Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pečená šunka, ktorá sa topí v ústach. Na Veľkú noc alebo nedeľný sviatočný obed. Jemná ako kurča

8.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova). Šunka na Veľkú noc v roku 2024 bude na prvom mieste programu. Ktoré recepty budú fungovať a dodajú vašim veľkonočným oslavám úplne...

8.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova).

Šunka na Veľkú noc v roku 2024 bude na prvom mieste programu. Ktoré recepty budú fungovať a dodajú vašim veľkonočným oslavám úplne novú chuť? Ponáhľame sa s odpoveďou. V tomto článku nájdete recepty na chutnú sviatočnú pečenú šunku.

Veľkonočná šunka nesmie chýbať na sviatočnom stole
Foto: shutterstock/Elena Veselova

Veľkonočná šunka – pozrite sa, ako si ju môžete pripraviť. Ktorá šunka bude na Veľkú noc najlepšia?

Ktorá šunka bude dobrá na Veľkú noc? Vo vašom veľkonočnom menu by nemala chýbať správne pripravená šunka. Nižšie uvádzame prvý recept na šunku v horčicovej marináde. Chuťovo výrazná a na prípravu jednoduchá šunka prekvapí každého. Dôležité: Šunka sa musí marinovať 10 až 12 hodín. Berte to do úvahy pri príprave.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej šunky
  • 3-4 jablká
  • 1-2 lyžice masla
  • med na potretie

Ingrediencie na marinádu:

  • 2-3 lyžice horčice
  • 2-3 PL medu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • soľ, korenie – podľa chuti
  • 1-2 jablká

Príprava:

  • Ošúpeme a nastrúhame 1-2 jablká.
  • Zmiešajte ich so surovinami na marinádu.
  • Dochutíme a premiešame.
  • Mäso dôkladne opláchnite, osušte a potrite marinádou. Uložíme do vzduchotesnej nádoby. Nechajte v marináde 10 až 12 hodín.
  • Šunku položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Potom šunku pečte 60 minút pri teplote 190 °C.
  • Pripravte si žiaruvzdornú misu. Vymažte ju maslom. Jablká umyte a nakrájajte na kúsky.
  • Do misky vložte upečenú šunku. Potrite ju medom a pridajte jablká. Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Pečte 30 minút.
Pečená veľkonočná šunka
Foto: shutterstock/Brent Hofacker

Rôzne druhy šunky na Veľkú noc – šunka s brusnicami

Šunka s brusnicami je jedlo, ktoré si na Veľkú noc nesmiete nechať ujsť. Môže sa podávať teplá aj studená. Šunka sa rozplýva v ústach. Presvedčte sa sami, aká je vynikajúca. Tu je jednoduchý recept na chutnú šunku na Veľkú noc:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej šunky
  • soľ, korenie, sušený tymián, sladká paprika
  • niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu
  • sušené brusnice
  • olej

Príprava:

  • Mäso potrite koreninami. Jemne pokvapkajte olejom.
  • Vložte do chladničky na 2 – 3 hodiny.
  • Potom mäso vložte do vrecka na pečenie. Pridáme brusnice. Uzavrite.
  • Položte na plech na pečenie.
  • Vložte do predhriatej rúry. Nastavte na 200 stupňov.
  • Pečte jednu hodinu.
  • Po upečení nakrájajte na plátky. Prelejte vzniknutou omáčkou.
  • Prípadne posypte čerstvým tymianom.

Veľkonočná šunka – tento typ šunky oslní aj tých najnáročnejších

Veľkonočná šunka s broskyňami nemá konkurenciu. Kombinácia škorice, medu a ovocia dodá pečenému mäsu zaujímavú príchuť. Prejdime k spôsobu jej prípravy. Tu je jednoduchý recept na vynikajúcu šunku na sviatky alebo nedeľný obed:

Ingrediencie: 

  • 500 g bravčovej šunky
  • 10 broskýň
  • soľ, korenie
  • niekoľko lyžíc medu
  • škorica
  • olej
  • 1 citrón
  • pol šálky vody

Príprava:

  • Mäso nakrájajte na plátky. Osolíme a okoreníme. Mierne opečieme na oleji na panvici.
  • Rúru predhrejte na 170 stupňov.
  • Mäso vložte do rúry.
  • Pripravte ovocie. Broskyne ošúpeme. Nakrájajte ich na kocky.
  • Vodu dajte do hrnca. Pridajte ovocie. Pridajte med a citrónovú šťavu. Dochuťte škoricou. Všetko povarte.
  • Do mäsa nalejte pripravenú broskyňovú omáčku.
  • Pečieme pri 170 stupňoch 40-50 minút.

Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najlepšia večera, akú som kedy jedla. Vďaka tomuto triku je mäso neskutočne šťavnaté a chutné

Moja teta sa vzdala klasického mletého rezňa v prospech týchto. Nedivím sa jej, pretože sú chutnejšie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Auto Trendy

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov