15.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ezume Images).
Všetci dobre vieme, že z kuracieho mäsa sa dá pripraviť nespočetné množstvo lahodných pochúťok, a dnes sa zameriame na absolútnu klasiku osláv. A hoci sa hovorí, že nugetky sú pochúťkou detí, tento recept si zamiluje každý bez výnimky. Jemné vnútro a zlatistá, chrumkavá strúhanka spôsobia, že už nikdy si neobjednáte nugetky v rýchlych občerstveniach. Rozmixujem kuracie mäso a zmiešam s parmezánom. Za chvíľu mám kopu chrumkavých kúskov.

Foto: shutterstock/Ezume Images
Nepoznám nikoho, kto by jednoducho nemal rád nugetky. Tieto kuracie kúsky zmiznú z stola najrýchlejšie počas rôznych osláv a na mojej svadbe ich obsluha musela neustále dopekať, pretože mali väčší úspech ako všetky ostatné predjedlá dokopy. Nugetky si spájame s osvedčenou pochutinou na večierkoch, ale niekedy sú aj jedinou formou mäsa, ktorú mnohé deti akceptujú. Nezáleží na tom, či máte doma nejakého nepožívateľa, plánujete domáce posedenie alebo chcete využiť kuracie prsia, ktoré vám zostali v chladničke, pripravte tieto lahodné parmezánové nugetky. Je to chvíľka práce, chvíľka vyprážania, ale hodí sa vám výkonný kuchynský robot.
Recept na kuracie nugetky s parmezánom. Skvelé pochúťka na každú príležitosť
Ingrediencie:
- 2 kuracia prsia
- 5 vrchovatých lyžíc jemne nastrúhaného parmezánu
- 2 vajcia
- strúhanka
- hladká múka
- soľ, korenie, granulovaný cesnak, sušené oregano a štipka pikantného korenia podľa chuti
- olej na vyprážanie
Domáce nugetky s parmezánom – postup prípravy
- Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky a odstráňte z neho blany. Vložte ho do misy kuchynského robota alebo mixéra a rozmixujte. Kuracie mäso nemusí byť veľmi jemne rozmixované. Môžete nechať menšie kúsky, aby bola štruktúra lepšia.
- Pridajte štyri lyžice strúhaného parmezánu a koreniny. Dôkladne premiešajte, aby ste získali jednotnú a dosť hustú hmotu. Môžete ju na chvíľu odložiť do chladničky.
- Navlhčenými rukami odtrhávejte kúsky mäsovej hmoty a formujte z nich okrúhle, mierne sploštené nugetky. Nemusia mať dokonalý tvar.
- Rozšľahajte vajce, pridajte trochu soli. Na jeden tanier nasypte trochu múky, na druhý strúhanku zmiešanú s lyžicou parmezánu.
- Nuggety najprv obaľte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Smažte v hlbokom oleji, kým strúhanka nezíska zlatistú farbu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Kuracie nugetky na večeru. Vždy zmiznú zo stola a môžete ich pripraviť za 15 minút
Zabudnite na suché dusené mäso. Stačí jedna jednoduchá vec, aby sa vám rozplývalo v ústach
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.