17.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/rom_olik).
Torta Napoleon bude hitom pri každom sviatku, udalosti alebo napríklad nedeľnom rodinnom stretnutí. Jemné odpaľované cesto je vrstvené dvoma druhmi krému, ozdobené malinami a je bezkonkurenčné. Poďme si ju spoločne pripraviť.

Foto: shutterstock/rom_olik
Takáto torta inšpirovaná obľúbeným pečivom je skutočným hitom na našich rodinných oslavách. Jemné odpaľované cesto pokryté sladkým krémom a ozdobený malinami je lahôdkou pre chuťové poháriky. Samozrejme môžete použiť sezónne ovocie, napríklad jahody sú v tomto prípade tiež perfektné.
Torta Napoleon – ingrediencie
Cesto:
- 220 g pšeničnej múky
- 6 vajec
- 150 g masla
- 300 ml vody
- 75 ml mlieka
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
Krém:
- 350 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 70 g práškového cukru
- 15 g zemiakovej múk
- 10 g pšeničnej múky
Šľahačka:
- 400 ml 30 % smotany na šľahanie
- 50 g práškového cukru
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- citrónová kôra
- 2 lyžice smotany
Okrem toho:
- práškový cukor na posypanie
- maliny na ozdobu
- mandľové hobliny na ozdobu.
Torta Napoleon – recept
Pripravte cesto
- Do hrnca dajte maslo, vodu a aj mlieko. Zahrievajte potom na strednom ohni, kým sa maslo nerozpustí. Zvýšte teplotu a priveďte zmes do varu.
- Rýchlo potom pridajte múku a dôkladne miešajte, kým sa nevytvorí súdržné cesto, ktoré sa bude odlepovať od stien misy.
- Cesto preložte do misky, aby mierne vychladlo. Po 5-7 minútach ho vráťte späť do hrnca a pridávajte vajcia jedno po druhom.
- Pripravte si tri formy na tortu s priemerom 23 cm vystlané papierom na pečenie.
- Cesto potom rovnomerne rozdeľte do foriem a pečte v rúre pri teplote 200 stupňov Celzia 20 minút, kým sa nevytvoria zlatisté špičky.
- Vyberte a nechajte ho vychladnúť na mriežke.
Pripravte si krém
- Žĺtky a cukor šľahajte 2-3 minúty, kým zmes nie je ľahká a aj nadýchaná. Pridajte oba druhy múky a odložte bokom.
- Nalejte mlieko do hrnca a postavte ho potom na stredný plameň. Pomaly prilejte horúce mlieko do vaječnej zmesi za stáleho miešania.
- Pridajte potom žĺtkovú zmes do hrnca a priveďte do varu. Varte, kým krém nezhustne.
- Nalejte krém do čistej misky a prikryte ju potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kôrka.
- Misku potom vložte do chladničky, kým krém úplne nevychladne.
Šľahačka
- Šľahačku s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a aj citrónovou kôrou vyšľahajte do polotuha.
- Nakoniec potom pridajte 2 lyžice smotany a miešajte do stuhnutia.
Ako poskladať tortu Napoleon:
- Do formy vložte jednu časť odpaľovaného cesta. Natrite potom polovicu krému a prikryte druhou vrstvou odpaľovaného cesta. Znovu potom natrite polovicu krému a prikryte treťou vrstvou.
- Navrch naneste vyšľahanú šľahačku.
- Tortu Napoleon potom ozdobte čerstvými malinami a mandľovými lupienkami. Vložte ju 2-3 hodiny do chladničky a podávajte.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Táto torta je hitom na narodeninových oslavách. Je neuveriteľné, aká je chutná a nadýchaná.
Rýchla narodeninová torta, ktorá sa vždy podarí. Minimum práce, maximálny účinok
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.