Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Ako dlho variť kyslú kapustu? Dávajte pozor na jedno pravidlo. V opačnom prípade sa prevarí a stratí svoju chuť

1.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maciej Czekajewski) Vonia zvláštne, ale mnohí ľudia ju milujú. Ako pripraviť kyslú kapustu, aby chutila dokonale? Nezabudnite sa držať jedného pravidla, inak ju rýchlo...

1.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maciej Czekajewski)

Vonia zvláštne, ale mnohí ľudia ju milujú. Ako pripraviť kyslú kapustu, aby chutila dokonale? Nezabudnite sa držať jedného pravidla, inak ju rýchlo pripravíte o chuť a vôňu.

Ako dlho variť kyslú kapustu? Dávajte pozor na jedno pravidlo. V opačnom prípade sa prevarí a stratí svoju chuť.
Foto: shutterstock/Maciej Czekajewski

Kyslá kapusta je bohatstvom živín. Obsahuje vitamíny C, K, E, ako aj vitamíny skupiny B. Okrem toho je zdrojom draslíka, kyseliny listovej, vápnika, železa a vlákniny. Pri pravidelnej konzumácii posilňuje imunitný systém a pomáha v boji proti prechladnutiu alebo infekciám. Vysvetlíme vám ako dlho variť kyslú kapustu, aby mala dobrú chuť.

Ako dlho variť kyslú kapustu, aby zostala mäkká? Tu je základné pravidlo. Inak stratí svoju chuť

Kyslú kapustu používame napríklad pri príprave segedínskeho guláša, strapačiek či kapustníkov. Oplatí sa ju však jesť aj každý deň, ako súčasť kyslej polievky. Nie každý ju však vie správne pripraviť, aby nestratila svoju kyslosť, ale bola stále aromatická.

Postup:

Vložte kapustu do mierne osolenej a vriacej vody. Varte na miernom ohni približne 20 minút. Dlhšie varenie ju pripraví o charakteristickú chuť a vôňu. Po uplynutí času ju sceďte a nechajte vychladnúť. Ak chcete znížiť kyslosť, pred pridaním do hrnca ju opláchnite pod tečúcou vodou.

Ako dlho trvá nakladanie kapusty? Po 10 dňoch si môžete vychutnať jej chuť

Namiesto kupovania hotovej kyslej kapusty si ju môžete nakladať sami. Koľko soli treba pridať na kilogram kapusty? Kyslá kapusta sa nakladá mliečnym kvasením a zvyčajne trvá približne 10 dní. Na kilogram kapusty pridajte dve polievkové lyžice soli. Nezabudnite udržiavať nádobu pri izbovej teplote približne 20 stupňov, aby kvasenie prebiehalo správne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Majú zemiaky viac kalórií ako ryža? Vysvetľujeme raz a navždy

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Razvan Ciuvelic). Roky sme ich považovali za nepriateľa štíhlej línie, no pravda o zemiakoch je úplne iná. Tieto bežné…

Nikdy takto nevyvesujte vlajku! Môžete dostať pokutu až 7-tisíc eur

05.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svet foto). Vyvesiť štátnu vlajku na dom či inštitúciu môže byť prejavom hrdosti. No ak to urobíte nesprávne, hrozí…

Tento koláč robím vždy na jar. Prvý podnos zmizne v ten istý deň

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Jahodový želé koláč je jarná a letná klasika, na ktorú sa teší veľa ľudí. Najlepšie samozrejme chutí s…

Používate fľašu na vodu? Možno robíte túto závažnú chybu

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahmet Misirligul). Fľaše na vodu sa stali neodmysliteľnou súčasťou nášho života. Nosíme ich do fitnescentra, práce aj na prechádzky.…

Auto Trendy

Tankujte správne: Tajomstvá čerpania paliva, ktoré vás prekvapí!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že viete všetko o tankovaní auta? Možno vás prekvapí, že táto zdanlivo jednoduchá činnosť skrýva viacero záludností. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ktorý ocení…

Hrdza na aute je tichý zabijak: Najlepšie spôsoby ako ju odstrániť

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Aj malé škvrny hrdze môžu časom zničiť vaše auto. Poznáme najúčinnejšie metódy, ktoré vám pomôžu zachrániť karosériu pred koróziou.

Reinkarnovaní predkovia alebo obyčajní hlodavci? Chrám Karni Mata: Miesto, kde sú potkany uctievaní ako bohovia

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si chrám, kde sa po zemi premáva 25-tisíc potkanov. Miesto, kde sa veriaci klaňajú hlodavcom a považujú ich za svojich reinkarnovaných predkov. Znie to…

Bez šoféra, no plné nádrže: Autonómne kamióny dobýjajú cesty!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Budúcnosť dopravy už nie je sci-fi. Po texaských diaľniciach sa začali preháňať kamióny bez vodičov. Spoločnosť Aurora spustila komerčnú prevádzku nákladných vozidiel s autonómnym riadením…

Vyvíjajú revolučný superstroj: Z oceánu vzlietne nový gigant!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Americká armáda čoskoro získa unikátne stroj, ktoré nie je ani lietadlo, ani loď. Prekoná všetko, čo sme doteraz videli!

Ferrari sa vracia ku koreňom: Manuálna prevodovka opäť ožíva!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Talianska automobilka prekvapuje fanúšikov návratom k tradícii po 13 rokoch. Radosť z jazdy víťazí nad číslami výkonu.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov