20.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nina Firsova).
Výdatné zemiaky, dobre ochutené mleté mäso, zelenina, to všetko pod vrstvou syra. Toto jedlo je ideálne na chladné popoludnie a zje ho celá rodina. Jeho príprava nie je zložitá a vaši domáci si určite budú pýtať ďalšie.

Foto: shutterstock/Nina Firsova
Komfortné jedlo na chladné dni
Ak vám chýbajú nápady na večeru, tento recept si zamilujete. Je jednoduchý na prípravu, môžete použiť zvyšky varených zemiakov z predchádzajúceho dňa a uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov. Lahodný, hrejivý zemiakovo-mäsový nákyp je jedlom z jedného hrnca, ktoré vďaka vyváženej chuti a pridaniu syra poteší celú rodinu. Ideálna voľba pre takzvané „komfortné jedlo“, jedlo, ktoré dodá pocit šťastia a sýtosti. A to príde každému vhod počas pochmúrnych jesenných dní.
Nákyp zo zemiakov a mletého mäsa
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- 0,5 kg mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 1 pór
- 250 g šampiňónov
- 1 PL oleja na vyprážanie
- provensálske bylinky, soľ, korenie
Ingrediencie na omáčku:
- 1 vajce
- 1 pohár 18% kyslej smotany
- 2 PL pikantného kečupu
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- 100 g tvrdého syra
- 100 g mozzarelly

Foto: shutterstock/GK1982
Príprava
- Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť (ak máme zemiaky z predchádzajúcej večere, môžeme ich použiť).
- Mleté mäso opečieme na oleji s korením.
- Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a osmažíme na oleji. Potom pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a na kolieska nakrájaný pór. Spolu smažte približne 10 minút.
- Nakrájajte zemiaky a položte ich na dno zapekacej misy.
- Na zemiaky položte vrstvu osmažených húb, cibule a póru.
- Potom položte vrstvu mletého mäsa.
- Mäso prikryte plátkami zemiakov.
- V miske pripravte omáčku. Zmiešajte vajce, smotanu a kečup.
- Vrchnú vrstvu, t. j. zemiaky, prelejte omáčkou. Posypte strúhaným syrom a mozzarellou.
- Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 30 minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako pripraviť mäsové guľky? Budú mäkké a šťavnaté vďaka jednej zásade
Žiadne avokádo a vajcia. Ošúpem a hodím na panvicu. Takto pripravím najlepšiu nátierku na sendviče
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.