Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tento koláč má všetky výhody – je jednoduchý, výborne chutí a krásne vyzerá

22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael). Obľúbený koláč z detstva. Má všetky výhody. Krásne vyzerá na stole, výborne chutí a navyše sa veľmi ľahko pripravuje. Zebrovaný koláč –...

22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).

Obľúbený koláč z detstva. Má všetky výhody. Krásne vyzerá na stole, výborne chutí a navyše sa veľmi ľahko pripravuje.

Krásne vyzerá na stole, výborne chutí a navyše sa veľmi ľahko pripravuje. Ako si ho pripraviť?
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

Zebrovaný koláč – prísady

  • 5 vajec
  • 1 a 1/2 šálky cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 šálka oleja
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • 2 a 1/2 šálky polohrubej múky + 2 PL múky
  • šálka perlivej neochutenej minerálka
  • obľúbená aróma
  • Na polevu: 2 tabuľky horkej čokolády + 1 PL margarínu

Ako vyrobiť zebrí koláč?

  1. Oddeľte bielky od žĺtkov.
  2. Bielka vyšľahajte do tuha a potom postupne pridávajte cukor.
  3. Keď sú bielky vyšľahané, pridajte žĺtky a premiešajte.
  4. Do misy preosejte múku. Postupne pridávajte preosiatu múku k vajíčkam, premiešajte, potom prilejte šálku perlivej minerálky a olej po častiach, pričom po každej časti zmes striedajte. Potom pridáme prášok do pečiva a arómu a chvíľu miešame.
  5. Vzniknuté cesto potom rozdeľte na dve rovnaké časti. Vložte ho do dvoch samostatných misiek. Do jednej pridáme dve polievkové lyžice kakaa a premiešame, do druhej pridáme dve polievkové lyžice múky a premiešame.
  6. Tortovú formu vymastíme margarínom a vysypeme trochou múky.
  7. Do formy ukladáme zmes vo vrstvách – striedavo dve polievkové lyžice tmavej zmesi, dve polievkové lyžice bielej a takto postupujeme, až kým všetko nevyčerpáme.
  8. Pečieme hodinu pri teplote 180 stupňov.
  9. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s margarínom. Upečený koláč ozdobíme polevou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rýchly marhuľový koláč. Je to najjednoduchší dezert na svete

Prečo za ňu platiť, keď si ju môžete vyrobiť doma? Tento recept na domácu zmrzlinu je perfektný


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Mokrý halloumi už nikdy viac! Šéfkuchárka odhalila trik pre dokonale chrumkavý syr

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124). Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok…

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Pridajte do vývaru na konci varenia. Bude zlatistý a číry ako nikdy predtým

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Slováci milujú vývar, takže nie je divu, že sa veľmi často objavuje na našich stoloch. Lahodný zeleninovo-mäso vývar,…

Auto Trendy

Uber už nevozí len autami: Teraz si môžete rezervovať let vrtuľníkom aj luxusnú plavbu loďou

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Uber mení pravidlá hry! Známa dopravná spoločnosť teraz ponúka nielen klasické jazdy autami, ale aj úžasné dobrodružstvá vo vzduchu a na mori. Viac ako 5 miliónov…

Varovné svetlo motorového oleja: Čo robiť, keď sa rozsvieti na palubnej doske

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Varovné svetlo motorového oleja na palubnej doske vášho auta môže byť signálom potenciálne vážneho problému. Je dôležité, aby ste varovné svetlo motorového oleja neignorovali -…

Elektrické autá: Batéria vydrží dlhšie ako sme predpokladali

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nová štúdia odhaľuje pravdu o životnosti batérií elektrických áut a ich degradácii - údaj, ktorý zaujíma všetkých. Čoraz viac ľudí má elektrické auto a paralelne…

Šéf Xiaomi chváli Elona Muska: Nečakaný kompliment od najväčšieho rivala Tesla

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elon Musk zažíva ťažké časy s Tesla, najmä na čínskom trhu. Práve v tomto období však dostal nečakaný kompliment od svojho najväčšieho rivala. Lei Jun,…

Kód 78 na vodičskom preukaze: Čo znamená a ako sa ho jednoducho zbaviť

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Ak ste robili autoškolu na aute s automatickou prevodovkou, máte na vodičskom preukaze kód 78. Táto európska direktíva vám zakazuje šoférovať autá s manuálnou prevodovkou.…

Ostrov hrôzy a ostrov smrti: Prečo sú tieto miesta uzavreté pre verejnosť

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Zdalo by sa, že v roku 2025 už neexistujú žiadne miesta neprístupné pre vedcov a každý kút sveta bol dôkladne preskúmaný. To však nie je pravda.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov