Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Astrológia,

Porovnávací horoskop – s kým si rozumieme?

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A). Dvanásť znamení zverokruhu definuje rôzne typy charakteru. Každý z nich má v zverokruhu svoje vlastné priateľstvá a antipatie. Tak ako...

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A).

Dvanásť znamení zverokruhu definuje rôzne typy charakteru. Každý z nich má v zverokruhu svoje vlastné priateľstvá a antipatie. Tak ako v živote, niektorí ľudia spolu vychádzajú veľmi dobre, zatiaľ čo iní si až tak dobre nerozumejú.

Milostné vzťahy medzi ohnivými znameniami sú vášnivé vzťahy, v ktorých sa stále niečo deje.
Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A

Znamenia zverokruhu sú priradené štyrom živlom

Znamenia zverokruhu sú priradené štyrom živlom: ohňu, zemi, vzduchu a vode. Keď stretneme niekoho, s kým patríme do rovnakej skupiny, rýchlo sa ukáže, že máme niečo spoločné.

Ohnivé znamenia sú Baran, Lev a Strelec. Vyznačujú sa rýchlosťou konania a rozhodovania. Títo ľudia nechcú na nič čakať a byť na niekom závislí. Majú radi nezávislosť a chcú nové výzvy. Keď sa Baran, Lev a Strelec dajú dokopy, okamžite sa objavia bláznivé nápady, najmä keď je potrebné dosiahnuť ambiciózne ciele. Z tejto skupiny je Baran najdynamickejší, Lev túži získať uznanie a Strelec sa jednoducho nechce nudiť. Problémom môže byť rivalita, ktorú všetky ohnivé znamenia milujú. Ak sa začnú navzájom pretekať, vzniknú problémy.

Milostné vzťahy medzi ohnivými znameniami sú vášnivé vzťahy, v ktorých sa stále niečo deje. Chcú sa zabávať, cestovať a zažívať dobrodružstvá. Čím viac prekážok musia prekonať, tým lepšie, pretože sa osvedčia v akcii a nie sú dobré v romantických vyznaniach.

Zemské znamenia sú Býk, Panna a Kozorožec. Vyznačujú sa väčšou trpezlivosťou a potrebou pokojne si premyslieť každé rozhodnutie. Nemajú radi zmeny a rizikové situácie. Neponáhľajú sa a ich investície bývajú dlhodobé. Keď sa stretnú Býk, Panna a Kozorožec, začína sa vážny rozhovor, pretože nechcú strácať čas maličkosťami. Dvojica zemských znamení je neprekonateľná. Najmä keď sú na obzore peniaze a moc, ktoré možno získať. Z tejto skupiny je Kozorožec najdynamickejší, Býkovi ide o získanie postavenia a posvätného pokoja a Panna má najviac pochybností a je aj najkritickejšia.

Milostné vzťahy medzi zemskými znameniami sú vzťahy založené na spoločných hodnotách, z ktorých najdôležitejšia je rodina. Chcú mať istú spoločnú budúcnosť, materiálne zabezpečenie, ale keď už niečo majú, užívajú si radosti života. Ľahko si medzi sebou delia zodpovednosť a povinnosti.

Vzdušné znamenia sú Blíženci, Váhy a Vodnár. Vyznačujú sa obrovskou zvedavosťou na svet a vo vzťahoch aj potrebou dobrého intelektuálneho porozumenia. Nemajú radi samotu a opakujúce sa úlohy. Chcú sa stále niečo zaujímavé dozvedať, radi cestujú a ľahko nadväzujú nové vzťahy. Keď sa stretnú Blíženci, Váhy a Vodnár, začne sa zaujímavá diskusia. Robia si nezvyčajné plány, aby ich hneď potom zmenili, pretože prekvapenia vnímajú ako príležitosť na rast. Z tejto skupiny je najzhovorčivejší Blíženec, Váhy potrebujú spoločnosť a Vodnár je najnezávislejší.

Milostné vzťahy medzi vzdušnými znameniami sú vzťahy založené na spoločných záujmoch, ktoré sa mimochodom neustále menia. Vzdušné znamenia budujú zdanlivo voľné vzťahy, dokážu od seba odísť a vrátiť sa, pretože nezávislosť je pre nich veľkou hodnotou. Napriek tomu sú navzájom šťastní.

Vodné znamenia sú Rak, Škorpión a Ryby. Vyznačujú sa silnou emocionalitou a potrebou duchovného porozumenia. Chcú spoločne prežívať emócie, poznať najhlbšie potreby a tajomstvá svojho partnera. Keď sa stretnú Rak, Škorpión a Ryby, ide o empatiu a bezpečie. Vo vzťahoch, či už súkromných alebo profesionálnych, musí existovať dôvera. Keď nie je, rýchlo sa stiahnu. Z tejto skupiny je Rak najdynamickejší, Škorpión má záujem veci získať a Ryby majú najviac váhania a dokážu pochopiť iný názor.

Milostné vzťahy medzi vodnými znameniami sú vzťahy založené na spoločných emóciách.
Foto: shutterstock/Volodymyr TVERDOKHLIB

Milostné vzťahy medzi vodnými znameniami sú vzťahy založené na spoločných emóciách, spomienkach a obrane vzťahu pred rôznymi hrozbami. Nemajú radi prekvapenia a zasahovanie iných do ich súkromných záležitostí. Chcú sa cítiť milovaní, potrební, ale ak sa niečo pokazí, manipulujú s pocitmi a vinou.

Ohnivé znamenia (Baran, Lev a Strelec) sa vo všeobecnosti cítia veľmi dobre v spoločnosti vzdušných znamení (Blíženci, Váhy a Vodnár). Vodné znamenia (Rak, Škorpión a Ryby) sa spravidla cítia veľmi dobre v spoločnosti zemských znamení (Býk, Panna a Kozorožec). Je to spôsobené astrologickým princípom priateľstva živlov: vzduch sa spája s ohňom a voda so zemou. Aj priateľstvá medzi znameniami kompatibilných živlov sú niekedy veľmi úspešné a dobre sa im spolupracuje v práci.

Znamenia zverokruhu zoradené do troch skupín

Znamenia zverokruhu sa tiež zaraďujú do troch skupín, ktoré sa nazývajú kvality: kardinálne, fixné a variabilné. Tieto skupiny zahŕňajú znamenia, ktoré vládnu počas určitej časti každého ročného obdobia. Európsky zverokruh nie je závislý od súhvezdí, ale začína na ekliptike, kde sa Slnko nachádza v prvý jarný deň na severnej pologuli. Každé znamenie zverokruhu vládne jednotlivým mesiacom po sebe nasledujúcich ročných období.

Milostné vzťahy medzi kardinálnymi znameniami sú neustálym bojom o to, kto bude vládnuť a rozhodovať.
Foto: shutterstock/David Pereiras

Keď sa stretneme s niekým, kto patrí do skupiny rovnakej kvality, okamžite cítime, že musíme o niečo bojovať a nie je pre nás vôbec ľahké získať uznanie. Rovnaká skupina z hľadiska živlu si bude dokonale rozumieť, ale rovnaká skupina z hľadiska kvality sa medzi sebou rýchlo začne hádať.

Do kardinálnej skupiny patria znamenia, ktorými začínajú ročné obdobia, teda Baran, Rak, Váhy a Kozorožec. Sú to ľudia s výraznými povahami, ktorí chcú mať vždy pravdu a neboja sa konať, aby dosiahli svoje ciele. Problémom je, že majú rôzne motivácie! Pre Barana je dôležité konať, pre Raka sú to emócie, pre Váhy informácie a pre Kozorožca zisk. Je pre nich ťažké spolu vychádzať, pretože úplne nechápu, ako môže byť niekto taký odlišný od nich.

Milostné vzťahy medzi kardinálnymi znameniami sú neustálym bojom o to, kto bude vládnuť a rozhodovať. Preto je dobré rozdeliť si oblasti zodpovednosti tak, aby každý z partnerov mal čo ukázať.

Do stálej skupiny patria znamenia, ktoré sa nachádzajú uprostred každého ročného obdobia a to Býk, Lev, Škorpión a Vodnár. Sú to ľudia so silnými povahami, schopní sústrediť pozornosť a energiu. Majú trpezlivosť, ktorú by im ostatní mohli závidieť. Problémom je, že sú rovnako tvrdohlaví a za nič na svete sa nevzdajú toho, pre čo sa rozhodli. Pre Býka je dôležité, čo vlastní, pre Leva obdiv okolia, pre Škorpióna istota a pre Vodnára nezávislosť. S Levom a Škorpiónom sa vychádza najťažšie, rovnako ako s Býkom a Vodnárom. Tieto dve dvojice sú najnáročnejšie a často vyvolávajú najväčšie hádky v celom zverokruhu!

Do skupiny premenlivých patria znamenia, ktoré končia každé ročné obdobie, a to Blíženci, Panny, Strelci a Ryby. Sú to zvedaví ľudia, otvorení zmenám a novinkám. Na svet sa však pozerajú z úplne inej perspektívy. Pre Blíženca je dôležité to, čo je tu a teraz, zatiaľ čo Strelec požaduje širšiu perspektívu, Panna chce konkrétne dôkazy a merateľné výsledky a Ryby hľadajú význam symbolov. Keď sa stretnú, je to spočiatku veľmi zaujímavé, ale potom sa začne boj o to, kto má vlastne pravdu.

Nielen naše znamenie zverokruhu, ale aj postavenie ostatných prvkov horoskopu nám napovedá, ako s niekým vychádzame. Ale ako hovoria astrológovia, horoskop nie je rozsudok! Aj keď iní ľudia môžu mať vlastnosti, ktoré nám vadia, ak ich spoznáme, ľahšie ich pochopíme a tak vytvoríme úspešné vzťahy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo ste za človeka? Jedna číslica z vášho dátumu narodenia vám prezradí pravdu

Tri asertívne znamenia zverokruhu. Majstri umenia povedať „nie“


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Denný horoskop na piatok – 3. mája

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shuttertsock/New Africa). Denný horoskop na 3. mája. Baran bude chcieť tento piatok využiť naplno. Býk sa bude cítiť vo…

Anjel vo sne – význam. Uistite sa, že neodmietate niečiu lásku a podporu

02.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/MDL80). Anjeli, ako duchovné bytosti, vždy fascinovali ľudstvo a často sa objavujú v snoch alebo víziách. Od úžasu až…

Denný horoskop na štvrtok – 2. mája 

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos). Denný horoskop na 2. mája. Baran musí zapnúť pozitívne myslenie. Býk by nemal robiť nič nasilu. A…

Ženy týchto znamení zverokruhu sú skutočné pokušiteľky. Stačí zažmurkať a môžu mať kohokoľvek

1.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Volodymyr TVERDOKHLIB). Umenie zvádzania sa snaží zvládnuť mnoho žien. Niektoré na tom musia trochu popracovať. Zdá sa, že iné…

Tri znamenia zverokruhu čaká zlatý májový víkend. Ste na zozname?

1.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shuuterstock/Andrey_Popov). Prvý májový víkend bude pre tri znamenia zverokruhu prelomový. Dá sa dokonca povedať, že tých, ktorí sa narodili…

Auto Trendy

Úspora paliva môže byť prehnaná. Mechanici si mädlia ruky

3.5.2024 Redakcia Auto trendy - Je prirodzené, že chceme, aby naše autá spotrebovali čo najmenej paliva. Bohužiaľ, niektoré snahy sú spojené s rizikom a vodiči, ktorí bojujú o každú kvapku…

Starliner pripravený na let. NASA a Boeing vyšlú na ISS kapsulu s astronautmi

3.5.2024 Redakcia Auto trendy - Starliner je pilotovaná kapsula, ktorá dopraví astronautov na Medzinárodnú vesmírnu stanicu. Po rokoch práce je loď pripravená na prvý let s posádkou. NASA a Boeing…

Jeden let musel byť zrušený kvôli výtržníkovi. Na vine bol 49-ročný muž

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Jeden let musel byť zrušený kvôli výtržníkovi. 157 cestujúcim bolo odporučené, aby si našli iné letecké spojenie. Vinníkom bol … samotný pilot. Čo sa stalo?

Nová Cupra Leon VZ Sportstourer je absolútne jedinečná kombinácia

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Cupra práve teraz predstavila doslova osviežený Leon. Jedna verzia tohto vozidla však stojí za osobitnú pozornosť. Má obrovský výkon a unikátny diferenciál na zadnej náprave.…

Svieti kontrolka airbagu? Čo robiť v tejto situácii

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Airbagy sú základnou bezpečnostnou súčasťou automobilov na celom svete, ale môžu aj zlyhať. Tu nájdete informácie o tom, čo robiť, ak svieti kontrolka airbagu.

Najrýchlejšie SUV na svete nevyzerá tak, ako si myslíte. Nie je to Lamborghini ani Ferrari

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Najrýchlejšie SUV na svete musí mať na kapote talianske logo? Preto budete skutočne prekvapení, keď spoznáte držiteľa tohto vavrínu. Nie je to totiž ani Ferrari,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov