Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Japonské fašírky sú lepšie ako slovenské. Neobsahujú strúhanku. Používa sa iná ingrediencia

1.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/K321). Fašírky sú popri rezňoch jedným z najobľúbenejších jedál našej kuchyne. Pripravujú sa s pridaním surového vajca a strúhanky. Japonci však uprednostňujú inú verziu....

1.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/K321).

Fašírky sú popri rezňoch jedným z najobľúbenejších jedál našej kuchyne. Pripravujú sa s pridaním surového vajca a strúhanky. Japonci však uprednostňujú inú verziu. Pozrite sa, ako pripraviť chrumkavé fašírky v obale.

Japonské fašírky sú lepšie ako slovenské. Pozrite sa, ako pripraviť chrumkavé fašírky v obale.
Foto: shutterstock/K321

Fašírky sú veľmi obľúbené v strednej Európe, najmä u nás. Najčastejšie sa pripravujú z bravčového mäsa. Tradične sa do zmesi okrem vajca a strúhanky (alebo čerstvej žemle namočenej vo vode alebo mlieku) pridáva soľ, korenie a cibuľa. Niektorí ľudia pridávajú na zvýraznenie chuti petržlenovú vňať alebo majoránku. V Japonsku však majú na túto chutnú večeru ešte iný tip.

Fašírky v chrumkavom obale. Namiesto strúhanky použite toto

Ázijci majú radšej výraznejšie chute, takže naše klasické mleté mäso je pre nich jednoducho príliš nudné. Aby chuť fašírok ešte viac zvýraznili, vymenia strúhanku za panko. Ide o obal z bieleho chleba bez kôrky, ktorý bol rozdrvený a má podobu vločiek. Vďaka tomu nie sú pokrmy počas smaženia tak nasýtené tukom a sú chrumkavejšie. Japonci toto jedlo zvyčajne jedia s omáčkou tonkatsu a šalátom z čínskej kapusty. Dokonca má aj špeciálny názov: menchi katsu.

Fašírky s panko. Vyskúšate a zabudnete na klasický recept

Japonské fašírky vychádzajú najlepšie z bravčového a hovädzieho mletého mäsa. Vďaka tomu sú vo vnútri šťavnaté. Tu sú ingrediencie potrebné na prípravu zmesi:

  • 500 zmesi bravčového a hovädzieho mäsa,
  • cibuľa,
  • 2 žĺtky,
  • 4 PL sladkej smotany
  • 1 PL oleja,
  • koreniny: soľ, korenie, muškátový oriešok.

Na obal:

  • 2 vajcia,
  • pol hrnčeka panko,
  • pol hrnčeka múky,
  • olej na vypražanie.
Pre výraznejšiu chuť fašírok Japonci vymenili strúhanku za panko. Ide o obal z bieleho chleba bez kôrky, ktorý bol rozdrvený a má podobu vločiek.
Foto: shutterstock/Ildi Papp

Spôsob prípravy:

1. Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na oleji.

2. Keď vychladne, vložte ju do misy a pridajte mäso.

3. Pridáme žĺtky a smotanu. Miešajte, kým nevznikne hladká hmota.

4. Dochutíme soľou a korením. Prisypte pol lyžičky muškátového orieška a opäť premiešajte.

5. Vzniknutú zmes rozdeľte na osem častí. Vytvarujte z nich fašírky.

6. Na troch samostatných tanieroch si pripravte prísady na obalenie: panko, múku, rozšľahané vajcia.

7. Fašírky obalíme a vyprážame v oleji.

8. Po vyprážaní položte fašírky na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Výdatná a sýta polievka na obed. Druhý chod nebude potrebný

Tajný recept na pečené kuracie prsia. Šialene šťavnaté a chutné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pred spaním si dajte pod vankúš cesnak. Možno sa budete smiať, ale nebudete to ľutovať

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Cesnak je mimoriadne obľúbenou zložkou mnohých jedál. Jeho aróma dokáže dokonale doplniť mnohé jedlá. Ukázalo sa, že…

Takto marinujem morčacie rezne. Mäso je také šťavnaté, že sťava z neho doslova vyteká

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Morčacie mäso sa nevyberá tak často ako kuracie, najmä preto, že sa ho dosť ľudí bojí. Morčacie…

Najlepšie motivačné knihy pre lenivé dni – pre tých, ktorí chcú cítiť novú energiu

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Soloviova Liudmyla). Motivačné knihy sú špeciálnymi vydavateľskými položkami. Ich cieľom je často ukázať spôsoby, ako prekonať prekážky a obavy,…

Ako dlho môže byť mačka sama v dome? Majiteľ môže zostať prekvapený

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olya Detry). Odchádzate na sviatky a vaša mačka zostane doma sama. Pripravíte jej vodu, zásobu krmiva, hračky, ale napriek…

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Auto Trendy

Exkluzívne kusy: Najdrahšie autá sveta, ktoré nikdy neuvidíte na cestách

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Luxus, exkluzivita a nadčasový dizajn - zoznámte sa s vozidlami, ktoré si môžu dovoliť len tí najbohatší z najbohatších. Jeden exemplár stojí toľko, že by…

Google Maps vás podvádza? Prečo vás nevedie najkratšou cestou

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Navigácia, ktorej denne dôverujú milióny vodičov, skrýva prekvapivé tajomstvo. Nie vždy vás vedie najkratšou trasou - a dôvody vás prekvapia.

Alkohol a jazda: Tučné jedlo vás pred policajtom nezachráni!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že stačí zjesť mastné jedlo a alkohol sa rýchlejšie odbúra? Odborníci varujú: organizmus potrebuje na odbúranie alkoholu oveľa viac času, než si väčšina…

Tankujte správne: Tajomstvá čerpania paliva, ktoré vás prekvapí!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že viete všetko o tankovaní auta? Možno vás prekvapí, že táto zdanlivo jednoduchá činnosť skrýva viacero záludností. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ktorý ocení…

Hrdza na aute je tichý zabijak: Najlepšie spôsoby ako ju odstrániť

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Aj malé škvrny hrdze môžu časom zničiť vaše auto. Poznáme najúčinnejšie metódy, ktoré vám pomôžu zachrániť karosériu pred koróziou.

Reinkarnovaní predkovia alebo obyčajní hlodavci? Chrám Karni Mata: Miesto, kde sú potkany uctievaní ako bohovia

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si chrám, kde sa po zemi premáva 25-tisíc potkanov. Miesto, kde sa veriaci klaňajú hlodavcom a považujú ich za svojich reinkarnovaných predkov. Znie to…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov