Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tiramisu so sicílskym nádychom. Pasta Queen sa podelila o recept na svoj obľúbený dezert

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/the_pastaqueen). Na sociálnych sieťach žena známa ako Pasta Queen sa podelila o svoj recept na tiramisu so sicílskymi pistáciami, ktorý si za dva dni...

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/the_pastaqueen).

Na sociálnych sieťach žena známa ako Pasta Queen sa podelila o svoj recept na tiramisu so sicílskymi pistáciami, ktorý si za dva dni získal takmer 165-tisíc lajkov. Nadia Caterina Munno, ktorá vystupuje pod pseudonymom Pasta Queen, neuveriteľným spôsobom rozpráva o príprave svojho obľúbeného dezertu.

Sicílske pistáciové Tiramisu podľa receptu Pasta Queen.
Foto: instagram.com/the_pastaqueen

Sicílske pistácie chránené označením DOP sú originálnou talianskou pochúťkou rastúcou na úpätí Etny. Používajú sa na prípravu lahodnej krémovej zmrzliny a ich bohatá vôňa bude skvelou prísadou do cestovín alebo rizota. Pasta Queen zmenila klasický recept na tiramisu pridaním týchto lahodných orieškov.

Sicílske pistáciové Tiramisu podľa receptu Pasta Queen

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia alebo 4 malé,
  • 500 g syra mascarpone,
  • 100 g práškového cukru,
  • lúpané, surové, nesolené pistácie,
  • 200 ml espressa,
  • 300 g piškót Savoiardi alebo Lady Fingers.

Príprava tiramisu krok za krokom:

  1. Ošúpané pistácie opražíme na panvici a potom ich rozmixujeme do hladka.
  2. Vajcia rozbijeme do misky a oddelíme žĺtka, potom k žĺtkom pridáme práškový cukor, syr mascarpone a rozmixované pistácie a zakaždým premiešame do hladka.
  3. Z bielkov vyšľaháme penu, potom ju pridáme k zmesi, tentoraz všetky ingrediencie spojíme lyžičkou a jemne premiešame.
  4. Krém prikryte a vložte do chladničky, kým si pripravíte kávu. Taliani pripravujú espresso v mokka kávovare, ak ho nemáte, uvarte si kávu tradične.
  5. Kávu nalejte do misky a počkajte, kým vychladne.
  6. Medzitým si v mažiari rozdrvíme pistáciové semienka a pomocou nich ozdobíme tiramisu.
  7. Na dno formy dáme tenkú vrstvu krému, každú piškótu namáčame zvlášť do kávy a natesno ich poukladáme na krém, prikryjeme ďalšou vrstvou krému a posypeme rozdrvenými pistáciami.
  8. Potom sušienky opäť namáčame do kávy a rovnakým spôsobom poukladáme na krém. Nakoniec nanesieme poslednú vrstvu krému a celé to posypeme rozdrvenými pistáciami.
  9. Formu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky asi na dve až tri hodiny. Podľa Pasta Queen je najlepšie nechať tiramisu štyri hodiny v chladničke.

Pár slov o pistáciách

Sú jedným z najstarších kultúrnych druhov rastlín na svete. Zelené pistácie, nazývané aj oriešky šťastia, sú známe už od staroveku. Pozitívny vplyv konzumácie týchto orechov na naše zdravie bol vedecky dokázaný. Obsahujú veľa živín vrátane draslíka, zinku a horčíka.

Pistácie z oblasti Bronte na Sicílii sa vyznačujú podlhovastým tvarom a ich škrupiny sú intenzívne fialové, zatiaľ čo olúpané sú svetlozelené. Hoci tieto pistácie dostať aj na Slovensku, ich nákup môže byť však náročný alebo drahý. Tieto pistácie sa vyznačujú jemnosťou a ľahšie sa poškodia, na rozdiel napríklad od lieskových alebo vlašských orechov. Ak sa nám ich však podarí kúpiť, oplatí sa vyskúšať vynikajúci recept na tradičný taliansky dezert tiramisu na sicílsky spôsob, o ktorý sa podelila slávna kráľovná cestovín Pasta Queen v príspevku na svojom instagramovom profile, ktorý má viac ako 3,6 milióna videní.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Taliani sa pri pohľade na tento dezert chytia za hlavu. Slováci budú vo vytržení.

Letná sladkosť bez cukru? Moja mama mi povedala tento spoľahlivý recept. Deti ju milujú!


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Cesto „3 šálky“ zvládne upiec aj amatér. Upečte ho raz a recept si zapamätáte na celý život.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergii Koval). Nemáte kuchynskú váhu? Nevadí. Overený recept na jogurtový koláč vám umožní odmerať ingrediencie bežným pohárom. Je to…

Nakrájala som a namarínovala ako steak. Hostia neverili, čo som dala na gril.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). Čo vegetariánskeho na grilovanie? Hostí môžete prekvapiť nielen klasickou zeleninou. Čoraz častejšie siahame po netradičných ingredienciách, ktoré na…

Pôsobia ako balzam na srdce a šťava čistí organizmus. Najlepšie ovocie pre seniorov

Čerešne. Ovocie, ktoré pripomína leto. Sladké, pevné a šťavnaté, potešia svojou chuťou a lákavým vzhľadom. Ich ďalšou výhodou je vysoká výživná hodnota a priaznivý vplyv…

Spôsob prípravy krémových miešaných vajec. Tento spôsob je najlepší.

30.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/siamionau pavel). Miešané vajcia sú veľmi obľúbené jedlo, ktoré najčastejšie jeme na raňajky. Príprava sa nezdá byť zložitá. Je…

Spomienky na detstvo. Moja stará mama z nich robila džem. Je taký dobrý, že ho v zime jem lyžičkou z pohára

29.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Leto je ideálny čas na prípravu niečoho chutného na zimné dni. Egrešový džem je ideálny spôsob, ako…

Auto Trendy

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Kedy vyhodiť prilbu? Toto vás môže stáť život

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Každý rok sa registruje stoviek nových motocyklov, skútrov a mopedov. Pridajme k tomu bicykle, kolobežky, lyžiarske vybavenie a každú aktivitu, ktorá vyžaduje nosenie prilby. Obrovské…

Tesla Robotaxi používa špeciálne upravený Model Y, nie sériové autá

1.7.2025 Redakcia Auto trendy - Tesla nedávno spustila službu Robotaxi, ktorá umožňuje cestovanie v autonómnom vozidle namiesto tradičného taxi. Hoci Elon Musk tvrdí, že používajú sériové Model Y, realita je…

Rozjazd do kopca? Toto musí vedieť každý vodič!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Pre mnohých vodičov je rozjazd do kopca nevyhnutné zlo. Je to desivý, ale často nevyhnutný manéver na našich kopcovitých cestách. Či už ste začiatočník alebo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov