ich prikryte a nechajte opäť kysnúť, ale tentoraz len 15 minút. Potom každú buchtu potrieme mliekom a na vrchu urobíme niekoľko zárezov. Pečte približne 20 minút pri teplote 200 stupňov Celzia (funkcia horný a dolný ohrev).

Mliečne buchty sa môžu jesť na sladko, napríklad s obľúbeným džemom. Skvele sa však hodia aj so slanými prílohami, napríklad s tvarohom s pažítkou alebo s klasickým hummusom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

8 spôsobov, ako pripraviť párky v lístkovom cestíčku – chutné občerstvenie na večierok, ktoré zmizne v okamihu

Vaša domácnosť si tieto sušienky zamiluje. Urobte ich hneď viac, pretože zmiznú z vášho taniera v okamihu. Sú neskutočne chutné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Recept priamo z Turecka. Je to pravdepodobne najchutnejší letný šalát.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alp Aksoy). Sladkokyslý, jemne pikantný, ideálne vlhký, chrumkavý, navyše veľmi zdravý a osviežujúci. Taký je práve turecký šalát gavurdagi,…

Je čas na dovolenku od klasiky. „Confetti nails“ sú hitom leta 2025. Sú ešte hypnotickejšie ako francúzska manikúra.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sergey kolesnikov). Nechty na leto v roku 2025 spája eleganciu s trochou šialenstva. Nejde o jednu farbu. Ide totiž…

Babičkin nápoj pre krásne vlasy, pleť a nechty. V ČSR ho pila pravidelne každá žena

01.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ZCOOL HelloRF). Tento nápoj je spôsobom, ako zlepšiť vzhľad vlasov, pokožky a nechtov. Tieto jednobunkové huby sú výborným zdrojom…

Čierna fazuľa a cícer podporujú boj proti chorobám. Srdce z toho bude mať úžitok

01.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Odborníci na stravu a zdravie tvrdia, že šálka čiernej fazule alebo cíceru denne môže zrýchliť váš metabolizmus a…

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Auto Trendy

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosť

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov