Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Ako do večere prepašujete zeleninu? Pridávam ju do šialených mäsových guľôčok a dusím ju v aromatickej omáčke

18.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bartosz Luczak). Namiesto prípravy mletého mäsa po stýkrát sa rozhodnite pre šťavnaté a chutné mäsové guľky. K mäsovým guľkám by ste mali pridať aj...

18.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bartosz Luczak).

Namiesto prípravy mletého mäsa po stýkrát sa rozhodnite pre šťavnaté a chutné mäsové guľky. K mäsovým guľkám by ste mali pridať aj štedrú porciu zeleniny, ktorá pokrmu dodá chuť a šťavnatosť. Nakoniec všetko jednoducho povarte vo voňavej hustej omáčke a podávajte s obľúbenými prílohami. Táto večera sa minie v okamihu.

Mäsové guľky sú ikonickou večerou priamo z babičkinej kuchyne.
Foto: shutterstock/Bartosz Luczak

Mäsové guľky sú ikonickou večerou priamo z babičkinej kuchyne. Namiesto šokujúcej kultovej verzie sa však oplatí spoznať náš recept, ktorý kombinuje chudé morčacie mäso so solídnou porciou zeleniny. Toto duo skvele chutí a čo je najdôležitejšie, počas vyprážania si zachováva ideálny tvar.

Mäsové guľky so zeleninou dusené v hustej paradajkovej omáčke – perfektný recept na večeru

Ak hľadáte rýchlu večeru pre celú rodinu, mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú ideálne. Tu sú však okrem klasických ingrediencií na mieste aj farebné prísady v podobe zeleniny, ktoré sa k mletému morčaciemu mäsu výborne hodia. Dobrou voľbou je cuketa, cibuľa, mrkva alebo dokonca baklažán. Získate tak úplne inú chuť ako pri ikonických mäsových guľkách z babičkinej knihy receptov.

Naše mäsové a zeleninové guľky sú nielen šialene šťavnaté, ale aj ľahké a jemné. Je to senzačný nápad na rýchlu a domácu večeru, ktorú môžete podávať každý deň aj pri slávnostných príležitostiach. Táto kombinácia si určite podmaní chuťové bunky aj tých najnáročnejších. Dokonalým zakončením bude dusenie v paradajkovej omáčke s cesnakom a bylinkami.

Šťavnaté mäsové guľky s mäsom a zeleninou

Ingrediencie:

  • 500 g mletého morčacieho mäsa,
  • cibuľa,
  • veľká mrkva,
  • kúsok cukety,
  • vajce,
  • lyžica strúhanky,
  • pol zväzku petržlenovej vňate,
  • soľ,
  • korenie,
  • štipka kajenského korenia,
  • sušený cesnak,
  • olej na vyprážanie.

Paradajková omáčka:

  • pohár paradajkovej passaty,
  • pol šálky zeleninového alebo hydinového vývaru,
  • strúčik cesnaku,
  • oregano,
  • bazalka,
  • soľ a korenie.
Dokonalým zakončením bude dusenie v paradajkovej omáčke s cesnakom a bylinkami.
Foto: shutterstock/AS Foodstudio

Spôsob prípravy:

  1. Mleté mäso vložte do veľkej misy. Pridajte vajce, strúhanku, soľ, korenie, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, cesnak a kajenské korenie.
  2. Teraz je čas na zeleninu. Cuketu nastrúhajte, osoľte a nechajte vypustiť šťavu. Po chvíli ju sceďte a vložte do misy s mäsom. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu.
  3. Všetky ingrediencie dobre premiešajte rukami – oplatí sa tomu venovať chvíľu, pretože mäso bude chutnejšie.
  4. V rukách vytvarujte malé mäsové guľky. Mäso položte na dosku alebo tanier.
  5. Pripravte si omáčku. Do hrnca nalejte passatu a vývar a pridajte cesnak, bylinky a korenie. Varte na miernom ohni, kým mierne nezhustne.
  6. Medzitým na panvici s trochou tuku opečte mäsové guľky – je dôležité, aby sa v nich uzavrela všetka šťava, takže sa nemusíte obávať, že stred bude surový – mäso dozrie počas dusenia v omáčke.
  7. Vyprážané mäsové guľky preložte do omáčky a prikryté duste asi 15 minút. Po uplynutí tejto doby je pokrm pripravený na podávanie – odporúčame kombináciu s ryžou alebo napríklad kašou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najlepší kuchári používajú tento trik. Fašírky už nebudú piť tuk

Robím ich už roky a vždy vyvolávajú veľké nadšenie. Na chuť tohto mäsa sa ťažko zabúda


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takto pripravíte ten najlepší paradajkový pretlak. Kúpené v obchode sa mu ani nepriblížia

11.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Goskova Tatiana). Ak si raz pripravíte domáci paradajkový pretlak, už nikdy si nekúpite ten z obchodu. Správne pripravené pyré…

Sú kórejské placky lepšie ako zemiakové? Vaša rodina bude nadšená. Radšej ich vypražte viac

11.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sungsu han). Ak vás už nudia zemiakové placky, vyskúšajte túto ázijskú alternatívu. Zemiakové placky na kórejský spôsob sú mäkké,…

Tento koláč robím vždy v septembri. Je krehký, sladký a zmizne z formy za 5 minút

11.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Burnosova Sveta). September je ideálny čas na prípravu lahodného a krehkého koláča so slivkami a drobenkou. Ten je najlepší,…

Pridajte jablko, mrkvu a pite denne. Šťava na báze „červeného zlata“ naštartuje lenivé črevá

11.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz). Zeleninové šťavy sú ešte zdravšie ako ovocné. Majú menej kalórií a sú bohaté na množstvo vitamínov a…

Recept na chlebík. Nie je v ňom žiadna múka ani droždie. Mohla by som ho jesť bez prestávky

10.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna 12). Výroba domáceho chleba je veľmi uspokojujúca. Žiadny chlieb nechutí tak dobre ako ten, ktorý ste si upiekli…

Auto Trendy

Bezpohybové turbíny dodávajú superúčinnú veternú energiu do továrne BMW

12.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Aeromine Technologies so sídlom v Houstone namontovala na strechu výrobného závodu MINI spoločnosti BMW v Oxforde v Spojenom kráľovstve niekoľko tichých a nehybných aerodynamických…

Táto obytná dodávka VW má najdivokejšiu vyskakovaciu strechu vo svete malých karavanov

12.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nemecká spoločnosť SpaceCamper je hrdá na to, že posúva hranice toho, čo môže byť obytný automobil, až do takej miery, že vytvorila neočakávané spojenie stanového…

Prvá fotografia nového Alpine - nového športového elektromobilu

12.9.2024 Redakcia Auto trendy - Skupina Renault pred niekoľkými dňami oznámila na parížskom autosalóne 2024 celkovo sedem nových modelov rozdelených medzi jednotlivé značky. Dnes začíname spoznávať prvý z nich. Volá…

Bürstner predstavuje štúdiu Talis na veľtrhu Caravan Salon 2024

11.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Bürstner, výrobca vozidiel pre voľný čas z Kehlu, predstavuje na veľtrhu Caravan Salon v Düsseldorfe nový karavan Talis. Týmto modelom spoločnosť Bürstner predstavuje svoju…

Nový nápad na speňaženie vodičov. Budú nám vnucovať reklamy

11.9.2024 Redakcia Auto trendy - V súčasnosti na nás všadeprítomná reklama útočí takmer na každom kroku. Od televíznych obrazoviek cez displeje smartfónov až po nekonečné množstvo billboardov pri cestách. Výrobcovia…

Mini sťahuje 140 000 elektromobilov kvôli riziku požiaru batérie

11.9.2024 Redakcia Auto trendy - Dcérska spoločnosť BMW Mini sťahuje všetky elektricky poháňané modely Cooper SE prvej generácie na celom svete z dôvodu možného nebezpečenstva požiaru. Izolácia vysokonapäťovej batérie vo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov