Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pridajte do cesta na palacinky. Tento neobvyklý trik z čias socializmu nemá konkurenciu

10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha). Ako pripraviť palacinky? Tajomstvo spočíva v nezjavnej ingrediencii, ktorá nahrádza mlieko. Je to cmar, ktorý zabezpečí mäkké, jemné a zároveň poddajné palacinky, ktoré...

10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha).

Ako pripraviť palacinky? Tajomstvo spočíva v nezjavnej ingrediencii, ktorá nahrádza mlieko. Je to cmar, ktorý zabezpečí mäkké, jemné a zároveň poddajné palacinky, ktoré uspokoja aj tie najrozmarnejšie chuťové bunky.

Ako pripraviť palacinky? Kľúčom je jedna ingrediencia.
Foto: shutterstock/Tanicha

Palacinky sú univerzálnym pokrmom, ktorý sa dá podávať na mnoho spôsobov – od sladkých variácií s džemom alebo ovocím až po pokrmy s tvarohom či špenátom. Tajomstvo je však v základe – dokonale pripravenom cestíčku. Nahradenie mlieka za cmar je nielen zárukou chuti, ale aj krokom k zdravšej strave. Cmar poskytuje cenné zložky, ako sú vápnik, vitamíny skupiny B a probiotiká, ktoré podporujú náš organizmus.

Ingrediencie:

  • 1,5 šálky pšeničnej múky,
  • 2 vajcia,
  • 2 šálky cmaru,
  • 1 polievková lyžica oleja,
  • štipka soli.
Cmar poskytuje cenné zložky, ako sú vápnik, vitamíny skupiny B a probiotiká, ktoré podporujú náš organizmus.
Foto: shutterstock/AB-7272

Spôsob prípravy:

  • V miske zmiešame múku, vajcia, cmar, olej a soľ a dôkladne premiešame.
  • Cesto odložíme na 10 minút, aby lepok v múke dodal palacinkám pružnosť.
  • Pred smažením panvicu zľahka vymastíme olejom.
  • Palacinky smažte na rozpálenej panvici z oboch strán dozlatista.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako rýchlo rozmraziť mäso na večeru? Poznáme niekoľko spôsobov

Mama priznala, že tieto lievance sú lepšie ako jej. A pritom je to len pár ingrediencií a chvíľka v kuchyni


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Cesto vykysne ako nikdy predtým. Všetko, čo potrebujete, je lyžička tohto výrobku

13.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Iaroshenko Maryna). Kynuté cesto poteší svojou chuťou, ale jeho príprava môže byť zložitá. Ak chcete mať istotu, že vaše…

Pridajte trochu do cesta. Takto zemiakové placky absorbujú menej tuku

13.01.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NataliaPopova). Zemiakové placky sú obľúbeným jedlom mnohých Slovákov. V posledných rokoch sú veľmi obľúbené nízkotučné jedlá. Platí to aj…

Zabudnite na tvrdé maslo. Takto bude vždy perfektné na natieranie

13.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Dariia Belkina). Tvrdé maslo priamo z chladničky je známy problém. Hoci v tom čase chutí najlepšie, jeho natieranie na…

Tento jablkový koláč dobýva slovenské stoly. Všetko vďaka jednému dodatku

13.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MShev). Jablkový koláč, nespornú klasiku medzi domácim pečivom, pozná každý milovník sladkých pôžitkov. Aj medzi tradičnými receptami sa však…

Špaldový chlieb. Prečo siahnuť po špaldovom chlebe?

13.01.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mirjam Kavcic). Špaldový chlieb je jedným z najobľúbenejších druhov chleba. Vyrába sa na báze špaldovej múky, ktorá je cenená…

Auto Trendy

Pozor, klzké cesty! Najčastejšie chyby vodičov pri mokrej vozovke.

14.1.2025 Redakcia Auto trendy - Jazda v daždi či na mokrej vozovke môže byť nebezpečná, najmä počas zimy, keď sa pridáva riziko námrazy. Vodiči často podceňujú správnu rýchlosť, stav pneumatík…

Nová hviezda na obzore vstupuje na európsky trh!

13.1.2025 Redakcia Auto trendy - Bruselský autosalón 2025 bude svedkom veľkolepého debutu – na scéne sa objaví kompaktný elektrický crossover BYD Atto 2, ktorý už získava pozornosť nielen svojím výkonom,…

Nová Dacia Duster Journey+: Luxus, hybrid a technológie, aké ste ešte nevideli!

13.1.2025 Redakcia Auto trendy - Rok 2025 začal pre Daciu vo veľkom štýle a nový Duster Journey+ to len potvrdzuje. Tento bestseller z Rumunska prichádza v úplne novej hybridnej verzii,…

Elektrické alebo hybridné? Volvo XC40 vás postaví pred dôležité rozhodnutie!

13.1.2025 Redakcia Auto trendy - Rozhodnúť sa medzi elektrickým a hybridným autom dnes nie je jednoduché. Ak vám v tejto dileme padlo do oka Volvo XC40, máme pre vás odpovede,…

Zákruty a brzdy: Ako sa vyhnúť nepríjemnostiam v zime

13.1.2025 Redakcia Auto trendy - Zimné cesty plné snehu a ľadu predstavujú pre motoristov skutočnú výzvu. Brzdenie na zákrute je jedným z najnáročnejších manévrov, najmä ak vám pod kolesami číha…

Päť technologických zázrakov, ktoré z vašej jazdy urobia zážitok budúcnosti

13.1.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový priemysel čelí revolučnej ére. Nové technológie, ktoré sa postupne dostávajú na naše cesty, sľubujú nielen vyššiu bezpečnosť, ale aj ekologickejšiu a komfortnejšiu jazdu. Od…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov