Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčové mäso na rezne som marinovala s týmto prídavkom. Mäso bolo tvrdé ako podošva

15.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach). Bravčové rezne sú našou národnou špecialitou a pre mnohých Slovákov sú najlepším obedom. Recept na bravčové rezne je veľmi jednoduchý – vyklepané kúsky...

15.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach).

Bravčové rezne sú našou národnou špecialitou a pre mnohých Slovákov sú najlepším obedom. Recept na bravčové rezne je veľmi jednoduchý – vyklepané kúsky bravčového mäsa sa obalia a usmažia dozlatista. Nedávno som však urobila chybu, ktorá spôsobila, že moje rezne boli tvrdé a nechutné. Netušila som, že mi korenie pokazí obed.

Ako pripraviť bravčové rezne, aby boli mäkké a šťavnaté?
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Ako pripraviť bravčové rezne, aby boli mäkké a šťavnaté? Určite nie tak, ako som to urobila naposledy. Na nedeľný obed som mala v pláne pripraviť práve tieto rezne. Vedela som, že v ten deň budem mať veľa inej práce, a tak som sa do prípravy rezňov pustila deň vopred. Mäso som nakrájala, pridala soľ, korenie a sladkú papriku, roztĺkla ho tĺčikom a dala do chladničky marinovať do druhého dňa. Neuvedomila som si, že pridanie soli do suchej marinády spôsobí, že budete musieť každé sústo žuť donekonečna.

Pridala som ho do mäsa na rezne. Hanbila som sa pred rodinou


Pri dochucovaní mäsa som urobila takmer učebnicovú chybu. Veď som dobre vedela, že soľ zmršťuje vlákna mäsa a odvádza z neho vodu. Túto vlastnosť korenia využívam pri príprave dozrievajúcej bravčovej panenky a údenín. Zabudla som však na to a kúsky mäsa som nasolila a potom som ich vyklepala, aby sa korenie „dostalo dovnútra“. Keď som mäso vytiahla z chladničky, všimla som si, že sa z neho uvoľnilo veľa tekutiny. Nechala som ho odkvapkať, obalila som ho ako zvyčajne a usmažila som ho na veľkom množstve masti. Rezne síce pekne voňali, ale boli suché a tvrdé. Nikto nič nepovedal, ale podľa výrazov v tvárach mojich blízkych som videla, že sa nad svojimi taniermi jednoducho trápia.


Po tomto debakli s rezňami som sa rozhodla vrátiť k svojmu starému receptu na rezne. Soľ som pridala až pred vyprážaním a namočila som ich do marinády. Tieto bravčové rezne boli vždy šťavnaté a jemné, základom bola cibuľa a cmar. Neviem, čo ma v ten deň zlákalo opustiť tento patent.

Tieto rezne sú vždy mäkké. Základom je marinovanie
Foto: Pixabay/webandi

Tieto rezne sú vždy mäkké. Základom je marinovanie


Ingrediencie:

  • niekoľko plátkov bravčovej panenky rozkrojených na rezne,
  • 2 stredne veľké cibule,
  • 500-700 ml prírodného cmaru,
  • 3 vajcia,
  • pšeničná múka
  • strúhanka,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • masť na vyprážanie.

Bravčové rezne marinované v cmare – ako na to:

  1. Vyklepané plátky bravčovej panenky vložte do misky. Cibuľu nakrájajte na kolieska a rozložte ju na mäso. Mäso zalejeme cmarom a pridáme trochu korenia. Vložte do chladničky na niekoľko hodín (alebo na noc).
  2. Marinované mäso vyberte z chladničky, mierne ho očistite, ale nevysušujte – zvyšky marinády mu dodajú chuť. Nezabudnite tiež nechať mäso chvíľu na pulte, aby dosiahlo izbovú teplotu. Potom mäso jemne osoľte a môžete pridať aj trochu sladkej papriky.
  3. Teraz je čas na obaľovanie. Plátky bravčovej panenky zľahka osolíme a okoreníme z oboch strán, potom ich obalíme najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Strúhanku môžete zdvojnásobiť.
  4. Na panvici rozohrejte veľké množstvo bravčovej masti. Položte na ňu bravčové rezne a na miernom ohni ich opečte z oboch strán dozlatista. Podávajte ihneď po usmažení – najchutnejšie rezne sú tie priamo z panvice.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Bez passaty. Ak chcete paradajkovú polievku, použite čerstvé paradajky. Recept je veľmi jednoduchý

Robím najlepšie kuracie rezne. Vďaka tejto zmesi sú šťavnaté a obal je chrumkavý


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pred spaním si dajte pod vankúš cesnak. Možno sa budete smiať, ale nebudete to ľutovať

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Cesnak je mimoriadne obľúbenou zložkou mnohých jedál. Jeho aróma dokáže dokonale doplniť mnohé jedlá. Ukázalo sa, že…

Takto marinujem morčacie rezne. Mäso je také šťavnaté, že sťava z neho doslova vyteká

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Morčacie mäso sa nevyberá tak často ako kuracie, najmä preto, že sa ho dosť ľudí bojí. Morčacie…

Najlepšie motivačné knihy pre lenivé dni – pre tých, ktorí chcú cítiť novú energiu

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Soloviova Liudmyla). Motivačné knihy sú špeciálnymi vydavateľskými položkami. Ich cieľom je často ukázať spôsoby, ako prekonať prekážky a obavy,…

Ako dlho môže byť mačka sama v dome? Majiteľ môže zostať prekvapený

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olya Detry). Odchádzate na sviatky a vaša mačka zostane doma sama. Pripravíte jej vodu, zásobu krmiva, hračky, ale napriek…

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Auto Trendy

Exkluzívne kusy: Najdrahšie autá sveta, ktoré nikdy neuvidíte na cestách

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Luxus, exkluzivita a nadčasový dizajn - zoznámte sa s vozidlami, ktoré si môžu dovoliť len tí najbohatší z najbohatších. Jeden exemplár stojí toľko, že by…

Google Maps vás podvádza? Prečo vás nevedie najkratšou cestou

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Navigácia, ktorej denne dôverujú milióny vodičov, skrýva prekvapivé tajomstvo. Nie vždy vás vedie najkratšou trasou - a dôvody vás prekvapia.

Alkohol a jazda: Tučné jedlo vás pred policajtom nezachráni!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že stačí zjesť mastné jedlo a alkohol sa rýchlejšie odbúra? Odborníci varujú: organizmus potrebuje na odbúranie alkoholu oveľa viac času, než si väčšina…

Tankujte správne: Tajomstvá čerpania paliva, ktoré vás prekvapí!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že viete všetko o tankovaní auta? Možno vás prekvapí, že táto zdanlivo jednoduchá činnosť skrýva viacero záludností. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ktorý ocení…

Hrdza na aute je tichý zabijak: Najlepšie spôsoby ako ju odstrániť

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Aj malé škvrny hrdze môžu časom zničiť vaše auto. Poznáme najúčinnejšie metódy, ktoré vám pomôžu zachrániť karosériu pred koróziou.

Reinkarnovaní predkovia alebo obyčajní hlodavci? Chrám Karni Mata: Miesto, kde sú potkany uctievaní ako bohovia

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si chrám, kde sa po zemi premáva 25-tisíc potkanov. Miesto, kde sa veriaci klaňajú hlodavcom a považujú ich za svojich reinkarnovaných predkov. Znie to…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov