1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein).
Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a jahodová pena mu dodáva nadýchanosť. Ovocný nádych je osviežujúci, takže bude ideálny na horúce májové dni. Vaši blízki budú takýmto dezertom prekvapení.

Foto: shutterstock/A_Lein
Podľa predpovedí počasia bude máj na väčšine územia krajiny teplý a slnečný. V týchto dňoch bude jemný, osviežujúci a ovocný dezert ideálny. Náš tvarohový koláč s jahodovou penou je presne taký. Má neuveriteľne nadýchanú štruktúru a chuť ovocia nám pripomenie blížiace sa leto. Ako sa takýto koláč pripravuje?
Urobte tento koláč a Vaša rodina bude ohromená
Tento koláč bude na máj priam dokonalý. V obchodoch už nájdete prvé jahody, tak ich využite a pripravte z nich sladký dezert. Tvarohový koláč s ovocnou jahodovou penou je ľahký a rozplýva sa v ústach a sušienkový spodok mu dodáva príjemnú chrumkavosť. Recept je veľmi jednoduchý, takže prípravu takéhoto koláča zvládne každý.
Tvarohový koláč na sušienkovom základe s jahodovou penou. Tento lahodný koláč poteší každého
Ingrediencie na spod koláča:
- 200 g sušienok
- 100 gramov rozpusteného masla
Prísady na tvarohovú náplň:
- 500 gramov tvaroh
- 200 gramov cukru
- 3 vajcia
- čajová lyžička vanilkového extraktu
- 100 mililitrov smotany na šľahanie
Prísady na jahodovú penu:
- 500 gramov jahôd
- 100 gramov cukru
- jahodové želé
- 250 mililitrov vody
- 250 mililitrov smotany na šľahanie
Recept na tvarohovy koláč s jahodovou penou. Tá je božská

Foto: shutterstock/sebastianosecondi
- Na začiatok si pripravíme základ spodu koláča. Rozdrvíme piškóty a zmiešame ich s rozpusteným maslom (najlepšie v mixéri). Touto zmesou pokryjeme dno tortovej formy a vložíme do chladničky približne na 30 minút.
- Potom pripravíme tvarohovú zmes. Tvaroh vložíme do veľkej misy, pridáme cukor a vyšľaháme do hladka.
- Potom pridajte vajcia, vanilkový extrakt a smotanu na šľahanie, pričom stále miešajte. Keď sa všetky ingrediencie spoja, vylejte ich na vychladnutý tortový základ.
- Koláč vložte do rúry vyhriatej na 160 °C a pečte približne 55 minút. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť na izbovú teplotu a potom ho dajte vychladiť do chladničky.
- Kým sa koláč chladí, pripravte si jahodovú penu. Jahody rozmixujte na hladkú hmotu a spolu s cukrom ich zohrejte v hrnci.
- V samostatnom hrnci rozpustite želé v 250 mililitroch horúcej vody. Potom zmiešajte jahody so želé a nechajte vychladnúť. Medzitým vyšľahajte smotanu na šľahanie.
- Keď jahodová zmes dosiahne izbovú teplotu, opatrne ju spojte so šľahačkou.
- Jahodovú penu opatrne nalejte na vychladnutý tvarohový koláč a nechajte ju niekoľko hodín, najlepšie však cez noc, v chladničke. Keď pena stuhne, je to znamenie, že koláč je hotový.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento koláčik s polevou sa rozplýva v ústach. Je vynikajúci a hlavne „nie príliš sladký“.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.