Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

To, čo som si doniesla z dovolenky v Taliansku, nebol magnet, ale recept na domácu mozzarellu z troch ingrediencií

12.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Peggychoucair). Recept na domácu mozzarellu privezenú priamo z Talianska zmenil moje každodenné varenie. Pripravujem lahodný, mliečny syr len z troch ingrediencií. Výsledkom je, že...

12.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Peggychoucair).

Recept na domácu mozzarellu privezenú priamo z Talianska zmenil moje každodenné varenie. Pripravujem lahodný, mliečny syr len z troch ingrediencií. Výsledkom je, že všetky jedlá obohatené o túto prísadu chutia lahodne.

Recept na domácu mozzarellu privezenú priamo z Talianska zmenil moje každodenné varenie.
Foto: Pixabay/Peggychoucair

Mozzarella často končí v našich nákupných košíkoch. Slávny taliansky syr si však môžete ľahko vyrobiť aj vo vlastnej kuchyni. Stačí sa však zásobiť len troma produktami. Nižšie uvedený recept bude užitočný pre všetkých milovníkov vynikajúcich šalátov, cestovín, sendvičov a pizze.

Legendárny taliansky syr podľa domácej receptúry. Potrebujete iba tri produkty

Domáca mozzarella má rovnakú chuť a konzistenciu ako výrobok z obchodu. Jemne krémová, mäkká gulička poslúži na obohatenie mnohých jedál v talianskom štýle. Na jej prípravu potrebujete plnotučné mlieko (aspoň 3,2%), biely ocot a trochu nejodizovanej soli.

Od získania autentického syra priamo z regiónu Kampánia vás delí niekoľko jednoduchých krokov. Hoci sa tam vyrába na báze čerstvého byvolieho mlieka, nič vám nebráni použiť kravskú náhradu dostupnú v našich supermarketoch.

Ingrediencie:

  • 2 litre tučného mlieka,
  • 125 ml vínneho octu,
  • 1 čajová lyžička nejodovanej soli.

Recept na domácu mozzarellu. Spôsob prípravy

Začnite tým, že mlieko nalejete do hrnca s dosť hrubým dnom. Zahrejte ho na strednom ohni. Je dôležité kontrolovať teplotu kvapaliny. Keď dosiahne 46 stupňov Celzia, znížte výkon horáka a do hrnca nalejte vínny ocot. Obe ingrediencie zmiešame a potom hrniec odstavíme z ohňa.

Ocot a mlieko sa v tomto bode začnú zrážať. Všetko dôkladne premiešajte, až kým nezbadáte na povrchu hrudky a srvátku. Hrniec prikryte a odstavte asi pol hodiny. Po uplynutí tejto doby oddeľte srvátku od syra pomocou sitka. Prebytočnú tekutinu môžete vytlačiť aj lyžičkou. V ďalšom kroku z neho vytvarujte guľu. Srvátku dáme do hrnca, zohrejeme na 70 stupňov Celzia a pridáme lyžičku soli.

Teplú zmes nalejeme na tvarohovú guľku a necháme chvíľu podkysnúť. Nakoniec ho vyberieme, vytlačíme prebytočnú tekutinu a na chvíľu vložíme do misky so studenou vodou. Domáca mozzarella je pripravená! Pokojne ju pridajte do svojich obľúbených jedál v talianskom štýle. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Využite sezónne ovocie a pripravte zabudnuté socialistické jedlo. Recept je triviálne jednoduchý          

Recept na čučoriedkové buchty poznám od svojej babičky – robila tie najlepšie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Cesto „3 šálky“ zvládne upiec aj amatér. Upečte ho raz a recept si zapamätáte na celý život.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergii Koval). Nemáte kuchynskú váhu? Nevadí. Overený recept na jogurtový koláč vám umožní odmerať ingrediencie bežným pohárom. Je to…

Nakrájala som a namarínovala ako steak. Hostia neverili, čo som dala na gril.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). Čo vegetariánskeho na grilovanie? Hostí môžete prekvapiť nielen klasickou zeleninou. Čoraz častejšie siahame po netradičných ingredienciách, ktoré na…

Pôsobia ako balzam na srdce a šťava čistí organizmus. Najlepšie ovocie pre seniorov

Čerešne. Ovocie, ktoré pripomína leto. Sladké, pevné a šťavnaté, potešia svojou chuťou a lákavým vzhľadom. Ich ďalšou výhodou je vysoká výživná hodnota a priaznivý vplyv…

Spôsob prípravy krémových miešaných vajec. Tento spôsob je najlepší.

30.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/siamionau pavel). Miešané vajcia sú veľmi obľúbené jedlo, ktoré najčastejšie jeme na raňajky. Príprava sa nezdá byť zložitá. Je…

Auto Trendy

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosť

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov