Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Také šťavnaté mleté mäso ste ešte nikdy nevideli. Zabudnite na bravčové mäso a pridajte dve veci

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir). Asi neexistuje Slovák, ktorý by nemal rád fašírky. Samozrejme, môžu vám chutiť menej, môžu vám chutiť viac, ale keď ich uvidíte na...

11.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir).

Asi neexistuje Slovák, ktorý by nemal rád fašírky. Samozrejme, môžu vám chutiť menej, môžu vám chutiť viac, ale keď ich uvidíte na tanieri, pravdepodobne vás nebude sprevádzať sklamanie. Dnes však máme mierne upravený recept na mleté mäso, ktorý si podmaní vaše chuťové poháriky. Bravčové mäso? Nechajte si ho na inokedy. Teraz je čas na morčacie.

Bravčové mäso? Nechajte si ho na inokedy. Teraz je čas na morčacie.
Foto: shutterstock/Vladyslav Lehir

Fašírky robili naše prababičky, babičky, mamy a samozrejme ich robíme aj my a pravdepodobne ich budú robiť aj naše deti. Recept na fašírky je veľmi jednoduchý a zvládne ho v podstate ktokoľvek. Už sme písali o mnohých fašírkach, či už s hubami alebo syrom, ale všetky predpokladali použitie bravčového mäsa. Samozrejme, nie je to chyba, ale mleté morčacie mäso je oveľa lepšie, trochu ľahšie, hoci veľmi šťavnaté. Väčšina z nás sa bojí robiť mleté morčacie mäso a fašírky zo strachu, že mäso vyjde suché. Nie je to tak pri tomto recepte.

Ako pripraviť najlepšie morčacie fašírky? Zapamätajte si dôležité pravidlo

Jedna rada na začiatok – nekupujte balené mleté mäso. Najlepšie je, ak si morčacie mäso pomeliete sami a vyberiete si stehno, najlepšie s kožou.

  • Morčacie stehno má viac spojivového tkaniva a koža má viac tuku, ktorý nielenže nesie chuť mäsa, ale aj spôsobuje, že rezne sú také šťavnaté, až sa z nich tuk tečie.

Aby ste však fašírkam dodali chuť, nezabudnite na správne ochutenie. K mletému morčaciemu mäsu vždy pridávam nasekanú petržlenovú vňať a červenú papriku. Moja rodina si už ani nepýta klasické mleté bravčové mäso.

Morčacie fašírky. Šťavnaté a plné chuti vďaka prísadám

Zloženie:

  • 1 kg mäsa z morčacieho stehna vrátane kože
  • 1 malá cibuľa
  • polovica zväzku petržlenovej vňate
  • 1 podlhovastá červená paprika
  • 2 vajcia
  • cesnak – 2 strúčiky alebo podľa vašej chuti
  • 2 plátky chleba alebo žemle namočené v mlieku alebo vývare
  • soľ a korenie
  • pol čajovej lyžičky sladkej červenej papriky
  • pol čajovej lyžičky kari korenia
  • strúhanka na obalenie
  • olej na vyprážanie

Mleté morčacie rezne s petržlenovou vňaťou a paprikou – ako na to:

Najlepšie je, ak si morčacie mäso pomeliete sami a vyberiete si stehno, najlepšie s kožou.
Foto: shutterstock/Kseniia Mnasina
  1. Mäso opatrne odrežeme od kostí. Kosti môžete zamraziť a pridať ich napríklad do vývaru. Mäso pomeľte na hrubšom mlynčeku a vložte do misy.
  2. Cibuľu nakrájajte na kocky, papriky na kocky a orestujte na troche masla, kým cibuľa nezmäkne a papriky sa nerozvaria.
  3. Cesnak rozdrvte a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno. Pridajte k mletému mäsu.
  4. Do misy rozbijte vajcia a pridáme chlieb alebo žemle. Podľa chuti ochuťte koreninami a zmes intenzívne premiešajte. Mala by byť pevná a trochu lepkavá.
  5. Mokrými rukami odtrhávajte kúsky zmesi a v dlaniach z nich vytvarujte fašírky. Potom každú z nich poriadne obaľte v strúhanke a pritlačte ju, aby sa strúhanka na panvici nepripálila.
  6. Rozpáľte olej (mal by pokrývať celú plochu panvice) a fašírky potom opečte z oboch strán dozlatista. Nezabudnite udržiavať panvicu horúcu, ale výkon horáka by nemal byť veľmi vysoký. Nezabudnite tiež, že morčacie mäso sa rýchlo pripraví, preto dávajte pozor, aby ste ho „neprepiekli“.
  7. Podávajte s obľúbenými prílohami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Babička nakrájala na plátky a dvakrát opiekla, ja pridávam ešte niečo. Najlepšia večera

Sezóna tejto zeleniny sa práve začína. Hoďte ju do rúry s korením a máte hotovú večeru.


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Recept priamo z Turecka. Je to pravdepodobne najchutnejší letný šalát.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alp Aksoy). Sladkokyslý, jemne pikantný, ideálne vlhký, chrumkavý, navyše veľmi zdravý a osviežujúci. Taký je práve turecký šalát gavurdagi,…

Je čas na dovolenku od klasiky. „Confetti nails“ sú hitom leta 2025. Sú ešte hypnotickejšie ako francúzska manikúra.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sergey kolesnikov). Nechty na leto v roku 2025 spája eleganciu s trochou šialenstva. Nejde o jednu farbu. Ide totiž…

Babičkin nápoj pre krásne vlasy, pleť a nechty. V ČSR ho pila pravidelne každá žena

01.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ZCOOL HelloRF). Tento nápoj je spôsobom, ako zlepšiť vzhľad vlasov, pokožky a nechtov. Tieto jednobunkové huby sú výborným zdrojom…

Čierna fazuľa a cícer podporujú boj proti chorobám. Srdce z toho bude mať úžitok

01.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Odborníci na stravu a zdravie tvrdia, že šálka čiernej fazule alebo cíceru denne môže zrýchliť váš metabolizmus a…

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Auto Trendy

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosť

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov