Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tiramisu so sicílskym nádychom. Pasta Queen sa podelila o recept na svoj obľúbený dezert

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/the_pastaqueen). Na sociálnych sieťach žena známa ako Pasta Queen sa podelila o svoj recept na tiramisu so sicílskymi pistáciami, ktorý si za dva dni...

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/the_pastaqueen).

Na sociálnych sieťach žena známa ako Pasta Queen sa podelila o svoj recept na tiramisu so sicílskymi pistáciami, ktorý si za dva dni získal takmer 165-tisíc lajkov. Nadia Caterina Munno, ktorá vystupuje pod pseudonymom Pasta Queen, neuveriteľným spôsobom rozpráva o príprave svojho obľúbeného dezertu.

Sicílske pistáciové Tiramisu podľa receptu Pasta Queen.
Foto: instagram.com/the_pastaqueen

Sicílske pistácie chránené označením DOP sú originálnou talianskou pochúťkou rastúcou na úpätí Etny. Používajú sa na prípravu lahodnej krémovej zmrzliny a ich bohatá vôňa bude skvelou prísadou do cestovín alebo rizota. Pasta Queen zmenila klasický recept na tiramisu pridaním týchto lahodných orieškov.

Sicílske pistáciové Tiramisu podľa receptu Pasta Queen

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia alebo 4 malé,
  • 500 g syra mascarpone,
  • 100 g práškového cukru,
  • lúpané, surové, nesolené pistácie,
  • 200 ml espressa,
  • 300 g piškót Savoiardi alebo Lady Fingers.

Príprava tiramisu krok za krokom:

  1. Ošúpané pistácie opražíme na panvici a potom ich rozmixujeme do hladka.
  2. Vajcia rozbijeme do misky a oddelíme žĺtka, potom k žĺtkom pridáme práškový cukor, syr mascarpone a rozmixované pistácie a zakaždým premiešame do hladka.
  3. Z bielkov vyšľaháme penu, potom ju pridáme k zmesi, tentoraz všetky ingrediencie spojíme lyžičkou a jemne premiešame.
  4. Krém prikryte a vložte do chladničky, kým si pripravíte kávu. Taliani pripravujú espresso v mokka kávovare, ak ho nemáte, uvarte si kávu tradične.
  5. Kávu nalejte do misky a počkajte, kým vychladne.
  6. Medzitým si v mažiari rozdrvíme pistáciové semienka a pomocou nich ozdobíme tiramisu.
  7. Na dno formy dáme tenkú vrstvu krému, každú piškótu namáčame zvlášť do kávy a natesno ich poukladáme na krém, prikryjeme ďalšou vrstvou krému a posypeme rozdrvenými pistáciami.
  8. Potom sušienky opäť namáčame do kávy a rovnakým spôsobom poukladáme na krém. Nakoniec nanesieme poslednú vrstvu krému a celé to posypeme rozdrvenými pistáciami.
  9. Formu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky asi na dve až tri hodiny. Podľa Pasta Queen je najlepšie nechať tiramisu štyri hodiny v chladničke.

Pár slov o pistáciách

Sú jedným z najstarších kultúrnych druhov rastlín na svete. Zelené pistácie, nazývané aj oriešky šťastia, sú známe už od staroveku. Pozitívny vplyv konzumácie týchto orechov na naše zdravie bol vedecky dokázaný. Obsahujú veľa živín vrátane draslíka, zinku a horčíka.

Pistácie z oblasti Bronte na Sicílii sa vyznačujú podlhovastým tvarom a ich škrupiny sú intenzívne fialové, zatiaľ čo olúpané sú svetlozelené. Hoci tieto pistácie dostať aj na Slovensku, ich nákup môže byť však náročný alebo drahý. Tieto pistácie sa vyznačujú jemnosťou a ľahšie sa poškodia, na rozdiel napríklad od lieskových alebo vlašských orechov. Ak sa nám ich však podarí kúpiť, oplatí sa vyskúšať vynikajúci recept na tradičný taliansky dezert tiramisu na sicílsky spôsob, o ktorý sa podelila slávna kráľovná cestovín Pasta Queen v príspevku na svojom instagramovom profile, ktorý má viac ako 3,6 milióna videní.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Taliani sa pri pohľade na tento dezert chytia za hlavu. Slováci budú vo vytržení.

Letná sladkosť bez cukru? Moja mama mi povedala tento spoľahlivý recept. Deti ju milujú!


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Mokrý halloumi už nikdy viac! Šéfkuchárka odhalila trik pre dokonale chrumkavý syr

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124). Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok…

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Pridajte do vývaru na konci varenia. Bude zlatistý a číry ako nikdy predtým

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Slováci milujú vývar, takže nie je divu, že sa veľmi často objavuje na našich stoloch. Lahodný zeleninovo-mäso vývar,…

Auto Trendy

Uber už nevozí len autami: Teraz si môžete rezervovať let vrtuľníkom aj luxusnú plavbu loďou

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Uber mení pravidlá hry! Známa dopravná spoločnosť teraz ponúka nielen klasické jazdy autami, ale aj úžasné dobrodružstvá vo vzduchu a na mori. Viac ako 5 miliónov…

Varovné svetlo motorového oleja: Čo robiť, keď sa rozsvieti na palubnej doske

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Varovné svetlo motorového oleja na palubnej doske vášho auta môže byť signálom potenciálne vážneho problému. Je dôležité, aby ste varovné svetlo motorového oleja neignorovali -…

Elektrické autá: Batéria vydrží dlhšie ako sme predpokladali

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nová štúdia odhaľuje pravdu o životnosti batérií elektrických áut a ich degradácii - údaj, ktorý zaujíma všetkých. Čoraz viac ľudí má elektrické auto a paralelne…

Šéf Xiaomi chváli Elona Muska: Nečakaný kompliment od najväčšieho rivala Tesla

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elon Musk zažíva ťažké časy s Tesla, najmä na čínskom trhu. Práve v tomto období však dostal nečakaný kompliment od svojho najväčšieho rivala. Lei Jun,…

Kód 78 na vodičskom preukaze: Čo znamená a ako sa ho jednoducho zbaviť

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Ak ste robili autoškolu na aute s automatickou prevodovkou, máte na vodičskom preukaze kód 78. Táto európska direktíva vám zakazuje šoférovať autá s manuálnou prevodovkou.…

Ostrov hrôzy a ostrov smrti: Prečo sú tieto miesta uzavreté pre verejnosť

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Zdalo by sa, že v roku 2025 už neexistujú žiadne miesta neprístupné pre vedcov a každý kút sveta bol dôkladne preskúmaný. To však nie je pravda.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov