Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tento koláč prekoná aj jablkový koláč. Je jemný, ale nie príliš sladký

21.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto). Sezóna sliviek sa začína koncom júla a trvá do začiatku októbra. Toto ovocie sa oplatí použiť na prípravu chutného dezertu. Rýchly jogurtový koláč...

21.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto).

Sezóna sliviek sa začína koncom júla a trvá do začiatku októbra. Toto ovocie sa oplatí použiť na prípravu chutného dezertu. Rýchly jogurtový koláč so slivkami je dôstojnou náhradou jablkového koláča.

Koláč so slivkami je fantastický…trochu kyslastý…a nie príliš sladký.
Foto: shutterstock/hlphoto

Jogurtový koláč je jemný, vlhký a osviežujúci dezert. Jeho tajomstvo spočíva v jednoduchosti a všestrannosti. Môžete doň pridať ovocie podľa vlastného výberu, napríklad jahody, maliny, čučoriedky alebo slivky. Ja uprednostňujem posledné menované, aby mal koláč jemne kyslastú chuť a nebol príliš sladký. Niektorí ľudia sa rozhodnú ovocie vôbec nepridávať, pretože si chcú len nadýchaný koláčik.

Vlhký jogurtový koláč so slivkami. Triviálny recept z babičkinho zápisníka

Slivky majú sezónu o niečo dlhšie ako jahody a čerešne, preto po nich siahame skôr na konci leta. Oplatí sa aspoň raz pripraviť jogurtový koláč zo sliviek, aby ste zistili, že chutí rovnako dobre ako jablkový koláč. Tu je recept zo zápisníka mojej babičky, ktorý prekoná všetky ostatné.

Ingrediencie:

  • 600 g sliviek,
  • 3 vajcia,
  • 150 g cukru,
  • 375 g pšeničnej polohrubej múky,
  • 300 ml prírodného jogurtu,
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
  • 2 čajové lyžičky vanilkového cukru,
  • pol šálky oleja,
  • štipka soli.
Keď je koláč upečený, posypte ho práškovým cukrom. Môžete použiť aj drobenku.
Foto: shutterstock/Petr Jilek

Rýchly jogurtový koláč so slivkami na veľkom pekáči. Rozplýva sa v ústach

Používam plech s rozmermi 24×35 cm. Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do nadýchanej peny. Pridáme olej a pokračujeme v miešaní, ale na veľmi nízkych otáčkach. Medzitým zmiešajte polohrubú múku s práškom do pečiva a soľou. Celú zmes prisypte do vopred vymiešanej zmesi. Pridajte prírodný jogurt. Všetko dobre premiešajte a presuňte na plech vyložený papierom na pečenie. Na vrch položte na polovice rozkrojené slivky. Samozrejme, predtým odstráňte kôstky. Koláč pečte 45 minút pri teplote 180 °C. Po upečení ho okamžite vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

TIP! Keď je koláč upečený, posypte ho práškovým cukrom. Do zmesi môžete pridať aj lyžičku škorice a prírodný jogurt nahradiť gréckym jogurtom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vezmite jogurt, vajce a múku. Tieto lievance sú ešte lepšie ako palacinky

Torta „kráľovná jesene“ je najjednoduchšia torta na svete. Je vlhká a mäkká ako piškóta


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zmiešame jednoduchý krém a zalejeme jahody. Dezert hodný kráľovského dvora

27.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Paulo Vilela). Keď je sezóna jahôd, hľadáme prísadu, ktorá sa k nim bude perfektne hodiť. Hoci cukor alebo šľahačka…

Takto pečená bravčová panenka sa doslova rozplýva na jazyku. Rodina bude prosiť o ďalšiu porciu.

27.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rina Ermakova). Pečená bravčová panenka je jemné, šťavnaté a chutné mäso, ktoré chutí výborne bez ohľadu na ročné obdobie.…

Česi pridávajú niečo, na čo Slováci ani nepomyslia. Zemiakové placky voňajú po celom dome.

27.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/freeskyline). Bramboráky sú menej známa verzia obľúbeného jedla Slovákov. Hoci vyzerajú podobne, ich chuť môže prekvapiť aj najväčšieho fanúšika…

Najlepšia polievka na horúce dni. Pripravujem ju podľa tradičného receptu z Andalúzie

27.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nina Firsova). Ak hľadáte dokonalé letné osvieženie, určite vyskúšajte gazpacho. Tento španielsky chladivý pokrm je naozaj jednoduchý na prípravu…

V 16. storočí ho považovali za liek, v predvojnovom Slovensku bol luxusom. Dnes ho buď milujete, alebo nenávidíte

27.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AtlasStudio). Sladká pochúťka, ktorá rozdeľuje verejnosť na dva tábory. Jedni ju zbožňujú pre jej výraznú mandľovú chuť, iní ju…

Auto Trendy

Mazda Iconic SP sa stane realitou: Návrat legendárneho rotačného motora

28.06.2025 Redakcia Auto trendy - Koncept Mazda Iconic SP, predstavený v roku 2023, sa stane sériovým modelom, potvrdila japonská značka. Nový model bude nástupcom legendárneho RX-7, ktorý sa preslávil svojím…

Toto sú najrušnejšie turistické destinácie v Európe: Zakynthos drví konkurenciu

28.6.2025 Redakcia Auto trendy Európska komisia zverejnila nové údaje o najrušnejších turistických destináciách v Európe a výsledky vás prekvapia. Grécky ostrov Zakynthos sa stal najpreľudnenejšou dovolenkovou destináciou na kontinente so…

Volkswagen sa vracia k fyzickým tlačidlám: Koniec dotykových ovládačov

28.06.2025 Redakcia Auto trendy - Volkswagen prináša späť fyzické ovládacie prvky do palubných dosiek svojich áut spolu s aktualizáciami pre elektrické modely ID.3 a ID.4. Nemecký výrobca reaguje na kritiku…

Cestovanie osamote: Stewardka radí, na čo si dať pozor

28.06.2025 Redakcia Auto trendy - Cestovanie osamote je pre mnohých synonymom slobody. Nemusíte sa s nikým dohadovať o plánoch, nerobíte kompromisy a môžete sa rozhodovať spontánne - bez výčitiek svedomia…

Prečo je oprava nových áut náročnejšia? Mechanici odhaľujú pravdu o moderných vozidlách

28.06.2025 Redakcia Auto trendy - Viac ako tri štvrtiny majiteľov automobilových servisov považuje opravu nového auta za časovo náročnejšiu ako starších modelov. Navyše mnohí z nich tvrdia, že výrobcovia áut…

Ako správne používať klimatizáciu v horúčavách? Tieto triky vám ušetria čas aj zdravie

28.06.2025 Redakcia Auto trendy - Je jasné, že keď je zapnutá klimatizácia, okná automobilu musia byť zatvorené – inak zapnutá klimatizácia nemá zmysel. Vodiči tiež vedia, že jazda so zatvorenými…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov