Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Ako do večere prepašujete zeleninu? Pridávam ju do šialených mäsových guľôčok a dusím ju v aromatickej omáčke

18.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bartosz Luczak). Namiesto prípravy mletého mäsa po stýkrát sa rozhodnite pre šťavnaté a chutné mäsové guľky. K mäsovým guľkám by ste mali pridať aj...

18.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bartosz Luczak).

Namiesto prípravy mletého mäsa po stýkrát sa rozhodnite pre šťavnaté a chutné mäsové guľky. K mäsovým guľkám by ste mali pridať aj štedrú porciu zeleniny, ktorá pokrmu dodá chuť a šťavnatosť. Nakoniec všetko jednoducho povarte vo voňavej hustej omáčke a podávajte s obľúbenými prílohami. Táto večera sa minie v okamihu.

Mäsové guľky sú ikonickou večerou priamo z babičkinej kuchyne.
Foto: shutterstock/Bartosz Luczak

Mäsové guľky sú ikonickou večerou priamo z babičkinej kuchyne. Namiesto šokujúcej kultovej verzie sa však oplatí spoznať náš recept, ktorý kombinuje chudé morčacie mäso so solídnou porciou zeleniny. Toto duo skvele chutí a čo je najdôležitejšie, počas vyprážania si zachováva ideálny tvar.

Mäsové guľky so zeleninou dusené v hustej paradajkovej omáčke – perfektný recept na večeru

Ak hľadáte rýchlu večeru pre celú rodinu, mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú ideálne. Tu sú však okrem klasických ingrediencií na mieste aj farebné prísady v podobe zeleniny, ktoré sa k mletému morčaciemu mäsu výborne hodia. Dobrou voľbou je cuketa, cibuľa, mrkva alebo dokonca baklažán. Získate tak úplne inú chuť ako pri ikonických mäsových guľkách z babičkinej knihy receptov.

Naše mäsové a zeleninové guľky sú nielen šialene šťavnaté, ale aj ľahké a jemné. Je to senzačný nápad na rýchlu a domácu večeru, ktorú môžete podávať každý deň aj pri slávnostných príležitostiach. Táto kombinácia si určite podmaní chuťové bunky aj tých najnáročnejších. Dokonalým zakončením bude dusenie v paradajkovej omáčke s cesnakom a bylinkami.

Šťavnaté mäsové guľky s mäsom a zeleninou

Ingrediencie:

  • 500 g mletého morčacieho mäsa,
  • cibuľa,
  • veľká mrkva,
  • kúsok cukety,
  • vajce,
  • lyžica strúhanky,
  • pol zväzku petržlenovej vňate,
  • soľ,
  • korenie,
  • štipka kajenského korenia,
  • sušený cesnak,
  • olej na vyprážanie.

Paradajková omáčka:

  • pohár paradajkovej passaty,
  • pol šálky zeleninového alebo hydinového vývaru,
  • strúčik cesnaku,
  • oregano,
  • bazalka,
  • soľ a korenie.
Dokonalým zakončením bude dusenie v paradajkovej omáčke s cesnakom a bylinkami.
Foto: shutterstock/AS Foodstudio

Spôsob prípravy:

  1. Mleté mäso vložte do veľkej misy. Pridajte vajce, strúhanku, soľ, korenie, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, cesnak a kajenské korenie.
  2. Teraz je čas na zeleninu. Cuketu nastrúhajte, osoľte a nechajte vypustiť šťavu. Po chvíli ju sceďte a vložte do misy s mäsom. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu.
  3. Všetky ingrediencie dobre premiešajte rukami – oplatí sa tomu venovať chvíľu, pretože mäso bude chutnejšie.
  4. V rukách vytvarujte malé mäsové guľky. Mäso položte na dosku alebo tanier.
  5. Pripravte si omáčku. Do hrnca nalejte passatu a vývar a pridajte cesnak, bylinky a korenie. Varte na miernom ohni, kým mierne nezhustne.
  6. Medzitým na panvici s trochou tuku opečte mäsové guľky – je dôležité, aby sa v nich uzavrela všetka šťava, takže sa nemusíte obávať, že stred bude surový – mäso dozrie počas dusenia v omáčke.
  7. Vyprážané mäsové guľky preložte do omáčky a prikryté duste asi 15 minút. Po uplynutí tejto doby je pokrm pripravený na podávanie – odporúčame kombináciu s ryžou alebo napríklad kašou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najlepší kuchári používajú tento trik. Fašírky už nebudú piť tuk

Robím ich už roky a vždy vyvolávajú veľké nadšenie. Na chuť tohto mäsa sa ťažko zabúda


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Obľúbená víkendová večera mojej rodiny. Tajomstvo je v marináde

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images). Kuracie mäso v bylinkovej marináde je nielen jemné, ale aj aromatické. Výborne sa hodí ako klasická večera…

Auto Trendy

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov