18.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatyana Burmistrova).
Určite každý z vás má také jedlo z detstva, ktoré má osobitné miesto vo vašom srdci a ku ktorému sa radi vraciate. Aj ja mám niekoľko takých jedál a jedno z nich mi pripomína prázdniny, keď ho babička ráno smažila a vôňa ma jemne budila. Ako pripraviť mäkké a jemné tvarohové lievance? Stačí 10 minút.

Foto: shutterstock/Tatyana Burmistrova
Lievanceú naozaj chutné, akurátne sladké a trochu pripomínajú cheesecake, ale v mini verzii. Dajú sa pripraviť na niekoľko spôsobov. S pridaním škorice, vanilkovej esencie, rozmixovaných jabĺk alebo ich môžete namočiť do kúskov čokolády alebo bobúľ. Mne však najviac chutili s jahodami a posypané práškovým cukrom. Ako ich pripraviť? Je to veľmi jednoduché, stačí vybrať kvalitný tvaroh, najlepšie polotučný, a zmiešať ho s ostatnými ingredienciami. Zvyšok urobí panvica.
Tvarohové lievance návrat k chutiam detstva za 10 minút
Potrebujete:
- 250 g polotučného tvarohu
- 50 g cukru
- 2 stredne veľké vajcia
- 1 balenie smotanového pudingu
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- pol šálky pšeničnej múky.
Tvarohové lievance postup:
- Pripravte si misku a vložte do nej tvaroh. Ručne alebo vidličkou ho rozdrvte na menšie kúsky. Potom pridajte vajcia a ostatné zložky. Ak máte čas, môžete tvaroh rozmixovať.
- Mixérom alebo ručným blenderom zmiešajte všetky zložky do hladkej, jednotnej hmoty.
- Zohrejte panvicu (nemusíte ju vopred mastiť) a lyžicou alebo malou naberačkou nanášajte porcie cesta.
- Tvarohové lievance smažte na miernom ohni do zlatista z oboch strán, mali by jemne narásť na panvici. Podávajte s obľúbeným ovocím alebo posypané práškovým cukrom.
Ako vidíte, je to jednoduché a veľmi rýchle a doslova stačí chvíľka, aby ste na raňajky, olovrant alebo večeru pripravili kopu lahodných koláčikov. Ako som už spomínala, môžete ich podávať s rôznymi druhmi ovocia, ale môžete tiež vybočiť zo schémy sladkých koláčikov a pripraviť ich v slanej verzii, napríklad so sušenými paradajkami, slaninou, cesnakom alebo šampiňónmi. V tom prípade však vynechajte pridaný puding a cukor. Namiesto toho pridajte lyžičku zemiakovej múky a trochu soli.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šialene jemné a nadýchané lievance. Pridanie tohto ovocia je hitom
Raňajky ako v parížskej kaviarni. Citrusová vôňa, zlatistá farba
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.