Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Vyjdú chrumkavé a nemastné. Ako pripraviť cuketové placky, aby sa nerozpadli?

9.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova). Cuketové placky sú chutným letným občerstvením. Sú univerzálne a dobre sa hodia ako zeleninová večera. Sú jednoduché na prípravu a stačí na...

9.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).

Cuketové placky sú chutným letným občerstvením. Sú univerzálne a dobre sa hodia ako zeleninová večera. Sú jednoduché na prípravu a stačí na ne len pár ingrediencií. Zistite však, čo robiť, aby sa po usmažení nerozpadli a vyšli dokonale chrumkavé.

Ako pripraviť cuketové placky? Chrumkavá a ľahká večera.
Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova

Recept na cuketové placky nie je príliš zložitý ani pracný. Mnohí Slováci si preto tento chutný pokrm doprajú počas letnej sezóny, keď je táto zelená zelenina ľahko dostupná, lacná a najšťavnatejšia. Prečítajte si, ako pripraviť cuketové placky tak, aby sa nerozpadávali a boli dokonale chrumkavé. Nie je to až také ťažké.

Ako pripraviť cuketové placky?

Tento pokrm je naozaj jednoduchý na prípravu. Má málo kalórií, dodáva telu cenné mikroživiny a je jednoducho chutný. Ako pripraviť cuketové placky? Začnite prípravou správnych potravín.

Ingrediencie:

  • veľká cuketa (približne 350-400 g),
  • 2 vajcia veľkosti M,
  • 4 PL pšeničnej múky,
  • 1 PL 18% kyslej smotany
  • stredne veľký strúčik cesnaku,
  • hrsť nasekanej pažítky,
  • štipka cukru,
  • štipka korenia,
  • 1/3 čajovej lyžičky soli,
  • 4 lyžice rastlinného oleja (na smaženie).
Tento pokrm je naozaj jednoduchý na prípravu. Má málo kalórií, dodáva telu cenné mikroživiny a je jednoducho chutný. Ako pripraviť cuketové placky?
Foto: shutterstock/BearFotos

Z uvedeného množstva ingrediencií vychádza približne 15 placiek. Cuketu dôkladne umyte a odrežte jej konce na oboch stranách. Nastrúhajte ju najemno do hlbokej misy. Nechajte chvíľu odstáť – ak sa nazbieralo veľa vody, trochu zlejte, ale neceďte. Nastrúhaná cuketa by mala byť vlhká. Cesnak ošúpeme a pretlačíme do misky. Rozšľahajte aj vajcia a pridajte nasekanú pažítku. Jemne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Potom pridajte ďalšie štyri polievkové lyžice pšeničnej múky a lyžicu smotany. Dochuťte soľou, korením a cukrom. Všetko opäť premiešajte, kým nevznikne jednoliata hmota.
Vyberte panvicu a nastavte pod ňu nízky výkon horáka. Počkajte, kým sa zohreje, a keď je teplá – nalejte do nej olej. Chvíľu počkajte, kým sa tuk zohreje. Veľkou lyžicou naberte cuketovú zmes na panvicu. Jedna lyžica stačí na jednu placku. Po vložení do panvice ju mierne sploštíme a vytvarujeme pokrm. Zvýšte teplotu a cuketové placky smažte približne tri minúty z každej strany (v prípade potreby kratšie alebo dlhšie).
Po smažení preložte cuketové placky na papierovú utierku a nechajte odtiecť prebytočný olej. Podávajte len tak alebo s kyslou smotanou, prírodným jogurtom, cesnakom, tzatziki alebo kôprovou omáčkou.

Čo urobiť, aby sa cuketové placky nerozpadli?

Cuketové placky by mali nielen chutiť, ale mali by byť aj správne vymiesené. Pozrite si niekoľko dôležitých krokov pri príprave pokrmu, ktoré môžu ovplyvniť správnu konzistenciu.

Prvým problémom je vysoká šťavnatosť cukety – ak je zmes príliš vlhká, placky sa budú rozpadávať alebo vyjdú málo nadýchané. Ako pripraviť cuketové placky, aby boli chrumkavé? Po nastrúhaní zeleniny najprv niekoľko minút počkajte a zbavte ju prebytočnej vody, ktorá sa nahromadila. Tekutinu môžete jednoducho vyliať z misy alebo cuketu preložiť do sitka a na chvíľu odložiť. Pamätajte však, aby ste zmes necedili, pretože musí byť trochu mokrá (aby placky neboli príliš suché). Keď sú všetky prísady v miske, musíte ich tiež dobre spojiť dohromady. Základ na placky by mal byť dobre vymiesený.

Okrem toho placky smažte na dobre rozohriatej panvici a v horúcom oleji – to zabezpečí, že neabsorbujú príliš veľa tuku a nestanú sa ťažko stráviteľnými a gumovými. Navyše, čím tenšie placky urobíte, tým by mali byť chrumkavejšie. Dávajte však pozor, aby ste ich nespálili.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na zelenú fazuľku na kyslo zabudnete. Zalejeme a podávame na večeru, rodina vylíže každý tanier

Môj otec vždy robil na zimu tieto zaváraniny. Aj ja som s tým začala a neľutujem. Nakladané kuriatka chutia ako zlato


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Recept priamo z Turecka. Je to pravdepodobne najchutnejší letný šalát.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alp Aksoy). Sladkokyslý, jemne pikantný, ideálne vlhký, chrumkavý, navyše veľmi zdravý a osviežujúci. Taký je práve turecký šalát gavurdagi,…

Je čas na dovolenku od klasiky. „Confetti nails“ sú hitom leta 2025. Sú ešte hypnotickejšie ako francúzska manikúra.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sergey kolesnikov). Nechty na leto v roku 2025 spája eleganciu s trochou šialenstva. Nejde o jednu farbu. Ide totiž…

Babičkin nápoj pre krásne vlasy, pleť a nechty. V ČSR ho pila pravidelne každá žena

01.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ZCOOL HelloRF). Tento nápoj je spôsobom, ako zlepšiť vzhľad vlasov, pokožky a nechtov. Tieto jednobunkové huby sú výborným zdrojom…

Čierna fazuľa a cícer podporujú boj proti chorobám. Srdce z toho bude mať úžitok

01.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Odborníci na stravu a zdravie tvrdia, že šálka čiernej fazule alebo cíceru denne môže zrýchliť váš metabolizmus a…

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Auto Trendy

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosť

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov