Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Takto podávaným pirohom nikto neodolá. Tajomstvo spočíva v krémovej náplni a ovocnej poleve

29.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Timolina). Čo keby sa klasické sladké pirohy trochu obmenili? Stačí dobrý, čerstvý mliečny výrobok a ovocná príloha, aby klasické jedlo chutilo ako z najlepších...

29.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Timolina).

Čo keby sa klasické sladké pirohy trochu obmenili? Stačí dobrý, čerstvý mliečny výrobok a ovocná príloha, aby klasické jedlo chutilo ako z najlepších reštaurácií. V tomto prípade je okrem ingrediencií dôležitá aj estetická prezentácia a pozornosť venovaná detailom.

Pirohové cesto plnené krémovou náplňou s ovocnou polevou
Foto: shutterstock/Timolina

Klasické pirohy sa stanú minulosťou, ak sa rozhodnete pre veľkolepú verziu s mliečnymi výrobkami a ovocnou príchuťou. Babičkino cesto štedro plnené touto šialenou plnkou chutí ako sen a takto podávané ukradne srdce aj tým najväčším gurmánom.

Pirohy v tejto verzii zmiznú z tanierov v okamihu. Všetko vďaka prídavku


Pirohy sú naším národným pokladom. Chutia výborne na slano aj na sladko, ale tradičné pirohy na ruský spôsob s ovocím alebo plnené šťavnatou mäsovou náplňou oveľa lepšie nahradí naša variácia. Hlavnou zložkou sú tu čerstvé mliečne výrobky v kombinácii s nezvyčajnou prísadou, ktorá sa často pridáva do koláčov a dezertov všetkého druhu.

Náplň je klasická, tvaroh v kombinácii s vrecúškom vanilkového pudingu a cukrom obohateným o rovnakú chuť
Foto: shutterstock/Timolina


Tajomstvom je samozrejme mäkké a tenké cesto. Tu sa oplatí staviť na klasiku bez ďalších vylepšení – takáto verzia sa vždy vydarí a počas varenia sa nerozpadne. Na druhej strane náplň je klasická, tvaroh v kombinácii s vrecúškom vanilkového pudingu a cukrom obohateným o rovnakú chuť. Takúto plnku stačí rozmixovať a vložiť do pirohového cesta. Teraz môžeme prejsť k veľkému finále, t. j. k podávaniu s ovocnou penou. Odporúčame jahodovú, ale za pozornosť stojí aj malinová alebo marhuľová – všetko však závisí od dostupnosti ovocia.

Pirohy na sladko môžeme plniť džemom alebo rôznym ovocím
Foto: shutterstock/Sokor Space

Pirohové šialenstvo alebo klasické cesto plnené krémovou náplňou


Ingrediencie na cesto:

  • 500 g pšeničnej polohrubej múky,
  • 280 ml teplej vody,
  • štipka soli,
  • čajová lyžička rastlinného oleja.


Ingrediencie na náplň:

  • 300 g tvarohu,
  • vajce,
  • vanilkový cukor – balenie,
  • balenie smotanového, vanilkového pudingu.


Ovocná pena:

  • niekoľko jahôd,
  • trochu cukru.
Pirohy esteticky zlepte, aby sa vytvoril pekný okraj – ideálna je ozdoba z vlnovky alebo pomocou vidličky
Foto: shutterstock/Africa Studio

Spôsob prípravy:

  1. Začnite s cestom. Do misy s múkou pridajte vodu, trochu oleja a soli. Všetko intenzívne miesime, kým nevznikne hladké, jednotné cesto.
  2. Cesto prikryte utierkou alebo teplou miskou.
  3. Prejdite na tvarohovú náplň. Tvaroh vložte do misy, pridajte vajce, puding a balíček vanilkového cukru. Všetky prísady miešajte, kým nevznikne hladká, homogénna hmota.
  4. Cesto na pirohy rozvaľkajte na tenký plát a začnite vykrajovať kolieska. Každú časť cesta naplňte plnkou. Pirohy esteticky zlepte, aby sa vytvoril pekný okraj – ideálna je ozdoba z vlnovky alebo vidličky.
  5. Pirohy uvarte v osolenej vode.
  6. Medzitým posypte jahody cukrom, rozmixujte a pena je pripravená na podávanie.
  7. Pomocou dierkovanej lyžice vyberajte uvarené pirohy. Podávajte s vopred pripravenou jahodovou penou – dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najjednoduchšie cesto na pirohy na svete. Pani Zuzka upozorňuje na vodu

Cesto na pirohy už nikdy nebude tvrdé. Vďaka týmto pravidlám bude odteraz dokonalé


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Určite si ho pripravte, kým trvá sezóna jahôd. Potrebujete len 3 prísady

22.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait). Každý milovník jahôd by si mal tento dezert pripraviť aspoň raz za sezónu. Nielenže je jednoduchý na prípravu,…

Babička ich trhala v záhrade a potom varila čaj. Pomáhal na bolesti žalúdka, prechladnutie aj očistu organizmu

21.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/eugenehill). Bez problémov ich kúpite ako hotový sušený čaj. Môžete si však aj natrhať lístky zo záhrady ako naše…

Nie škorica, ani kardamón. Káva s týmto zdravým doplnkom chráni srdce a znižuje hladinu cukru

21.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Valentin Ayupov). Káva patrí medzi najobľúbenejšie nápoje na svete. Nielenže povzbudzuje, ale zároveň podporuje organizmus. Ak si želáte, aby…

Rýchle maslové sušienky. Tak chutné, že už len vôňa prebudí vaše vnútorné dieťa

21.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergii Koval). Dnes pre vás máme recept, ktorý má každý schovaný hlboko vo svojom srdci. Tieto koláčiky sú veľmi…

Toto je najlepší čas na prípravu tohto dezertu. Je sladký a nadýchaný ako obláčik

21.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/istetiana). Nechcete opäť piecť koláč? Hnetenie, obavy, či bude dobrý, pečenie a potom čakanie, kým vychladne? Tak to je…

Auto Trendy

Revolučný Twike 5: Elektromobil, ktorý dobijete šliapaním!

22.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký výrobca prináša ekologickú alternatívu k tradičným elektromobilom. Namiesto spaľovacieho motora ako predlžovača dojazdu ponúka niečo úplne iné – pedále ako na bicykli.

Prečo je 95% Austrálie neobývané? Odhaľujeme šokujúce dôvody!

22.5.2025 Redakcia Auto trendy - Austrália, krajina protikladov. Na jednej strane obrovská rozloha, takmer rovnako veľká ako USA, no na strane druhej, hustota zaľudnenia len 7,75% v porovnaní s americkou…

Na Sicíliu po novom autom: Koniec éry trajektov sa blíži!

22.5.2025 Redakcia Auto trendy - Taliansko sa pripravuje na historický zlom. Most cez Messinskú úžinu prepojí pevninu so Sicíliou a navždy zmení spôsob dopravy na obľúbený ostrov. Začiatok výstavby je…

Šokujúca ponuka Tesly: Cybertruck odkupuje za zlomok ceny

22.5.2025 Redakcia Auto trendy - Majitelia futuristických áut sú rozhorčení. Hodnota ich vozidiel klesla o viac ako tretinu za jediný rok.

Opel Mokka GSE Rally: Elektrická novinka vo svete rallye

22.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká automobilka prekvapila motoristický svet prototypom, ktorý prepisuje pravidlá rallye športu. Bude elektrická budúcnosť naozaj taká vzrušujúca?

Alarmujúce zvuky v aute: Prečo vaše auto kričí o pomoc?

22.5.2025 Redakcia Auto trendy - Podozrivé zvuky spod kapoty či podvozku môžu znamenať vážny problém. Naučte sa rozpoznať, či ide o poruchu motora alebo problém s odpružením, skôr než sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov