Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Do plnených kapustových závitkov nepridávajte ryžu. Nahraďte ju touto zložkou. Prestanú sa v hrnci rozpadávať

28.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SEAGULL_L). Vďaka tomu, že v kuchyni radi experimentujeme, sa tradičné plnené kapustové závitky dočkali mnohých variácií. Do kapusty obaľujeme nielen mäso, ale aj iné...

28.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SEAGULL_L).

Vďaka tomu, že v kuchyni radi experimentujeme, sa tradičné plnené kapustové závitky dočkali mnohých variácií. Do kapusty obaľujeme nielen mäso, ale aj iné ingrediencie, takže jedlo sa nikdy neomrzí. Ako pripraviť dobrú plnku do plnených kapustových závitkov bez ryže? Toto je chutné, moderné spracovanie klasiky.

Plnené kapustové závitky – ryžu vymeňte za sýtejšiu prílohu
Foto: shutterstock/SEAGULL_L

Tradičné plnené kapustové závitky obsahujú plnku z bravčového mäsa a ryže. Zvyčajne sa podávajú so zemiakmi a preliate paradajkovou omáčkou a predstavujú chutný obed alebo večeru. Nižšie nájdete dva recepty, ktoré zmenia klasickú chuť plnených kapustových závitkov. Pripravte si ich na večeru a prekvapte svoju domácnosť novými chuťami.

Ako pripraviť dobrú plnku do plnených kapustových závitkov? Vymeňte ryžu za sýtejšiu prílohu


Mnoho ľudí si nevie predstaviť plnenú kapustu bez ryže. Ukázalo sa však, že existuje prísada, ktorá ju dokonale nahradí. Ak do plnky pridáte pohánkové krúpy, pokrm získa výraznú, mierne orieškovú chuť a jeho štruktúra bude kompaktnejšia. Na prípravu tejto verzie plnených kapustových závitkov budete potrebovať:

  • 600 g mletého bravčového mäsa (pliecko),
  • 2 vrecká pohánkových krúp,
  • 2 stredne veľké cibule,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 vajce,
  • 3 PL olivového oleja,
  • jeden liter vývaru,
  • paradajkový koncentrát,
  • soľ, korenie, korenie na mleté mäso, cukor,
  • stredne veľká hlávka kapusty,
  • fľaša paradajkovej passaty.
Skúste si pripraviť plnené kapustové závitky so šošovicou, hubami a zeleninou
Foto: shutterstock/Slatan

Prípravu plnky začnite uvarením pohankových krúp podľa pokynov na obale. Preneste ich do veľkej misy a nechajte vychladnúť. Potom na olivovom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a pridajte ich do kaše. Prihoďte mäso, rozklepnite vajce, pridajte 3 polievkové lyžice koncentrátu, dochuťte soľou, korením a korením na mleté mäso a všetko premiešajte, kým sa prísady nespoja. Teraz je čas pripraviť kapustu: vyrežte stonky, vložte kapustu do veľkého hrnca a zalejte vriacou vodou. Varte, kým nezačne mäknúť (približne 10 minút). Vyberte kapustu, rozdeľte listy a vytvarujte kapustové závitky. Ak sa rozpadajú, pomocou nite ich zviažte dohromady. Na dno hrnca položíme niekoľko listov, na ne naaranžujeme kapustové závitky a zalejeme omáčkou (vývar zmiešame s paradajkovou passatou, pridáme korenie, soľ, niekoľko bobkových listov, nové korenie a trochu cukru podľa chuti). Varte na miernom ohni približne 90 minút, z času na čas skontrolujte.

TIP! Ak nemáte radi pohánku, môžete ju úspešne vymeniť za proso, jačmeň alebo kuskus.

Je možné pripraviť plnené kapustové závitky bez mäsa? Vyskúšajte to a zamilujete si ich


Ľudia na bezmäsitej diéte sa nemusia vzdávať tradičných jedál. Existuje mnoho nápadov na plnky, ktoré sú rovnako chutné ako klasické. Ak hľadáte zmenu v kuchyni, skúste si pripraviť plnené kapustové závitky so šošovicou, hubami a zeleninou. Tento rastlinný variant pokrmu určite poteší všetkých v domácnosti. Stačí uvariť šošovicu a zmiešať ju s opečenou cibuľou a hubami. Pridajte prelisovaný cesnak, nakrájanú varenú mrkvu, trochu paradajkového pretlaku a obľúbené korenie. Plnenú kapustu varte v paradajkovej omáčke asi 45 minút na miernom ohni a jedlo je hotové.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte 4 polievkové lyžice k mletému mäsu a budú vylizovať taniere. Takéto šťavnaté rezne ešte nemali

Odteraz budete podávať len takéto bravčové mäso! Tieto bravčové rezne s majonézou som prvýkrát jedla u svojej svokry.



Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Auto Trendy

Šéf Toyoty: „Športové auto musí voňať benzínom!" Elektrické modely ho nechytili za srdce

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Akio Toyoda, legendárny šéf japonskej automobilky, zostáva verný benzínovým motorom a hlučným výfukom. Elektromobilita ho ako vášnivého jazdca zatiaľ nepresvedčila, hoci jej budúcnosť v značke…

Ferrari 296 Speciale: Rýchlosť, ktorá berie dych, a dizajn z iného sveta

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Ferrari opäť posúva hranice možného. Model 296 Speciale, najnovší prírastok do exkluzívnej rodiny Speciale, prináša takmer 900 koní, revolučný dizajn a technológie inšpirované Formulou 1.…

Američania v šoku: Rebelanti z Jemenu utopili stíhačku za 67 miliónov dolárov!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Americké námorníctvo zažíva ťažké chvíle v Červenom mori, kde pri manévri na únik pred útokmi jemenských povstalcov Húsí prišlo o drahý bojový stroj. Stíhačka F/A-18E…

Obľúbené SUV v novom šate a terénnou verziou

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Obľúbené rodinné SUV Honda CR-V prichádza s dlho očakávanou inováciou. Bezdrôtové pripojenie telefónu už nebude výsadou len drahších modelov. Čo všetko nová verzia ponúka a…

Najvšestrannejší model Dacie má vo svojej ponuke aj naftový motor.

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Najpraktickejší model rumunskej značky skrýva tajomstvo, o ktorom mnohí slovenskí motoristi ani netušia. Dacia Jogger s dieselovým motorom existuje, no dostať sa k nemu bude…

Koncern musí stiahnuť 600 tisíc áut pre nebezpečnú chybu motora!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Majitelia luxusných SUV a pick-upov General Motors sa musia pripraviť na neplánovanú návštevu servisu. Legendárne modely s motorom V8 majú vážnu poruchu, ktorá už spôsobila…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov