Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčové mäso na rezne som marinovala s týmto prídavkom. Mäso bolo tvrdé ako podošva

15.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach). Bravčové rezne sú našou národnou špecialitou a pre mnohých Slovákov sú najlepším obedom. Recept na bravčové rezne je veľmi jednoduchý – vyklepané kúsky...

15.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach).

Bravčové rezne sú našou národnou špecialitou a pre mnohých Slovákov sú najlepším obedom. Recept na bravčové rezne je veľmi jednoduchý – vyklepané kúsky bravčového mäsa sa obalia a usmažia dozlatista. Nedávno som však urobila chybu, ktorá spôsobila, že moje rezne boli tvrdé a nechutné. Netušila som, že mi korenie pokazí obed.

Ako pripraviť bravčové rezne, aby boli mäkké a šťavnaté?
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Ako pripraviť bravčové rezne, aby boli mäkké a šťavnaté? Určite nie tak, ako som to urobila naposledy. Na nedeľný obed som mala v pláne pripraviť práve tieto rezne. Vedela som, že v ten deň budem mať veľa inej práce, a tak som sa do prípravy rezňov pustila deň vopred. Mäso som nakrájala, pridala soľ, korenie a sladkú papriku, roztĺkla ho tĺčikom a dala do chladničky marinovať do druhého dňa. Neuvedomila som si, že pridanie soli do suchej marinády spôsobí, že budete musieť každé sústo žuť donekonečna.

Pridala som ho do mäsa na rezne. Hanbila som sa pred rodinou


Pri dochucovaní mäsa som urobila takmer učebnicovú chybu. Veď som dobre vedela, že soľ zmršťuje vlákna mäsa a odvádza z neho vodu. Túto vlastnosť korenia využívam pri príprave dozrievajúcej bravčovej panenky a údenín. Zabudla som však na to a kúsky mäsa som nasolila a potom som ich vyklepala, aby sa korenie „dostalo dovnútra“. Keď som mäso vytiahla z chladničky, všimla som si, že sa z neho uvoľnilo veľa tekutiny. Nechala som ho odkvapkať, obalila som ho ako zvyčajne a usmažila som ho na veľkom množstve masti. Rezne síce pekne voňali, ale boli suché a tvrdé. Nikto nič nepovedal, ale podľa výrazov v tvárach mojich blízkych som videla, že sa nad svojimi taniermi jednoducho trápia.


Po tomto debakli s rezňami som sa rozhodla vrátiť k svojmu starému receptu na rezne. Soľ som pridala až pred vyprážaním a namočila som ich do marinády. Tieto bravčové rezne boli vždy šťavnaté a jemné, základom bola cibuľa a cmar. Neviem, čo ma v ten deň zlákalo opustiť tento patent.

Tieto rezne sú vždy mäkké. Základom je marinovanie
Foto: Pixabay/webandi

Tieto rezne sú vždy mäkké. Základom je marinovanie


Ingrediencie:

  • niekoľko plátkov bravčovej panenky rozkrojených na rezne,
  • 2 stredne veľké cibule,
  • 500-700 ml prírodného cmaru,
  • 3 vajcia,
  • pšeničná múka
  • strúhanka,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • masť na vyprážanie.

Bravčové rezne marinované v cmare – ako na to:

  1. Vyklepané plátky bravčovej panenky vložte do misky. Cibuľu nakrájajte na kolieska a rozložte ju na mäso. Mäso zalejeme cmarom a pridáme trochu korenia. Vložte do chladničky na niekoľko hodín (alebo na noc).
  2. Marinované mäso vyberte z chladničky, mierne ho očistite, ale nevysušujte – zvyšky marinády mu dodajú chuť. Nezabudnite tiež nechať mäso chvíľu na pulte, aby dosiahlo izbovú teplotu. Potom mäso jemne osoľte a môžete pridať aj trochu sladkej papriky.
  3. Teraz je čas na obaľovanie. Plátky bravčovej panenky zľahka osolíme a okoreníme z oboch strán, potom ich obalíme najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Strúhanku môžete zdvojnásobiť.
  4. Na panvici rozohrejte veľké množstvo bravčovej masti. Položte na ňu bravčové rezne a na miernom ohni ich opečte z oboch strán dozlatista. Podávajte ihneď po usmažení – najchutnejšie rezne sú tie priamo z panvice.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Bez passaty. Ak chcete paradajkovú polievku, použite čerstvé paradajky. Recept je veľmi jednoduchý

Robím najlepšie kuracie rezne. Vďaka tejto zmesi sú šťavnaté a obal je chrumkavý


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Skvelý prostriedok proti voškám, komárom a slimákom priamo z kuchyne. Ako ho používať, aby ste nespôsobili škody v záhrade?

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WH-studio). Namiesto chemických postrekov a drahých prostriedkov na ochranu rastlín môžete siahnuť do kuchynskej skrinky. Jedným z najúčinnejších a…

Stačí jeden pohár denne. Riziko rakoviny čriev sa zníži o 17 percent

1.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FamStudio). Vedci z Oxfordu a Cancer Research UK prišli so zistením, ktoré môže zmeniť každodenné stravovanie miliónov ľudí:…

V lete tu svieti slnko 13 hodín denne. Navštívte skalu, kde sa narodila Afrodita

01.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Balate.Dorin). Cyprus poteší krásnymi výhľadmi, počasím, vysokými teplotami v lete a miernymi, teplými zimami. Navyše, vďaka pohodlnému leteckému spojeniu…

Nakrájala som a namarínovala ako steak. Hostia neverili, čo som dala na gril.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). Čo vegetariánskeho na grilovanie? Hostí môžete prekvapiť nielen klasickou zeleninou. Čoraz častejšie siahame po netradičných ingredienciách, ktoré na…

Toto je najzdravšie ovocie sveta. Na Slovensku ho poznáme, ale jeme ho málo

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Traveler0205). Vedci roky skúmajú, ktoré ovocie je najlepšie pre naše zdravie. Americkí výskumníci konečne odhalili, ktoré si zaslúži titul…

Auto Trendy

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Kedy vyhodiť prilbu? Toto vás môže stáť život

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Každý rok sa registruje stoviek nových motocyklov, skútrov a mopedov. Pridajme k tomu bicykle, kolobežky, lyžiarske vybavenie a každú aktivitu, ktorá vyžaduje nosenie prilby. Obrovské…

Tesla Robotaxi používa špeciálne upravený Model Y, nie sériové autá

1.7.2025 Redakcia Auto trendy - Tesla nedávno spustila službu Robotaxi, ktorá umožňuje cestovanie v autonómnom vozidle namiesto tradičného taxi. Hoci Elon Musk tvrdí, že používajú sériové Model Y, realita je…

Rozjazd do kopca? Toto musí vedieť každý vodič!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Pre mnohých vodičov je rozjazd do kopca nevyhnutné zlo. Je to desivý, ale často nevyhnutný manéver na našich kopcovitých cestách. Či už ste začiatočník alebo…

Kamión zrazil opravára vo výške 6 metrov. Neuveríte, ako to dopadlo

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Človek by si myslel, že vysoko nad cestou nemôžeme mať problémy kvôli vodičom, ale nie je to pravda. Nedávno totiž pracovníka na plošine zdvíhacieho vozidla…

BYD v problémoch: Výroba klesá, sklady sa plnia

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant BYD, ktorý nedávno predbehol Teslu ako najväčší výrobca elektromobilov na svete, teraz čelí vážnym problémom. Spoločnosť musela znížiť výrobu a zastaviť rozširovanie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov