8.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Zelené fazuľky na kyslo sú takou známou klasikou, že sa podávajú skoro v každej domácnosti. Málokto však vie, že to nie je jediná možnosť. Fazuľky možno podávať na mnoho rôznych spôsobov a nasledujúci recept je toho veľmi dobrým príkladom. Omáčka v kombinácii s touto zeleninou chutí šialene.
Ak hľadáte spôsob, ako spestriť svoj jedálny lístok, a už vás omrzeli tradičné zelené fazuľky na kyslo, máme pre vás návrh, ktorý určite oživí váš stôl. Toto jedlo je skutočným závanom čerstvého vzduchu – spája jednoduchú prípravu s neobvyklou zmesou chutí. Garantujeme vám, že toto jedlo zmení váš pohľad na zelenú fazuľku a stane sa novým obľúbeným jedlom vo vašej domácnosti.
Už vás nebudeme držať v napätí. Predstavujeme pečené zelené fazuľky v mexickej omáčke! Toto jedlo je explóziou chutí, ktorú si zamilujete. Šťavnatá zelená fazuľka ponorená do štipľavej, aromatickej omáčky s paradajkami, cibuľou, cesnakom a zmesou korenín vytvára kompozíciu, ktorá prekvapí a poteší. Tento recept je nielen spôsobom prípravy zeleniny, ktorý oživí každé jedlo a vďaka ktorému si túto zeleninu znova zamilujete.
Recept na pečené zelené fazuľky s mexickou omáčkou
Ingrediencie:
- 500 g zelenej fazuľky,
- červená paprika
- cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- konzerva kukurice,
- konzerva červenej fazule,
- plechovku nakrájaných paradajok,
- lyžica olivového oleja,
- čajová lyžička čili,
- čajová lyžička rasce,
- čajová lyžička sladkej papriky,
- soľ a korenie podľa chuti,
- čerstvý koriander na ozdobu.
Spôsob prípravy:
- Zelenú fazuľku umyte, odrežte jej konce a varte v osolenej vode asi 10 minút do mäkka. Scedíme a odložíme bokom.
- Červenú papriku a cibuľu nakrájajte nadrobno. Cesnak nakrájajte nadrobno.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte, kým nezmäknú a ľahko nezhnednú. Pridajte papriku a smažte ďalších 5 minút.
- Pridáme kukuricu, červenú fazuľu, nakrájané paradajky a korenie: čili, rascu, sladkú papriku, soľ a korenie. Varte na miernom ohni približne 10 minút, kým omáčka nezhustne a chute sa nespoja.
- Do pripravených produktov pridajte uvarenú zelenú fazuľu a jemne premiešajte, aby sa fazuľa rovnomerne pokryla omáčkou. Pokrm preložte na taniere, posypte čerstvým koriandrom a podávajte horúce.
Redakcia Vášeň v tebe.