Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pred vložením zemiakov do rúry ich posypte najlepším priateľom cestovín. Budú pekelne chrumkavé

18.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova). Zemiaky sú základom slovenskej kuchyne už po stáročia. Vďaka ich všestrannosti ich môžeme pripravovať na nespočetné množstvo spôsobov, od pyré cez hranolky,...

18.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).

Zemiaky sú základom slovenskej kuchyne už po stáročia. Vďaka ich všestrannosti ich môžeme pripravovať na nespočetné množstvo spôsobov, od pyré cez hranolky, až po pečené pochúťky. Mnohí ľudia si bez nich nevedia predstaviť večeru. Viete, čím posypať zemiaky, aby boli chrumkavé?

Viete, čím posypať zemiaky, aby boli chrumkavé?
Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova

Spôsobov prípravy zemiakov je naozaj veľa. Či už hľadáte rýchle jedlo na každodennú večeru, alebo elegantný doplnok slávnostného menu, môžu sa stať pevným základom mnohých receptov. Do svojho jedálnička sa ich oplatí zaradiť nielen pre ich lahodnú chuť, ale aj pre vysoký obsah cenných živín a vitamínov.

Čím posypať zemiaky, aby boli chrumkavé? Pridajte aromatickú prísadu

Ak vás nudia varené zemiaky, alebo chcete zažiariť na rodinnej oslave, upečte ich v rúre. Takto pripravené zemiaky sa stanú dokonalou prílohou k akémukoľvek druhu mäsa alebo zeleniny. Mäkké vo vnútri a chrumkavé zvonka zmätú vašich hostí. Pridanie parmezánu im dodá zvláštnu vôňu a jedinečnú chuť.

Potrebujete:

  • 2 kg malých zemiakov – ak sú zemiaky väčšie, prekrojte ich na polovicu
  • polovicu kocky masla
  • 150 g najemno nastrúhaného parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie, sladkú papriku, kurkumu a provensálske korenie
Pridanie parmezánu im dodá zvláštnu vôňu a jedinečnú chuť.
Foto: shutterstock/Jiri Hera

Príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času. Najprv zemiaky dôkladne umyte a vložte do veľkej misy. Potom v hrnci rozpustite maslo a po vychladnutí pridajte prelisovaný cesnak, polovicu parmezánu a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a pridajte k zemiakom. Miskou dlho potriasajte, aby maslo a korenie dôkladne pokryli každý zemiak. Zeleninu preložte do zapekacej misy a posypte ju zvyšným parmezánom. Pečte približne 35 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.

Čo sa najlepšie hodí k zemiakom? Urobte si tento skvelý dip

Ak chcete pečené zemiaky ešte viac ochutiť, pripravte si tento osviežujúci dip. Stačí zmiešať veľký pohár prírodného jogurtu s lyžičkou olivového oleja, pol lyžičkou citrónovej šťavy, soľou a korením. Podľa toho, akú chuť chcete dosiahnuť, pridajte do dipu zväzok kôpru alebo pažítky a nastrúhajte veľkú zelenú uhorku. Tento dresing sa hodí aj ku grilovanému mäsu alebo inej pečenej zelenine.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Namiesto zemiakov robím hranolky z…. exotického ovocia. Za tento nápad by mal niekto dostať medailu

Ako pripraviť chrumkavé hranolky? Vykúpajte ich v kolovom kúpeli a obaľte v škrobe. Táto zmes dokáže zázraky


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takto marinujem morčacie rezne. Mäso je také šťavnaté, že sťava z neho doslova vyteká

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Morčacie mäso sa nevyberá tak často ako kuracie, najmä preto, že sa ho dosť ľudí bojí. Morčacie…

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Tento koláč robím vždy na jar. Prvý podnos zmizne v ten istý deň

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Jahodový želé koláč je jarná a letná klasika, na ktorú sa teší veľa ľudí. Najlepšie samozrejme chutí s…

Urobte to so zemiakmi hneď, ako ich ošúpete. Jednoduchý úkon zabráni tomu, aby stmavli

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bilanol). Čo možno urobiť, aby zemiaky neztmavli? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, tento problém sa netýka…

Kysnuté cesto počas pečenia klesá? Pravdepodobne robíte túto chybu

4.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/grafvision). Milujete kysnuté cesto, ale bohužiaľ nie vždy vyjde perfektne? Ak vás rozčuľuje, že sa vaše sladkosti počas pečenia…

Auto Trendy

Exkluzívne kusy: Najdrahšie autá sveta, ktoré nikdy neuvidíte na cestách

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Luxus, exkluzivita a nadčasový dizajn - zoznámte sa s vozidlami, ktoré si môžu dovoliť len tí najbohatší z najbohatších. Jeden exemplár stojí toľko, že by…

Google Maps vás podvádza? Prečo vás nevedie najkratšou cestou

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Navigácia, ktorej denne dôverujú milióny vodičov, skrýva prekvapivé tajomstvo. Nie vždy vás vedie najkratšou trasou - a dôvody vás prekvapia.

Alkohol a jazda: Tučné jedlo vás pred policajtom nezachráni!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že stačí zjesť mastné jedlo a alkohol sa rýchlejšie odbúra? Odborníci varujú: organizmus potrebuje na odbúranie alkoholu oveľa viac času, než si väčšina…

Tankujte správne: Tajomstvá čerpania paliva, ktoré vás prekvapí!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že viete všetko o tankovaní auta? Možno vás prekvapí, že táto zdanlivo jednoduchá činnosť skrýva viacero záludností. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ktorý ocení…

Hrdza na aute je tichý zabijak: Najlepšie spôsoby ako ju odstrániť

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Aj malé škvrny hrdze môžu časom zničiť vaše auto. Poznáme najúčinnejšie metódy, ktoré vám pomôžu zachrániť karosériu pred koróziou.

Reinkarnovaní predkovia alebo obyčajní hlodavci? Chrám Karni Mata: Miesto, kde sú potkany uctievaní ako bohovia

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si chrám, kde sa po zemi premáva 25-tisíc potkanov. Miesto, kde sa veriaci klaňajú hlodavcom a považujú ich za svojich reinkarnovaných predkov. Znie to…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov