Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Talian sa rozplakal, keď ich ochutnal. Ale od radosti. Neexistuje lepší recept na šialene krémové carbonara

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Radoxist studio). Cestoviny carbonara sú jedným z tých jedál, ktoré by mal vedieť pripraviť každý. Ideálna voľba nielen na náročný večer. Ako pripraviť krémovú...

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Radoxist studio).

Cestoviny carbonara sú jedným z tých jedál, ktoré by mal vedieť pripraviť každý. Ideálna voľba nielen na náročný večer. Ako pripraviť krémovú carbonaru? Recept je jednoduchý. Keď som ho naservírovala priateľovi z Talianska, bol úplne prekvapený jeho chuťou.

Špagety carbonara – vlajková loď talianskej kuchyne.
Foto: shutterstock/Radoxist studio

Existuje niekoľko vlajkových lodí talianskej kuchyne a carbonara je jedným z nich. V priebehu rokov sa tradičný recept dočkal mnohých úprav. Ja sa však radšej držím koreňov a vychádzam z pôvodných surovín. Výsledkom je, že zakaždým, keď pripravujem carbonaru, dostávam množstvo komplimentov.

Špagety carbonara. Recept na ukážkové talianske cestoviny

Ak ste ešte nikdy neskúsili domáce cestoviny carbonara, čaká vás skutočný zážitok. Toto klasické jedlo pozostáva z krémovej omáčky pripravenej z pancetty, cesnaku, vody z cestovín, syra a vajec. Stojí za to pripomenúť, že tradičný recept neobsahuje smotanu. Na prípravu cestovín carbonara pre dve osoby budete potrebovať tieto suroviny:

  • Pancetta: 150 g,
  • Voda: 1 liter (na varenie cestovín),
  • Cesnak: 2 strúčiky,
  • Špagety alebo linguine: 300 g,
  • Strúhaný parmezán alebo pecorino: 100 g,
  • Vajcia: 3 veľké (2 celé a 1 žĺtok),
  • Soľ podľa chuti,
  • Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti,
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu.
Toto klasické jedlo pozostáva z krémovej omáčky pripravenej z pancetty, cesnaku, vody z cestovín, syra a vajec. Stojí za to pripomenúť, že tradičný recept neobsahuje smotanu.
Foto: shutterstock/Anton27

Ako pripraviť krémovú carbonara? Jednoduchý recept na rýchly obed alebo večeru

Na prípravu tejto talianskej špeciality si nemusíte vyhradiť veľa času v kuchyni. Stačí vám len pár minút, aby ste „vykúzlili“ tento úžasný pokrm, ktorý s chuťou zje aj Talian.

  • Vo veľkom hrnci prevarte liter vody a pridajte soľ. Prihoďte cestoviny a uvarte ich podľa návodu na obale, kým nie sú al dente.
  • Medzitým nakrájajte pancettu na malé kúsky. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a pridajte pancettu. Smažte na strednom ohni, kým nie je zlatistá a chrumkavá. Pridajte cesnak nakrájaný na plátky a smažte ďalšiu minútu (pozor, aby sa nepripálil).
  • V miske zmiešajte vajcia, nastrúhaný parmezán (alebo pecorino), soľ a čerstvo mleté korenie, kým nevznikne hladká hmota.
  • Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich, ale nechajte si asi pol šálky vody z varenia. Cestoviny pridajte do panvice spolu s pancettou a cesnakom. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  • Zložte panvicu z ohňa, potom vlejte vaječnú zmes do cestovín a intenzívne miešajte, aby vznikla krémová omáčka. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia cestovín, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
  • Na tanieroch posypte cestoviny čerstvou petržlenovou vňaťou a prípadne ďalším parmezánom.
@chefjackovens

Authentic Carbonara Here’s the recipe Ingredients – 400g (14.1oz) – Spaghetti 4 – Large Free Range Egg Yolks 45g (1.6oz) – Pecorino Romano Cheese, Freshly Grated (Substitute for Parmigiano Reggiano) 250g (8.8oz) – Guanciale (Substitute for Pancetta or Bacon) Black Pepper To Taste Method – Bring a pot of salted water to a boil and cook the pasta 1 minute less than the instructions. Add the egg yolks and Pecorino Romano cheese to a mixing bowl and whisk to combine. Set aside. Place a large pan over medium-high, and whilst it is cold, add the Guanciale and gently fry it off for 5 minutes until it becomes crispy and the fat has rendered. There will be quite a bit of fat; if it’s too much for you, you can remove some, but I recommend leaving it in. Turn off the heat. Add the pasta straight from the water into the pan with the Guanciale, reserving 1 cup (250ml) of pasta water. Add the egg yolk and cheese mix and vigorously mix until smooth. It would be best if you worked fast here, as the egg can start to scramble. Once combined, adjust the consistency with the pasta water until you reach the desired thickness and it’s nice and creamy. You may not need all the pasta water. Serve the carbonara in bowls and top with the crispy Guanciale. Grate over fresh Pecorino Romano cheese and top with cracked black pepper (optional). Dig in. I’ll wait for the comments to tell me it’s wrong and that I pronounce guanciale wrong. This recipe achieves the same results whether you add the pork fat to the egg and cheese mix first or do it the way I did in this video. You do what you prefer. #pasta #carbonara #recipeideas #dinnerideas #dinnerrecipes

♬ Dancin – ShinnCV Remix – Short Version – ShinnCV

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ideálny spôsob, ako pripraviť zvyšky cestovín. Ani vaša svokra sa neodváži kritizovať

Presolené cestoviny sa dajú zachrániť. Zabudnite na studený vodný kúpeľ


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Šťava z kyslých uhoriek je prírodné probiotikum. Pre niektorých ľudí však môže byť škodlivá

20.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/siamionau pavel). Šťavy z fermentovanej zeleniny sa často používajú ako zdroj probiotík, minerálov a vitamínov a môžu mať pozitívny…

Uniklo 16 miliárd hesiel. Odborníci varujú pred masívnymi útokmi

20.6. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ken stocker). Viac než 16 miliárd prihlasovacích údajov vrátane hesiel do služieb ako Google, Apple či Facebook uniklo…

Takto sa zbavíte druhej brady bez liftingu. Stačí niekoľko minút denne

20.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Geinz Angelina). Druhá brada je problém, s ktorým sa stretáva mnoho ľudí. Najčastejšie sa spája s potrebou estetickej medicíny…

Jedlo ako z francúzskej reštaurácie. Ťažko uveriť, že je to len zelenina

20.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina). Chcete sa preniesť do slnečného Provence? Pripravte si tento jednoduchý pokrm, ktorý nielenže chutí šialene, ale je…

Ako vyrobiť vlastné hnojivo pre ruže? Tu je 6 spoľahlivých receptov

20.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Debu55y). Ruže, nádherné a dlho kvitnúce kríky, potrebujú aj systematické hnojenie. Namiesto toho, aby sme sa rozhodli pre drahé…

Auto Trendy

Šéf Dacie šokuje: "Autá sú príliš veľké a drahé. Vráťme sa k základom!"

20.6.2025 Redakcia Auto trendy - Denis Le Vot, generálny riaditeľ značky Dacia, ostro kritizuje súčasný smer automobilového priemyslu. Tvrdí, že výrobcovia zašli príliš ďaleko a je čas vrátiť sa k…

Šokujúce: Elektrické autá majú problém s brzdami, ktorý nikto nečakal!

20.06.2025 Redakcia Auto trendy Ako fungujú brzdy v elektrickom automobile? Používajú sa oveľa menej ako tradičné v spaľovacích vozidlách. Napriek tomu, že moderné riešenia zvyšujú efektívnosť a ekologickosť jazdy, stále…

Šokujúci výskum: Aj majitelia elektromobilov veria hoaxom o svojich autách

20.06.2025 Redakcia Auto trendy Medzinárodný výskum priniesol ohromujúce výsledky: aj medzi vodičmi elektrických vozidiel mnohí veria mýtom a hoaxom, ktoré sa týkajú ich áut. Umelá inteligencia však môže pomôcť objasniť…

Praha má najväčšie panelové sídlisko v Česku. Bývajú tu policajti aj hasiči

20.06.2025, Redakcia Auto trendy Jižní mesto v Prahe je najväčším panelovým sídliskom v celom Česku. Na tomto obrovskom území stojí 30 tisíc bytov, čo je viac ako v celom Moste…

Ferrari odkladá druhé elektrické auto: "Nie je záujem"

20.06.2025 Redakcia Auto trendy Ferrari odkláda uvedenie druhého elektrického modelu, pretože neexistuje dostatočný dopyt. Prvé elektrické auto značky príde na trh až v roku 2026. Taliansky výrobca pôvodne plánoval uviesť…

Majiteľ Aston Martin Valkyrie za 3,5 milióna dolárov žaluje: Auto je nebezpečné!

20.06.2025 Redakcia Auto trendy Aston Martin Valkyrie patrí medzi najextrémnejšie autá, ktoré možno používať aj na bežných cestách. V 3,5 miliónovom monštre sa skrýva najsilnejší sériovo vyrábaný sací motor na…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov