Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Záhrada, Zvieratká,

Posypte okolo záhonov skôr, ako vám slimáky zničia úrodu. To ich účinne odstraší

20.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay.com/ivabalk shutterstock/Martina Unbehauen). Slimáky sú jedným z najnebezpečnejších škodcov v záhrade. Spôsobujú veľké straty, pretože požierajú každú časť rastliny. Pozrite sa na účinný spôsob,...

20.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay.com/ivabalk shutterstock/Martina Unbehauen).

Slimáky sú jedným z najnebezpečnejších škodcov v záhrade. Spôsobujú veľké straty, pretože požierajú každú časť rastliny. Pozrite sa na účinný spôsob, ako sa týchto škodcov zbaviť. Stačí použiť jeden produkt.

Slimáky v záhrade.
Foto: pixabay.com/ivabalk shutterstock/Martina Unbehauen

Kontrolovanie slimákov v záhrade je náročné. Títo škodcovia požierajú rastliny, aj keď klíčia. Predstavujeme jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť slimákov. Vďaka nemu navyše napájame záhony.

Slimáky v záhrade – aké škody spôsobujú?

Nenápadné slimáky môžu na vašej záhrade spôsobiť obrovské škody. Ničia záhradu v ranom štádiu, a to všetko kvôli ich strave. Čo jedia títo záhradní škodcovia?

Slimáky jedia výhonky, listy, klíčky, cibule, ako aj semená a hľuzy. Nepohrdnú ani kvetmi a ovocím, preto sa oplatí začať proti nim bojovať už teraz.

Boj proti slimákom je náročný, pretože sú odolné voči mnohým prípravkom na ochranu rastlín. Existuje však prípravok, ktorý na škodcov okamžite zaberie a vyženie ich zo záhrady.

Účinok čadičovej múčky na slimáky

Na slimáky sa oplatí použiť čadičovú múčku. Nielenže odradí škodcov, ale aj obohatí pôdu o cenné živiny.

Čadičová múčka nepredstavuje žiadnu hrozbu pre ľudí ani zvieratá. Nemusíme uplatňovať lehotu odkladu. Ako to funguje na slimáky?

Tento výrobok predstavuje pre nich nepriechodnú bariéru. Čadičová múčka sa lepí na telá škodcov a sťažuje im prístup k rastlinám. Preto sa začnú zo záhrady sťahovať.

Čadičová múčka.
Foto: shutterstock/Martina Unbehauen

Ako využiť čadičovú múčku v záhrade?

Použitie čadičovej múčky závisí od účelu, na ktorý ju chceme v našej záhrade použiť. Tento prípravok používame inak na škodcov a na hnojenie pôdy.

Ak chceme slimáky odradiť čadičovou múčkou, stačí ňou posypať okraje záhona. Vytvárame im tak bariéru, cez ktorú nemôžu prejsť. Okrem toho prípravok odpudzuje vošky a iných škodcov.

V prípade hnojenia pôdy musíme prostriedok rozložiť na väčšiu plochu. Na trávnik sa oplatí tiež použiť múčku. Vďaka nej si rýchlo poradíme s machom a burinou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rozdrvte ho, rozsypte po záhrade a choďte na kávu. Krtko sa okamžite presunie k susedovi

Tragédia v Nízkych Tatrách. Medveď naháňal dve osoby


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Previsnutý lopatkovec zalievajte výlučne týmto spôsobom. Vytvorí krásne kvety a listy

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (). O výhodách lopatkovca sa veľa hovorí, pokiaľ ide o jeho schopnosť zvlhčovať a čistiť vzduch v domácnosti. Mnohí z…

Ako pestovať paradajky v kvetináčoch? Použite pravidlo 20 cm. Budú veľké a krásne červené

13.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ChiccoDodiFC). Ako pestovať paradajky v kvetináčoch? Táto zelenina nie je náročná na pestovanie a zvládne ju aj začínajúci záhradkár.…

Samotné zalievanie nestačí. Nakrájajte, pridajte vodu a zalejte záhony. Jahody neboli nikdy sladšie

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/encierro). Čím hnojiť jahody? Namiesto kupovania drahých živín v záhradkárskych obchodoch sa rozhodnite pre organické a prírodné spôsoby. Táto…

Ako odradiť škorce? Vysaďte tento krík. Aj ja som sa tomuto nápadu najprv smial, ale naozaj to funguje

12.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/KRiemer). Ako odradiť škorce? V našej záhrade nie sú vítanými hosťami, ale našťastie existuje niekoľko účinných spôsobov, ako sa…

Preto pivonky nemajú šancu kvitnúť. Namiesto prekvapenia skontrolujte

12.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MTalvik). Pivonky sú jedny z najkrajších záhradných kvetov, ktoré majú na záhonoch čestné miesto. Niekedy sa však stáva, že…

Auto Trendy

Francúzsko predstavilo nový dron kamikadze. Veloce 330 sa rúti rýchlosťou 400 km/h!

13.5.2024 Redakcia Auto trendy - Francúzska spoločnosť EOS Technologie predstavila svoj najnovší dron kamikadze, ktorý dokáže dosiahnuť rýchlosť až 400 km/h.

USA. Umelá inteligencia odhalí zbrane v školách. Systém upozorní bývalých policajtov

13.5.2024 Redakcia Auto trendy - Americké školy začínajú využívať umelú inteligenciu a videokamery na odhaľovanie zbraní. Jednotlivé štáty tiež začínajú zavádzať zákony, ktoré nariaďujú používanie takýchto zariadení. V USA často…

Legendárny sedan po 60 rokoch končí bez nástupcu. Výrobca vsádza na auto, ktoré nikto nekúpi

13.5.2024 Redakcia Auto trendy - Legendárny sedan značky Chevrolet po 60 rokoch na trhu odchádza. Výrobca ho oficiálne vyraďuje zo svojho portfólia a namiesto toho vsádza na auto, ktoré nikto…

Obuv do auta - môžete šoférovať v žabkách alebo naboso?

13.5.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči zabúdajú na dôležitý detail - správnu obuv. Povoľuje dopravný zákon jazdu v topánkach s lodičkami, na podpätkoch, v žabkách alebo naboso?

Najbežnejšie typy motorov. Ktorý z nich má nižšiu spotrebu a je účinnejší?

12.5.2024 Redakcia Auto trendy - Výrobcovia automobilov vo všeobecnosti používajú tri typy motorov: undersquare, square a oversquare. Tu sú uvedené výhody každého z nich a ktorý je najúčinnejší.

Americká značka „Druhá Tesla“. Zákazníci už nemali trpezlivosť

12.5.2024 Redakcia Auto trendy - Americká značka bola prezentovaná ako „druhá Tesla“ a mnohé z predstavených riešení mohli skutočne zapôsobiť. Nakoniec sa však príbeh Fiskeru pomaly končí. Spoločnosť zodpovedná za…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov