13.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hadasit).
Cesnak sa najčastejšie spája s prísadou do jedál alebo s babičkiným liekom na prechladnutie. Na druhej strane sa ho mnohí ľudia stránia pre jeho zvláštnu chuť a vôňu, ktorá pretrváva pomerne dlho. Chuť cesnaku sa dá zmierniť a potom odhalí svoje kulinárske karty. Ľahko z neho pripravíte dokonalú nátierku na chlieb. Krémová konzistencia cesnaku si určite získa srdcia cesnakových skeptikov.
Cesnak v novej podobe
Ak hľadáte niečo, čo by vám spríjemnilo deň v nevľúdnom počasí, krémový cesnak bude hitom. Nikoho netreba presviedčať, že táto zelenina je v jedálničku nevyhnutná, ale – ako všetci vieme – nie každý ju má rád. Dá sa však dosiahnuť, aby bola jeho chuť o niečo jemnejšia, a tak oslovila aj skeptikov voči cesnaku. Stačí, ak ho namočíte do oleja a upečiete. Tento proces, ktorý sa nazýva konfitovanie, má dve výhody: na jednej strane získate krémovú prísadu do chleba alebo krutónov a na druhej strane zdravý a ochutený tuk do šalátov.
Konfitovaný cesnak. Tu je návod na jeho prípravu
Príprava krémového cesnaku nie je zložitá, ale musíte mať doma vhodnú žiaruvzdornú nádobu. Musí mať takú veľkosť, aby ste do nej mohli cesnak po vložení dôkladne zaliať olejom.
Teraz je čas zistiť ingrediencie na prípravu tejto pochúťky:
- cesnak
- olej alebo olej
- rozmarín (nepovinné)
Spôsob prípravy:
Cesnak rozdeľte na strúčiky a potom ich opatrne ošúpte. Potom ich vložte do nádoby, vhodnej na pečenie v rúre, pridajte vetvičky rozmarínu a zalejte olejom alebo tak, aby bol cesnak úplne zakrytý. Prikryte a vložte do rúry vyhriatej na 120 °C a pečte približne hodinu a pol.
Ako jesť krémový cesnak?
Domáci cesnak je pripravený na konzumáciu po vychladnutí. Je vhodné ho predtým vybrať z oleja, ale nie je potrebné olej vylievať. Môžete ho uzavrieť do vzduchotesnej nádoby a použiť do šalátov alebo ako posýpku na krutóny. Na druhej strane, samotný cesnak má nielen jemnú chuť, ale bude aj veľmi mäkký, takže si ho môžete natrieť na sendvič ako maslo. Samozrejme, konfitovaný cesnak obohatí chuť aj iných jedál, napríklad omáčok na cestoviny.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako natierať maslo priamo z chladničky? Vďaka tomuto triku mi nepraskli nervy
Vajíčková nátierka, o ktorej snívalo len niekoľko filozofov. Jedna prísada všetko zmení
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.