Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Z bielkov, múky a cukru vypracujeme cesto. Takúto dobrotu nikde inde nenájdete

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael). Príprava pečiva sa môže zdať zložitá. Ak si však myslíte, že je, veľmi sa mýlite. Táto pochúťka má nielen krátky zoznam ingrediencií,...

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).

Príprava pečiva sa môže zdať zložitá. Ak si však myslíte, že je, veľmi sa mýlite. Táto pochúťka má nielen krátky zoznam ingrediencií, ale je aj hotová za krátky čas. Namiešajte si produkty a presvedčte sa o tom sami.

Koláčik z vaječných bielkov
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

V našom prípade ide o koláč z vaječných bielkov. Je neuveriteľne jemný, jednoduchý a chutný a je ideálny na sviatky aj k rannej káve, keď dostanete chuť na niečo sladké. Môžeme si ho nazvať napríklad „anjelské páperie“. Ide o koláč podobný tradičnému cupcake, ale vyrába sa len z vaječných bielkov, cukru, citróna a múky. Koláč je nadýchaný a kôra a citrónová šťava mu dodávajú svieži, mierne kyslastý nádych.

Hotový koláč môžete ozdobiť niekoľkými rôznymi spôsobmi. V prvom rade ho môžete posypať práškovým cukrom, kokosovými hoblinami alebo domácou polevou. Ak vám však tieto verzie nevyhovujú, vždy sa môžete rozhodnúť pre polevu z čokolády.

Recept na koláč z vaječných bielkov


Ingrediencie:

  • 5 vaječných bielkov,
  • balíček vanilkového cukru,
  • 135 g jemného cukru,
  • 100 g tortovej múky,
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy,
  • štipka soli,
  • lyžička nastrúhanej citrónovej kôry,
  • čajová lyžička prášku do pečiva,
  • maslo na vymastenie formy.


Prísady na polevu:

  • 250 g práškového cukru,
  • citrónová šťava.
Hotový koláč si môžete posypať práškovým cukrom, kokosovými hoblinami alebo domácou polevou. Taktiež ho môžete poliať čokoládou alebo šľahačkou.
Foto: shutterstock/irina2511

Spôsob prípravy:

  1. Najprv preosejte múku s práškom do pečiva do väčšej misy. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, potom pridáme cukor a vanilkový cukor a miešame pri vysokých otáčkach, kým sa prísady nerozpustia.
  2. Do zmesi pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu a opäť premiešame. Do vzniknutej zmesi postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva a lyžicou spojíme. Formu na pečenie vymastíme maslom.
  3. Cesto prenesieme do formy na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 30 – 40 minút (kým nie je tyčinka suchá). Po uplynutí tohto času koláč vyberte a odložte na chladné miesto.
  4. Medzitým si pripravte polevu. Do misky nasypeme práškový cukor, pridáme citrónovú šťavu a intenzívne premiešame. Hotovú polevu nalejte na koláč a rovnomerne ju rozotrite. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pečiem piškótový koláč metódou 1:2:3 a vyjde nadýchaný bez jedinej štipky prášku na pečenie

Už nie strúhanka. Teraz sa touto prísadou vysype forma na piškótový koláč. Poteší svojou vôňou


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Cesto „3 šálky“ zvládne upiec aj amatér. Upečte ho raz a recept si zapamätáte na celý život.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergii Koval). Nemáte kuchynskú váhu? Nevadí. Overený recept na jogurtový koláč vám umožní odmerať ingrediencie bežným pohárom. Je to…

Nakrájala som a namarínovala ako steak. Hostia neverili, čo som dala na gril.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). Čo vegetariánskeho na grilovanie? Hostí môžete prekvapiť nielen klasickou zeleninou. Čoraz častejšie siahame po netradičných ingredienciách, ktoré na…

Pôsobia ako balzam na srdce a šťava čistí organizmus. Najlepšie ovocie pre seniorov

Čerešne. Ovocie, ktoré pripomína leto. Sladké, pevné a šťavnaté, potešia svojou chuťou a lákavým vzhľadom. Ich ďalšou výhodou je vysoká výživná hodnota a priaznivý vplyv…

Spôsob prípravy krémových miešaných vajec. Tento spôsob je najlepší.

30.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/siamionau pavel). Miešané vajcia sú veľmi obľúbené jedlo, ktoré najčastejšie jeme na raňajky. Príprava sa nezdá byť zložitá. Je…

Auto Trendy

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosťĽaváci za volant

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov