Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Zmiešajte mlieko, múku a maslo. Urobíte ich raz a budete sa k nim vracať znova a znova

21.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MakroBetz). Myslím, že nikoho netreba presviedčať, že domáce buchty sú stokrát alebo dokonca tisíckrát lepšie ako kupované. Hlavne preto, že keď si ich robíte...

21.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MakroBetz).

Myslím, že nikoho netreba presviedčať, že domáce buchty sú stokrát alebo dokonca tisíckrát lepšie ako kupované. Hlavne preto, že keď si ich robíte sami, najlepšie viete, čo v nich je. Ak máte radi pečivo v trochu sladšej verzii, máme pre vás recept na mliečne buchty. V žiadnom obchode ich nenájdete také dobré.

Zmiešajte mlieko, múku a maslo. Urobíte ich raz a budete sa k nim vracať znova a znova.
Foto: shutterstock/MakroBetz

Domáce pečivo je chutné, voňavé a čerstvé. Samozrejme, najlepšou voľbou je kváskový chlieb, najlepšie celozrnný. Niekedy si však každý chce trochu dopriať a zjesť niečo menej zdravé. Samozrejme, nenabádame vás, aby ste sa takto stravovali každý deň, ale z času na čas to nemôže uškodiť, najmä pri vyváženej strave. Vezmite teda do ruky telefón a uložte si tento recept na mliečne buchty.

Je v nich všetko, čo spôsobuje, že domáce pečivo má v našich srdciach osobitné miesto. Veď môžete odolať niečomu, čo obsahuje maslo? A potom je tu droždie a mlieko, ktoré spoločne robia buchty kyprejšími. A cukor? Áno, bohužiaľ, je, ale len dve polievkové lyžice, aby droždie mohlo vykysnúť, takže žiadna dráma! Ako teda pripraviť tieto chutné buchty? Recept nájdete nižšie.

Recept na mliečne buchty. Tie nekúpite v žiadnom obchode

Ingrediencie:

  • 500 g pšeničnej múky,
  • 370 ml vlažného mlieka + na vymastenie žemlí,
  • 50 g rozpusteného masla,
  • 20 g čerstvého droždia,
  • 2 lyžice cukru,
  • štipka soli.

Spôsob prípravy:
V pohári alebo miske rozdrobte droždie. Pridáme cukor, dve polievkové lyžice múky a 100 ml vlažného mlieka. Dávajte pozor, aby nebolo príliš teplé, pretože to môže zničiť droždie a cesto nevykysne. Prísady premiešajte a odložte na 15 minút. Počas tejto doby by mal kvások začať pracovať.

Recept na mliečne buchty. Tie nekúpite v žiadnom obchode.
Foto: shutterstock/Yuganov Konstantin

Do ďalšej veľkej misy nasypte múku a vmiešajte do nej soľ. Prilejte vykysnutý kvások a zvyšok vlažného mlieka. Premiešajte, prísady sa pomaly začnú spájať do pomerne lepkavej hmoty. Potom pridajte rozpustené maslo a začnite miesiť cesto na mliečne buchty. Vytvarujte z neho guľu, preneste ju na pracovnú plochu a ešte chvíľu hnette. Cesto by malo byť pružné a jednotné.
Misku vymažte rastlinným olejom a vložte do nej cesto. Prikryte ho utierkou alebo potravinovou fóliou a nechajte hodinu kysnúť. Po uplynutí tohto času cesto opäť premiesime a rozdelíme ho na 16 menších častí. V rukách vytvarujte guľku a potom ju mierne sploštite. Dve protiľahlé strany preložte do stredu a potom na pracovnej doske rozvaľkajte na rožok.

Na plech dajte papier na pečenie a položte naň buchty. Nezabudnite medzi nimi zachovať medzery. Opäť ich prikryte a nechajte opäť kysnúť, ale tentoraz len 15 minút. Potom každú buchtu potrieme mliekom a na vrchu urobíme niekoľko zárezov. Pečte približne 20 minút pri teplote 200 stupňov Celzia (funkcia horný a dolný ohrev).

Mliečne buchty sa môžu jesť na sladko, napríklad s obľúbeným džemom. Skvele sa však hodia aj so slanými prílohami, napríklad s tvarohom s pažítkou alebo s klasickým hummusom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

8 spôsobov, ako pripraviť párky v lístkovom cestíčku – chutné občerstvenie na večierok, ktoré zmizne v okamihu

Vaša domácnosť si tieto sušienky zamiluje. Urobte ich hneď viac, pretože zmiznú z vášho taniera v okamihu. Sú neskutočne chutné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Dobré pre zrak a spomaľujú starnutie. Jedzte ich, kým trvá sezóna

11.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PARALAXIS). Nedávno sa začala sezóna na jedny z najzdravších druhov ovocia. Trvá len krátko, preto neváhajte a siahnite po…

Nerobte to na all inclusive dovolenke. Môže vám to vážne uškodiť

11.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/KELENY). Dovolenka all inclusive láka mnohými výhodami. Jednou z najväčších je neobmedzený prístup k jedlu, snackom a nápojom. No…

Čo robiť, aby ruže vo váze vydržali dlhšie? Nalejte lyžičku toho a štipku tamtoho. Vydržia 3 týždne

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mariia Boiko). Kytica rezaných kvetov vnáša do domova zvláštnu atmosféru, a to nielen po vizuálnej stránke, ale aj príjemnou…

Potravinové mole hľadajte na týchto miestach. Skutočná liaheň. Larvy ich milujú

11.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/imagenist). Potravinové mole sú skutočným postrachom a zbaviť sa ich nie je jednoduché. Ukývajú sa v rôznych zákutiach a…

Nielen olej. Nevylievajte ani tento nápoj do drezu. „Môže spôsobiť upchatie“

10.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MASTER PHOTO 2017). Čo nevylievať do drezu? V kuchynskom odtoku bohužiaľ často končia výrobky, ktoré by tam nemali byť.…

Auto Trendy

Tekuté kryštály v akcii: Renault mení pohľad na panoramatické strechy

11.07.2025 Redakcia Auto trendy - Renault, priekopník v oblasti panoramatických striech, predstavil technológiu SolarBay, ktorá mení zážitok z jazdy. Strecha s tekutými kryštálmi sama reguluje priepustnosť svetla, nepotrebuje roletu a…

Emisie CO2 počas životného cyklu: Sú elektrické autá skutočne ekologickejšie ako spaľovacie?

11.07.2025, Redakcia Ekologická mobilita Štúdia ICCT (International Council on Clean Transportation) priniesla prekvapivé výsledky o emisiách CO2 rôznych typov pohonov počas ich životného cyklu. Elektrické autá sa ukázali ako jasní…

Ako správne používať svetlá počas dažďa? Vyhnite sa častým chybám!

11.07.2025 Redakcia Auto trendy - Silný dážď je nočnou morou mnohých vodičov. V takýchto podmienkach je dôležité dbať na bezpečnosť a správne používanie svetiel. Zistite, aké chyby vodiči najčastejšie robia…

Čínsky automobilový priemysel: Rýchlosť, ktorá mení pravidlá hry

11.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový priemysel zažíva revolúciu, ktorá mení globálnu dynamiku. Príkladom je rýchla adaptácia SUV modelu Chery Omoda 5 pre európsky trh, ktorá ukazuje, ako čínski…

Digitálny detox: Prečo by ho mal vyskúšať každý vodič?

11.07.2025 Redakcia Auto trendy - Cítite sa unavení, podráždení, nesústredený alebo máte pocit, že vám technológie ovládajú život? Možno je čas na digitálny detox! Zistite, ako môže krátka pauza od…

Prečo sa stanica metra Můstek volá Můstek? Tajomstvo stredovekého mosta pod Václavským námestím

11.07.2025 Redakcia Auto trendy Najznámejšia prestupná stanica pražského metra na Václavskom námestí, kde sa križuje linka A s linkou B, má fascinujúci pôvod svojho názvu. Můstek sa volá preto, že…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov