4.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/atnadro).
Mnoho ľudí vôbec nevenuje pozornosť dnu panvice. To je chyba. Nečistoty, ktoré sa tam hromadia, ovplyvňujú komfort a kvalitu prípravy jedla. Hoci s ním neprichádza do kontaktu. Napriek zdaniu nie je ťažké túto oblasť vyčistiť. Ako na to? Musíte to len vedieť.

Foto: shutterstock.com/atnadro
Babičkin recept na spálené dno panvice
Pripálené dno panvice je ťažké prehliadnuť.
- Pri vyprážaní vydáva charakteristický nepríjemný zápach.
- Ukazuje nám to aj ich povrch. Keď po ňom prejdete rukou, bude na dotyk nerovný, drsný alebo pokrytý mastným zvyškom.
- Používanie takejto panvice podporuje pripálenie jedla a nerovnomerný ohrev.
- Okrem toho je to z dlhodobého hľadiska aj jednoduchý spôsob, ako panvicu nenávratne poškodiť.
Priznajte si, ruku na srdce. Kto z vás kontroluje spodnú stranu svojej panvice? Oplatí sa to urobiť aspoň teraz. Ako sa s problémom rýchlo vysporiadať? Ak je špinavá a pripálená, poradíme vám.
Moja stará mama mala vlastný patent na spálené dno panvice. Na odstránenie nečistôt používala jedlú sódu.
- Stačí, ak jedlou sódou posypete panvicu a pridáte trochu vody.
- Potom je potrebné povrch dôkladne vydrhnúť.
Možno bude potrebné nechať pastu pôsobiť aj pol hodiny. Po uplynutí tejto doby je potrebné dno opäť vydrhnúť.
- Ďalšou metódou je ponoriť dno panvice na niekoľko minút do horúcej vody s prostriedkom na umývanie riadu. Potom panvicu znovu vydrhnúť.
- Ak je problémom aj hrdza, môže pomôcť ocot. Tu je potrebné dať si trochu viac času. Môže to trvať až 24 hodín. Účinok ale stojí za to. Oplatí sa počkať.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento výrobok zbaví váš digestor mastnoty v okamihu. Funguje lepšie ako drahé čistiace prostriedky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.