4.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/YamisHandmade).
Zamatový, syrový stred, ktorý sa takmer rozplýva v ústach, krémová chuť prerušená kyslastou, osviežujúcou chuťou exotického manga. Existuje niečo lepšie na slnečné víkendové popoludnie ako studený tvarohový cheesecake s mangom?

Foto: shutterstock/YamisHandmade
Lahôdka na letné víkendy
Chladné a sivé dni sa pomaly vytrácajú, a preto je čas zmeniť aj jedálny lístok. Ak máte chuť na lahodný dezert, ktorý doplní kávu (aj studenú) po večeri, možno vás zaujme jednoduchý recept na studený cheesecake, ale nie len tak hocijaký!
Tento mangový cheesecake určite poteší každého milovníka exotických chutí. Napriek zdaniu nie je recept veľmi zložitý, preto sa oplatí pri nákupe hodiť do košíka ešte niekoľko produktov, vrátane dvoch čerstvých mang, ktorých je teraz na každom trhu dostatok a vyčarujú absolútny hit teplých ročných období.
Odkedy som ho prvýkrát podávala, dostávala som pochvaly od rodiny a priateľov a tento recept sa dostal k ďalším priateľom. Určite ho vyskúšajte!
Studený cheesecake s mangom – recept
Prísady:
- 125 g keksov, napr. sušienok
- 50 g mliečnej čokolády
- 4 mangá alebo mangová dužina z konzervy
- 1/2 šálky cukru
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 0,5 kg tvarohu
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 a 1/2 PL želatíny v prášku
- 1/2 polievkovej lyžice želatíny
- 1/3 šálky pomarančovej šťavy
- 2-3 PL cukru
Príprava:
- Sušienky rozdrvte a zmiešajte s rozpustenou mliečnou čokoládou.
- Rozložte na dno tortovej formy s priemerom 24 cm a rovnomerne rozotrite po celej ploche bez silného pritlačenia.
- Ošúpte tri manga, nakrájajte ich na kúsky, vložte do misy a dôkladne rozmixujte mixérom.
- Odložte si 1/3 zmesi (na vrch), zvyšok zmiešajte s cukrom.
- Potom pridajte kokosové mlieko a šľahajte šľahačom.
- Pridajte tvaroh a intenzívne šľahajte metličkou do hladka.
- Vmiešajte citrónovú šťavu.
- Zmes spojte so želatínou – najprv ju dajte na 10 minút do studenej vody, potom ju zahrievajte na minimálnom ohni za stáleho miešania, kým sa želatína úplne nerozpustí.
- Do tekutej želatíny pridávajte po lyžiciach zmes, zakaždým premiešajte a až potom do zmesi vlejte stuhnutú želatínu a poriadne premiešajte.
- Lyžicou naneste zmes na základ sušienok a vyhlaďte povrch.
- Zvyšné mango ošúpte, nakrájajte na plátky a položte na vrch, pričom kúsky jemne vtlačte do zmesi.
- Navrch dajte želé, ktoré si pripravíte z odloženého mangového pyré – želatínu namočte do 3 lyžíc vody, rozpustite ako predtým a pridajte pomarančovú šťavu. Spojte s odloženým mangovým pyré a cukrom. Želé naneste na ovocie.
Hotový mangový cheesecake vložte na niekoľko hodín do chladničky. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Banálne jednoduchý a mimoriadne krémový. Recept na španielsky cheesecake
Na víkend si pripravte takýto želé cheesecake. Je triviálny a nevyžaduje si žiadne pečenie.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.