29.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstsock/MaraZe).
Môže sa jesť samostatne, ale podáva sa aj s želé, koláčmi alebo vafľami. Ako vyrobiť tuhú šľahačku? Ukázalo sa, že stačí do nej pridať pár kvapiek určitého ovocia a podarí sa perfektne.
Ako vyrobiť tuhú šľahačku? Túto otázku si nekladú len začínajúce kuchárky, pretože problémy sa vyskytujú aj u skúsených hostiteliek. Šľahačka je náročná a pri jej príprave sa nesmú robiť chyby, inak sa môže rýchlo stratiť. Ako sa tomu dá predísť? Tu je osvedčený patent.
Prečo sa smotana nešľahá? Nerobte tieto chyby a vyjde vám to perfektne
Šľahačka sa predáva ako hotový výrobok v spreji, ale je lepšie si ju vyrobiť sám. Je oveľa chutnejšia a navyše neobsahuje chemické látky a konzervačné látky. Ako vyšľahať šľahačku?
Musíte mať na pamäti niekoľko vecí, pretože aj malá chyba môže ovplyvniť jeho tuhosť a nadýchanosť.
- Na šľahanie je vhodná len smotana s obsahom tuku nad 30 % a najlepšou voľbou bude výrobok s obsahom tuku 36 %. Ostatné smotany sa nevyšľahajú na tuho.
- Smotana by sa mala uchovávať v chlade. V ideálnom prípade by mala byť v chladničke 24 hodín predtým.
- Pridávajte do nej len práškový cukor, pretože kryštálový spôsobí, že nebude hladká.
Čo môžete urobiť, aby bola šľahačka tuhá? Stačí pár kvapiek
Ak chcete mať istotu, že šľahačka bude tuhá, pridajte počas šľahania niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Dezert bude chutiť lepšie, ale citrón predovšetkým urýchli zahustenie mliečnej hmoty. Ak nemáte po ruke žiadne citrusy, môžete použiť želatínový patent. Nezabudnite ho udržiavať v chlade, preto si ho pripravte vopred. Želatínu pridajte až ku koncu šľahania, stlačí krém a zabezpečí, aby nebol riedky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Smotana na varenie bude už len spomienkou. Tu je návod na prípravu paradajkovej polievky
Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte do misky niekoľko kvapiek. Bude taká tuhá, že sa nepohne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.