Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Ryba už nikdy nevyjde suchá. Urobte toto počas smaženia

21.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/gkrphoto). Vianoce neoddeliteľne sú spojené s rybami. Ak ich chceme dokonale usmažiť, musíme vedieť, aké chyby nerobiť, aby sa šťavnaté a jemné mäso nestalo...

21.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/gkrphoto).

Vianoce neoddeliteľne sú spojené s rybami. Ak ich chceme dokonale usmažiť, musíme vedieť, aké chyby nerobiť, aby sa šťavnaté a jemné mäso nestalo suchým a nechutným. Ak budeme poznať niekoľko pravidiel a použijeme niekoľko jednoduchých trikov, naše ryby budú chutiť dokonale. Zistite, ako správne smažiť rybu.

Ako smažiť ryby, aby boli chutné?
Foto: shutterstock.com/gkrphoto

Na rozdiel od zdania nie je smaženie rýb vôbec jednoduché. Často sa stáva, že namiesto toho, aby bolo mäso dokonale šťavnaté a jemné, je suché ako triesky. Našťastie to môžeme napraviť. Stačí uplatniť niekoľko základných pravidiel a vyhnúť sa častým chybám. Vďaka tomu bude tohtoročná vianočná ryba chutiť dokonale.

Ako dlho by ste mali smažiť ryby? Toto si musíte zapamätať

Pre chuť a štruktúru ryby je rozhodujúci čas smaženia. Závisí to od jej hrúbky a druhu.

  • Tenké filety, ako je treska alebo tilapia, by sa mali smažiť len 2 – 3 minúty z každej strany.
  • Ryby s hrubšou štruktúrou, ako je losos, by sa mali smažiť 5 minút.

Je tiež dobré skontrolovať, či je ryba hotová.

  • Stačí do nej zľahka pichnúť vidličkou, a ak sa mäso ľahko oddelí, mali by ste rybu z panvice vybrať.
TIP! Dobre vedieť, že ryba sa ešte chvíľu po zložení z panvice pečie, preto je vždy lepšie dať ju na tanier o niečo skôr ako príliš neskoro.
Foto: shutterstock/zi3000

Aké chyby by ste nemali robiť pri smažení rýb? Spôsobia, že bude suchá a nechutná

Niektoré časté chyby, ku ktorým pri smažení dochádza, spôsobujú, že ryba je suchá a menej chutná.

  • Zvyčajne je príčinou príliš vysoká teplota a príliš dlhý čas prípravy.

Z tohto dôvodu, akonáhle spozorujete, že sa z tuku na panvici začína dymiť, mali by ste okamžite znížiť teplotu.

  • Okrem toho sa vyhnite príliš častému obracaniu rýb.

Počas celého procesu smaženia to stačí urobiť iba raz. Tým sa zachová štruktúra mäsa.

  • Je tiež veľmi dôležité, aby ste do panvice nevkladali studené ryby, ktoré ste práve vytiahli z chladničky.

To spôsobí, že sa bude smažiť nerovnomerne a menej chutne.

Dôležité je tiež nepoužívať príliš veľa korenia pred presunutím ryby na panvicu, pretože napríklad príliš skoré pridanie soli odoberie z mäsa vlhkosť a urobí ho veľmi suchým.

Na čo ešte treba myslieť pri smažení rýb? Tieto prvky sú rozhodujúce pre chuť

Okrem toho, že sa treba vyhnúť vyššie uvedeným chybám, je vhodné pamätať aj na niekoľko jednoduchých pravidiel, ktoré vám uľahčia smaženie rýb a zabezpečia, že budú vždy veľmi chutné a dokonale šťavnaté.

  • Základným pravidlom je použitie správneho tuku na smaženie. Výborne sa na to hodí repkový olej alebo vyčistené maslo.

Ďalším kľúčom k úspechu je správne predhriatie panvice.

TIP! Rybu dajte na oheň až vtedy, keď tuk pri kontakte s ňou zasyčí.
Foto: shutterstock/VIS Fine Art

Ďalším spôsobom, ako skontrolovať, či je tuk správne zohriaty, je vykonať jednoduchý test.

  • Stačí do panvice vhodiť malý kúsok chleba. Ak začne okamžite prskať a získa zlatistú farbu, znamená to, že olej je pripravený na vyprážanie rýb.

Zaujímavým spôsobom je ponoriť do oleja drevenú lyžicu. Ak sa okolo nej objavia malé bublinky, je to znamenie, že tuk je horúci.

Ryby by sa mali smažiť v dostatočne horúcom tuku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto sa zbavíte usadenín vo vývare. Stačí jeden šikovný trik

Je oveľa chutnejší ako kapor. Málokto o tejto rybe počul a je veľmi zdravá


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nový trik podvodníkov: Otvoríte fotku a prídete o peniaze!

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alex Photo Stock). Internetoví podvodníci opäť útočia a tentokrát využívajú nevinné fotografie. Stačí jedno kliknutie na obrázok a váš…

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Európanky sa odpútavajú od nudného hybridu. Dubajské nechty sú novým rozmerom luxusu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Studio Lucky). Ktoré jarné nechty majú zaručene „wow“ efekt? Salóny práve ovládol luxusný trend inšpirovaný Blízkym východom. Stačí sa…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Tieto účesy opticky odčítajú 10 rokov. Ideálna voľba pre dámy 60+. Vhodné aj na svadbu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Parilov). Správny účes dodáva lesk a zároveň uberá roky. Preto nie je prekvapením, že toľko žien vyhľadáva účesy, ktoré…

Auto Trendy

Koncern musí stiahnuť 600 tisíc áut pre nebezpečnú chybu motora!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Majitelia luxusných SUV a pick-upov General Motors sa musia pripraviť na neplánovanú návštevu servisu. Legendárne modely s motorom V8 majú vážnu poruchu, ktorá už spôsobila…

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov