17.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nina Firsova).
Čo môžete urobiť s bielym tvarohom? Ak vám v chladničke zostal nejaký tvaroh a nechcete ním plytvať, pripravte z neho chutné tvarohové lievance. Potrebujete na ne len pár ingrediencií a recept je veľmi jednoduchý. Sú skvelým nápadom na raňajky.

Foto: shutterstock/Nina Firsova
Existuje mnoho nápadov na raňajky, ale jeden z nich si získa vaše srdce. Hovorím o sladkých tvarohových lievancoch. Sú rýchle na prípravu a recept je veľmi jednoduchý. Stačí sa zásobiť kvalitnými výrobkami, ktoré nájdete v každom obchode. Lievance budú skvelé ráno aj večer ako ľahká večera alebo desiata.
Sú tvarohové lievance zdravé? Je to skvelý nápad na ľahké a výživné raňajky.
Tvaroh sa zvyčajne používa na výrobu tvarohových koláčov, ale to nie je jeho jediné použitie. Málokto vie, že sa dá použiť aj na prípravu chutných a ľahkých lievancov. Stačí ho zmiešať s vajíčkami, cukrom a pudingom a môžete začať. Lievance sa rýchlo smažia, takže v kuchyni strávite maximálne 10 minút.
Takéto jedlo bude veľmi výživné a zároveň zdravé. Ďalšou výhodou je, že sa dajú podávať na mnoho rôznych spôsobov. Najlepšie chutia s prílohami, ako je čerstvé ovocie, sladké polevy, šľahačka, čokoláda alebo arašidové maslo. V tomto prípade vás obmedzuje len vaša fantázia.
Rýchle tvarohové lievance za 5 minút. Pripravte si potrebné prísady
Na prípravu tvarohových lievancov potrebujeme tieto suroviny:
- 250 g tučného alebo polotučného tvarohu (odtučnený tvaroh sa môže rozpadnúť)
- 50 gramov cukru
- 2 stredne veľké vajcia
- balenie smotanového pudingu
- čajová lyžička prášku do pečiva
- olej na vyprážanie
- obľúbené prísady
Ako pripraviť nadýchané tvarohové lievance? Jednoduchý recept na výživné jedlo

Foto: shutterstock/MaraZe
- Najprv vidličkou roztlačíme tvaroh.
- Rozbijeme doň vajcia a pridáme cukor, puding a prášok do pečiva. Zmes dôkladne premiešame mixérom, kým sa ingrediencie nespoja.
- Rozohrejeme panvicu s tenkou vrstvou tuku a lyžicou do nej dáme časť cesta.
- Tvarohové lievance smažíme približne dve minúty, a keď v cestíčku uvidíme bublinky, obrátime ich. Potom smažíme do zlatohneda.
Hotové lievance môžete jesť obyčajné alebo ich podávať s obľúbenými prílohami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šialene jemné a nadýchané lievance. Pridanie tohto ovocia je hitom
Palacinky bez múky? Nahraďte ju týmto a budú ešte chutnejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.