28.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/this_baker).
Mnohí ľudia sa rozhodnú maslo zamraziť. Ako to však urobiť bezpečne, aby výrobok nestratil svoju kvalitu? Ukazuje sa, že kľúčové je správne skladovanie výrobku, na ktoré je rozhodujúca hliníková fólia.

Foto: shutterstock/this_baker
Solené maslo vydrží čerstvé až rok. Nesolené maslo sa zasa môže skladovať v mrazničke až šesť mesiacov. V oboch prípadoch je na predĺženie trvanlivosti kľúčový vzduchotesný obal.
- Zabalenie kociek do hliníkovej fólie pomôže zachovať kvalitu výrobku.
Či už si vyberiete solené alebo nesolené maslo, kľúčom k zachovaniu čerstvosti je správne balenie.

Foto: shutterstock/SERSOLL
Rozmrazovanie masla si vyžaduje trpezlivosť a správny postup.
- Najlepšie sa vykonáva v chladničke, ktorá umožňuje, aby maslo postupne získalo svoju konzistenciu. Tento proces zvyčajne trvá 12 až 24 hodín.
Rozmrazovanie pri izbovej teplote sa neodporúča, pretože môže negatívne ovplyvniť štruktúru a chuť výrobku.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zmrazovanie týchto výrobkov môže byť zložité. Zistite, ako zmraziť syr, jogurt alebo huby
Častá chyba pri mrazení. Tieto potraviny strácajú všetky svoje vlastnosti
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.