Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Recept na cesto na pizzu. Robím ho bleskovo a talianska pochúťka mizne zo stola ešte rýchlejšie

11.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/samu3lchav3z0). Recept na pizzové cesto nemusí byť dlhý a zložitý. Ak snívate o rýchlej domácej večeri priamo z talianskeho juhu, stačí vám pár ingrediencií....

11.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/samu3lchav3z0).

Recept na pizzové cesto nemusí byť dlhý a zložitý. Ak snívate o rýchlej domácej večeri priamo z talianskeho juhu, stačí vám pár ingrediencií. Pripravte si to najlepšie cesto na pizzu a prekvapte svojich blízkych jeho jedinečnou chuťou.

Foto: Pixabay/samu3lchav3z0

Je ťažké nájsť človeka, ktorý by nemal rád pizzu. Najväčšou výhodou tohto talianskeho jedla je fakt, že ho môžeme jesť s obľúbenými prílohami, takže si každý nájde to svoje. Tajomstvo však nespočíva v syre, šunke či zelenine, ale v ceste.

Nekvalitný základ dokáže pokaziť aj tú najlepšie zostavenú škálu chutí, preto by sme sa na túto časť mali zamerať najviac. Tradičný taliansky proces prípravy cesta je pomerne dlhý, čo môže niekoho odradiť. Našťastie máme niekoľko jednoduchých spôsobov, ako urobiť pizzu rovnako chutnou.

Cesto na pizzu: prísady. Takto pripravíte chutné talianske jedlo

Na prípravu domácej pizze potrebujeme niekoľko surovín. Budú to:

  • 30 gramov čerstvého droždia,
  • 1,5 šálky pšeničnej múky nízkej kvality,
  • 3/4 šálky vlažného mlieka,
  • dve polievkové lyžice olivového oleja,
  • lyžička soli,
  • lyžička cukru,
  • štipka sušeného oregana,
  • obľúbené prísady (napríklad paradajková omáčka, syr, mozzarella, šunka a vybraná zelenina).

Recept na cesto na pizzu:

  1. Najprv si do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, oregano a suroviny zmiešame.
  2. Mlieko mierne zohrejte v hrnci, kým nie je teplé, ale nie horúce. Rozdrobte do neho droždie a intenzívne miešajte, kým sa nerozpustí.
  3. Obsah hrnca vylejeme do misky so suchými surovinami. Všetko premiešajte rukami a z času na čas pridajte trochu olivového oleja.
  4. Ak je cesto už hladké a elastické, položte ho na dosku posypanú múkou. Potom ho rozvaľkajte na tenký koláč. Hrúbka základne závisí len od vašich preferencií, ale pamätajte, že pizza v rúre ešte viac narastie. Okraje nechajte trochu hrubšie.
  5. Cesto potrieme paradajkovou omáčkou a pridáme obľúbené ingrediencie. Potom pizzu vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 7-10 minút.

Základ na pizzu bez droždia. Tento recept zvládnu aj deti

Ak máte zrazu chuť na pizzu, no nemáte možnosť kúpiť si jednu a chcete použiť to, čo už máte doma, tento recept bude fungovať dokonale. Nie je v ňom žiadne droždie ani mlieko, len pár základných surovín. Stojí za to pripomenúť, že pizza nebude taká nadýchaný ako v prípade predchádzajúceho receptu, takže je to možnosť rýchlej večere pre fanúšikov tenkého základu.

Na varenie budete potrebovať:

  • 400 gramov pšeničnej múky,
  • 250 mililitrov vlažnej vody,
  • pol lyžičky cukru,
  • 10 gramov soli.
Foto: Pixabay/felix_w

Recept na cesto na pizzu bez droždia:

  1. Do plastovej alebo sklenenej misky nasypte 150 gramov múky, cukru a 100 mililitrov vody. Suroviny najskôr zmiešame lyžicou a potom rukami vymiesime cesto.
  2. Keď je cesto hladké a elastické, preneste ho do čistej misy. Je dôležité, aby v nej neboli zvyšky jedla ani iné prísady. Cesto posypeme múkou a odložíme na teplé miesto na 24 hodín.
  3. Po 24 hodinách cesto zdvojnásobí svoj objem. Pridáme zvyšok múky, vodu a nakoniec soľ. Soľ sa môže rozpustiť vo vode skôr, aby lepšie absorbovala zvyšok.
  4. Cesto bude veľké, takže z neho spravíte tri stredné pizze. Rozdeľte ich na tri časti a prstami do nich votrite olivový olej. Počkajte asi 10 minút, kým cesto opäť nevykysne.
  5. Rúru nastavte na najvyššiu možnú teplotu bez konvekcie. Časť cesta jemne rozvaľkajte na tenko, pridajte obľúbené ingrediencie a vložte do rúry asi na 10 minút. Ak chcete, aby bol spodok veľmi chrumkavý, po uplynutí tejto doby ho vyberte z rúry, chvíľu počkajte a vložte späť na dve minúty.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na august neexistuje lepšia večera. Stará mama hovorievala: naješ sa vnúčik, za chvíľu dostanem slivky

Babička robí na zimu najlepšie lečo. Nezostane ani kvapka omáčky


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Mokrý halloumi už nikdy viac! Šéfkuchárka odhalila trik pre dokonale chrumkavý syr

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124). Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok…

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Pridajte do vývaru na konci varenia. Bude zlatistý a číry ako nikdy predtým

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Slováci milujú vývar, takže nie je divu, že sa veľmi často objavuje na našich stoloch. Lahodný zeleninovo-mäso vývar,…

Auto Trendy

Uber už nevozí len autami: Teraz si môžete rezervovať let vrtuľníkom aj luxusnú plavbu loďou

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Uber mení pravidlá hry! Známa dopravná spoločnosť teraz ponúka nielen klasické jazdy autami, ale aj úžasné dobrodružstvá vo vzduchu a na mori. Viac ako 5 miliónov…

Varovné svetlo motorového oleja: Čo robiť, keď sa rozsvieti na palubnej doske

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Varovné svetlo motorového oleja na palubnej doske vášho auta môže byť signálom potenciálne vážneho problému. Je dôležité, aby ste varovné svetlo motorového oleja neignorovali -…

Elektrické autá: Batéria vydrží dlhšie ako sme predpokladali

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nová štúdia odhaľuje pravdu o životnosti batérií elektrických áut a ich degradácii - údaj, ktorý zaujíma všetkých. Čoraz viac ľudí má elektrické auto a paralelne…

Šéf Xiaomi chváli Elona Muska: Nečakaný kompliment od najväčšieho rivala Tesla

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elon Musk zažíva ťažké časy s Tesla, najmä na čínskom trhu. Práve v tomto období však dostal nečakaný kompliment od svojho najväčšieho rivala. Lei Jun,…

Kód 78 na vodičskom preukaze: Čo znamená a ako sa ho jednoducho zbaviť

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Ak ste robili autoškolu na aute s automatickou prevodovkou, máte na vodičskom preukaze kód 78. Táto európska direktíva vám zakazuje šoférovať autá s manuálnou prevodovkou.…

Ostrov hrôzy a ostrov smrti: Prečo sú tieto miesta uzavreté pre verejnosť

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Zdalo by sa, že v roku 2025 už neexistujú žiadne miesta neprístupné pre vedcov a každý kút sveta bol dôkladne preskúmaný. To však nie je pravda.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov