Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Prečo cheesecake po upečení praskne? Babička Gitka navrhuje toto. Všetko kvôli 4 chybám

28.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kattyart). Prasknutý cheesecake je bežný problém. Hoci sa môže zdať, že ide o nevyhnutnú chybu, v skutočnosti existuje mnoho príčin tohto nevzhľadného javu a...

28.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kattyart).

Prasknutý cheesecake je bežný problém. Hoci sa môže zdať, že ide o nevyhnutnú chybu, v skutočnosti existuje mnoho príčin tohto nevzhľadného javu a ešte viac spôsobov, ako sa mu vyhnúť. Čo sa dá urobiť, aby cheesecake počas pečenia nepraskal? Odpoveď spočíva v teplote.

Zaujíma vás, prečo cheesecake po upečení popraská? Venujte pozornosť teplote.
Foto: shutterstock/kattyart

Cheesecake je obľúbený koláč, ktorý sa vyrába v rôznych variantoch. Na prvý pohľad sa zdá, že jeho príprava nie je náročná, ale niekedy sa stáva problematickou. Najčastejším strašiakom tohto pečiva je prasknutý vrch. Prečo cheesecake počas pečenia praská a čo sa dá urobiť, aby sa tomu zabránilo? Odpoveď poznáme.

Zaujíma vás, prečo cheesecake po upečení popraská? Venujte pozornosť teplote

Teplota rúry, ingrediencie a samotný koláč po upečení sú najčastejšími príčinami praskania vrchnej časti. Skontrolujte, či nerobíte niektorú z chýb:

  • Teplota pečenia je príliš vysoká: Ak je teplota pečenia príliš vysoká, cheesecake môže príliš rýchlo stuhnúť a popraskať.
  • Príliš dlhé pečenie: Ak sa cheesecake pečie príliš dlho, môže sa vysušiť a popraskať. Je lepšie nechať ho v rúre kratší čas, aj keď sa zdá byť stále príliš tekutý.
  • Zmena teploty: Cheesecake, ktorý je náhle vystavený studenému vzduchu, napríklad po vybratí z rúry, môže popraskať. Je dobré vychladiť cheesecake postupne, napríklad otvorením dvierok na niekoľko minút pred jeho úplným vybratím.
  • Nesprávna teplota surovín : Zložky, ako sú tvaroh, vajcia alebo smotana, sú studené a nemusia sa rovnomerne spojiť. To môže viesť k nerovnomernosti teploty zmesi a zvýšenému riziku popraskania počas pečenia. Všetky prísady by mali mať pred použitím izbovú teplotu.

Recept na najjednoduchší studený cheesecake. Potrebné ingrediencie

Studený cheesecake je jednoduchý a rýchly na prípravu. Skvele sa hodí ako dezert ku káve alebo čaju.

  • 200 g sušienok
  • 100 g masla
  • 500 g tvarohu (najlepšie jemného)
  • 250 ml 33 % smotany
  • šálka práškového cukru
  • čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 čajové lyžičky želatíny v prášku
  • 1/4 šálky vody
Jednoduchý cheesecake.
Foto: shutterstock/FOOKPHOTO.COM

Cheesecake nepraskne, pretože je studený. Príprava krok za krokom

Pripravte si základ: rozdrvte sušienky na malé kúsky (môžete použiť mixér). Rozpustite maslo a zmiešajte ho s rozdrvenými sušienkami. Dno tortovej formy (s priemerom 23 cm) vyložte papierom na pečenie a vtlačte do nej sušienkovú zmes, čím vytvoríte rovnomernú vrstvu dna. Vložte do chladničky, aby stuhla.

Príprava tvarohovej zmesi: Želatínu rozpustite vo vode a nechajte ju niekoľko minút napučať. Potom ju zahrejte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, kým sa úplne nerozpustí (nevarte). Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom do hladka. Smotanu vyšľaháme do tuha a opatrne vmiešame do tvarohovej zmesi. Do tvarohovej zmesi pridajte rozpustenú želatínu a dôkladne premiešajte. Tvarohovú zmes nalejte na vychladnutý sušienkový základ. Povrch zarovnajte lyžicou a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo najlepšie na noc, aby dobre stuhla.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Moja mama týmto punčom vždy namáčala piškótu. Koláč nikdy nebol suchý. Len voda a 3 prísady

Hrnčekový koláčik poznám už roky a nikdy ma nesklamal. Môžete ho pripraviť za 5 minút


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Môžete sa stretnúť tisíckrát a netušiť, že ste si súdení

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacob Lund). Teória neviditeľnej nite, ktorá spája osudy ľudí, dobýja internet. Čo ak ste svoju spriaznenú dušu už stretli,…

Prebuďte svoj mozog: Jednoduché ranné triky pre lepšiu pamäť a koncentráciu

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pheelings media). Zabudnite na ďalšiu šálku kávy! Odborníci odhalili, že prvých 30 minút po prebudení rozhoduje o výkonnosti vášho…

Praskajúce steny a obkladačky: Kedy volať odborníka a kedy si poradiť sama

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Try_my_best). Objavili ste praskliny na stenách alebo obkladačkách? Nemusíte hneď panikáriť. Odhalíme vám skutočné príčiny a poradíme, kedy je…

Tajomstvo bohatých: Pravidlo 80/20, ktoré vám zmení život

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Just dance). Bohatí ľudia neriešia drahé hodinky či luxusné vily. Ich skutočné tajomstvo spočíva v niečom úplne inom. Odborník…

Ako ovplyvňuje popoludňajšia káva telo? Ujasnime si to raz a navždy

02.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dejan Dundjerski). Šálka ​​aromatickej kávy je každodenným rituálom pre milióny ľudí na celom svete. Nie každý si však uvedomuje,…

Auto Trendy

Ferrari Daytona SP3: Nový klenot v exkluzívnej zbierke Țiriac Collection

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Jeden z najvzácnejších a najkrajších modelov Ferrari, Daytona SP3, sa stal súčasťou prestížnej automobilovej galérie Țiriac Collection. Tento unikátny automobil, inšpirovaný legendárnymi pretekárskymi vozidlami zo…

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Európsky prelom vo vesmíre: Súkromná kapsula Phoenix 1 úspešne dobyla vesmír!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká firma prekonala očakávania a dokázala, že Európa má vo vesmírnom priemysle svoje miesto. Ich revolučná kapsula Phoenix 1 úspešne absolvovala misiu a otvorila dvere…

Šéf Toyoty: „Športové auto musí voňať benzínom!" Elektrické modely ho nechytili za srdce

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Akio Toyoda, legendárny šéf japonskej automobilky, zostáva verný benzínovým motorom a hlučným výfukom. Elektromobilita ho ako vášnivého jazdca zatiaľ nepresvedčila, hoci jej budúcnosť v značke…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov