10.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ViewFinder nilsophon).
Sezóna jahôd stále prebieha. Použite toto sezónne ovocie na prípravu japonských sendvičov, ktoré sú vlastne šialeným dezertom a vážne konkurujú koláčom z najlepšej cukrárne. Šťavnaté jahody s nadýchaným krémom obalené v jemnom chlebíku potešia doslova každého.

Foto: shutterstock/ViewFinder nilsophon
Počas sezóny jahôd sa z tohto ovocia pripravujú koláče, džemy, marmelády a koktaily. Do tohto zoznamu sa oplatí pridať aj japonské sendviče, ktoré sa stanú hitom vašej kuchyne – prekvapia vás svojou formou, chuťou, jednoduchosťou prípravy a nápadným vzhľadom. Pozrite si recept pochádzajúci z Tik-Tok.
Prísady na japonské sendviče s jahodami
Zvyčajne si doprajeme suché sendviče. Oplatí sa však od klasiky odstúpiť a pripraviť sendviče „na sladko“. V tomto recepte sa mäkký chlieb a krémová náplň kombinujú s jahodami, keďže sú v sezóne.
Nič vám však nebráni pridať aj iné ovocie. Hodia sa sem napríklad pomaranče. Ich mierne kyslastá chuť potom rozbije sladkosť krému a vytvorí dokonale vyvážený celok.
Aké ingrediencie potrebujeme na prípravu japonských sendvičov s jahodami?
Tu je ich zoznam:
- 2 plátky toastového chleba
- 3 veľké jahody
- 100 ml studenej 30-percentnej smotany
- 2 lyžice práškového cukru
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžička studeného mascarpone
Ako pripraviť japonské sendviče s jahodami?
- Ak chcete pripraviť japonské jahodové sendviče, začnite tým, že z toastového chleba odlúpnete kôrku.
- Potom pripravte krém – vyšľahajte smotanu s mascarpone, preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým extraktom, kým nevznikne nadýchaná a homogénna hmota.
- V ďalšom kroku krém preložíme do cukrárskeho vrecka a vložíme na 15 minút do chladničky.
- Po uplynutí tejto doby natrite polovicu dávky na 1 plátok chleba a navrch naaranžujte jahody v rade za sebou. Ak chcete pridať pomaranč, v tejto chvíli môžete zakomponovať niekoľko tenkých plátkov bez blanky – najlepšie medzi jahody alebo striedavo s nimi.
- Keď je ovocie naaranžované, vytlačte zvyšok smotanovej zmesi a celé to prikryte druhým toastom.
- Japonský jahodový sendvič zabaľte z každej strany do potravinovej fólie a vložte ho do chladničky asi na 10 minút.
- Pred podávaním chlieb prekrojte na polovicu a vytvorte 2 trojuholníky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Koláč s jahodami a drobenkou ako od babičky. Je sladký, vláčny a na vrchu chrumkavý.
Chutná papriková nátierka. Na chlieb, cestoviny alebo mäso.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.