Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Astrológia, Záhrada,

Klinček pre Barana, šalvia pre Strelca. Bylinné talizmany pre znamenia zverokruhu

28.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/mirzamlk). Astrológovia veria, že všetky znamenia zverokruhu majú svoje vlastné talizmany, šťastné čísla, kamene, farby a dokonca aj kovy. Niektorí im pripisujú aj priaznivé...

28.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/mirzamlk).

Astrológovia veria, že všetky znamenia zverokruhu majú svoje vlastné talizmany, šťastné čísla, kamene, farby a dokonca aj kovy. Niektorí im pripisujú aj priaznivé vône, ročné obdobia a krajiny. Ako sa ukázalo, zverokruhy majú aj svoje šťastné bylinky, ktoré majú nielen pozitívny vplyv na ich zdravie, ale obdarúvajú ich dobrou energiou. Ako vyzerá tento zoznam?

Bylinky sprevádzajú človeka od nepamäti. Každá civilizácia mala svoj vlastný súbor jedlých a liečivých rastlín.
Foto: shutterstock/mirzamlk

Bylinky sprevádzajú človeka od nepamäti. Každá civilizácia mala svoj vlastný súbor jedlých a liečivých rastlín; Číňania sa považujú za najstarších, pretože majú zdokumentované písomné poznatky od najstarších čias až po súčasnosť. Pôsobivá je aj indická bylinná medicína (ajurvéda) a egyptská medicína. Aj na Slovensku sa bylinky tešia neutíchajúcej obľube – rastliny ako harmanček, ľubovník bodkovaný, medovka alebo mäta sa bežne používajú pri tráviacich ťažkostiach, neurózach alebo nespavosti.

Astrológovia veria, že bylinky sú viac ako len prírodné lieky. Tvrdia, že tieto rastliny majú svoju vlastnú energiu, ktorá nás dokáže chrániť, pôsobiť ako talizman a priťahovať šťastie a prosperitu. Astrológia hovorí, že každé znamenie zverokruhu má svoju bylinu, ktorá ho podporuje, posilňuje jeho silné stránky a chráni ho pred neúspechmi. Aká je tá vaša?

Baran – Klinček (21.03 – 19.04)

Baran je prvé znamenie zverokruhu, často označované za symbol nového začiatku, priekopníka a sprievodcu. Je to silný, sebavedomý a odvážny vodca, ktorý sa ničoho nebojí a odvážne čelí novým výzvam. Baran neznáša rutinu a nudu – u neho sa musí stále niečo diať, žije pre nové zážitky a dobrodružstvá. Bohužiaľ, Baran je tiež dosť netrpezlivý a impulzívny – najprv koná, potom rozmýšľa. Preto sa často dostáva do problémov a robí si nepriateľov.

Baran je mimoriadne inteligentný. Veľmi rýchlo sa učí, najmä ak mu nové poznatky pomôžu realizovať jeho vlastné plány. Je nápaditý a kreatívny a dokáže nájsť úplne nové riešenia starých problémov. Baran je tiež otvorený a priamy a vždy hovorí to, čo si myslí. Bohužiaľ, na svojej prílišnej úprimnosti musí popracovať.

Baranovým náprotivkom v bylinnom horoskope je klinček, ktorý má antibakteriálny a protizápalový účinok. Zabraňuje tiež kardiovaskulárnym ochoreniam.

Klinčeky majú antibakteriálny a protizápalový účinok. Barani by ich mali mať vždy po ruke.
Foto: shutterstock/Nataliia K

Býk – Tymián (20.04 – 20.05)

Býk má jasné ciele, rád plánuje a všetky svoje úlohy podriaďuje harmonogramu. Je trpezlivý, vytrvalý a pracovitý, takže sa mu zvyčajne podarí dosiahnuť všetko, čo si zaumieni. To, čo Býka odlišuje od ostatných znamení zverokruhu, je schopnosť konať bezchybne. Býk sa málokedy dopúšťa chýb, pretože je veľmi dôkladný a vždy všetko starostlivo analyzuje – jeho spoľahlivosť a presnosť sú skutočne pôsobivé.

Na Býka sa môžete vždy spoľahnúť – nič nerobí povrchne alebo „podľa pravidiel“ a na prvé miesto kladie svoje povinnosti. Býk však môže stratiť nervy – najmä keď ide o jedlo a stimulanty.

V bylinnom horoskope je náprotivkom Býka tymián, ktorý pôsobí močopudne, odstraňuje toxíny, znižuje rozrušenie a úzkosť a uľahčuje zaspávanie.

Blíženci – majoránka (21.05 – 20.06)

Blíženci sú jedným z najzaujímavejších znamení zverokruhu. Hoci si často dovolia zájsť do extrémov a niekedy sú neúprimní, ba až zákerní, sú pomerne obľúbení a cenení – v práci aj v spoločenských kontaktoch.

Blíženci sú prekvapivo vitálni, energickí, inteligentní a vysoko motivovaní. Vyznačujú sa vrodenou zvedavosťou na svet, láskou k cestovaniu a otvorenosťou. Nevedia, čo je nuda, a dobrou energiou nakazia aj ostatných ľudí. Toto znamenie zverokruhu má vždy potrebu nových zážitkov a vnemov a prekvapuje svet sviežimi nápadmi.

Protikladom Blížencov v bylinnom horoskope je majoránka, ktorá stimuluje vylučovanie žlče a žalúdočných štiav, lieči tráviace problémy a bolesti brucha. Je tiež osvedčeným liekom proti hnačke.

Rak – Škorica (21.06 – 22.07)

Znamenie zverokruhu Rak je jedným z najkomplikovanejších znamení zverokruhu a život s ním nie je jednoduchý. Rýchlo sa stáva citovo závislým od svojho partnera, ale zároveň chce byť silný a nezávislý. Dalo by sa povedať, že v mužovi Rakovi sú dvaja vlci – jeden chce počúvať svoje srdce a sústrediť sa na svoje túžby, druhý sa neustále snaží dokázať svetu svoju hodnotu. Hoci má Rak ťažkú povahu, nechýbajú mu vlastnosti. Jeho citlivosť ho robí veľmi láskavým, starostlivým, súcitným a jemným, takže ľudia túžia po kontakte s ním a oceňujú jeho oddanosť.

Náprotivkom Raka v bylinnom horoskope je škorica, ktorá zrýchľuje metabolizmus, zlepšuje trávenie, reguluje činnosť obličiek a zlepšuje reguláciu sacharidov. Pomáha tiež zbaviť sa prebytočného tuku z tela.

Škorica zrýchľuje metabolizmus, zlepšuje trávenie, reguluje činnosť obličiek a zlepšuje reguláciu sacharidov. Rak je jedným z najkomplikovanejších znamení zverokruhu.
Foto: pexels.com/Mareefe

Lev – Harmanček (23.07 – 22.08)

Lev je jedno z najsilnejších znamení zverokruhu, ktoré miluje byť stredobodom pozornosti, viesť ostatných, inšpirovať ich a niekedy im aj vládnuť. Lev miluje byť dušou spoločnosti, túži byť obdivovaný, obdarúvaný a zasypávaný obdivom. Takisto sa rád predvádza v tom najlepšom svetle a je presvedčený, že má vždy pravdu.

Človek narodený v znamení zverokruhu Lev je plný energie a aktívny – nielen v zmysle fyzickej aktivity, ale aj pracovne, spoločensky a kultúrne. Lev má veľmi rád ľudí, je otvorený novým kontaktom, priamy a obdarený veľkým zmyslom pre humor. Rád však „hviezdi“, preto by mal na sebe pracovať.

V bylinnom horoskope je partnerom Leva harmanček, ktorý má upokojujúci a protizápalový účinok, uvoľňuje svaly tráviaceho traktu a žlčových ciest a uľahčuje normálnu peristaltiku čriev.

Panna – Mäta (23.08 – 22.09)

Panna je zďaleka najporiadnejším znamením zverokruhu. Miluje organizovanie, usporiadanie a udržiavanie poriadku. Ide jej to ľahko, pretože je inteligentná, schopná a otvorená prehlbovaniu svojich vedomostí. Panna sa rada učí, aby mohla využiť informácie, ktoré má, a prekvapiť svojich partnerov svojimi vedomosťami. Panna rada analyzuje a vyvodzuje závery, je veľmi puntičkárska a všíma si detaily, ktoré by iným mohli uniknúť.

Panna je veľmi pracovitá, spoľahlivá a vždy dobre pripravená. Bohužiaľ, ich prílišný perfekcionizmus a pedantnosť môžu byť často nevýhodou a v extrémnych prípadoch môžu dokonca prerásť do choroby a veľmi skomplikovať život Panne aj jej blízkym. Osoba z tohto znamenia môže byť tiež uzavretá a veľmi napätá.

Náprotivkom Panny v bylinnom horoskope je mäta, ktorá dobre pôsobí proti poruchám trávenia, zmierňuje kŕče v tráviacom trakte, nadúvanie a bolesti brucha.

Mäta, ktorá dobre pôsobí proti poruchám trávenia, zmierňuje kŕče v tráviacom trakte, nadúvanie a bolesti brucha. Panna je najporiadnejším znamením zverokruhu.
Foto: shutterstock/Gv Image-1

Váhy – ľubovník bodkovaný (23.09 – 22.10)

Ľudia v znamení Váhy sú inteligentní, dychtiví po učení a milujú dlhé diskusie doslova na akúkoľvek tému. Váhy absorbujú vedomosti a v rozhovore si dokážu spomenúť na zaujímavé fakty a informácie, ktoré získali aj pred mnohými rokmi. Vďaka tejto familiárnosti sú Váhy v spoločnosti veľmi obľúbené, a keďže sa rady stretávajú s rodinou a priateľmi a sú milovníčkami dlhého „posedenia“ a diskusií, ľudia ich doslova priťahujú ako „včely med“.

Váhy sa neboja vyjadriť svoj názor, milujú slovné prestrelky a údery a vždy bojujú za svoj názor. Keďže patrónkou ja Váha – symbol spravodlivosti a snahy o rovnováhu -, aj ona sa usiluje o rovnováhu a zvyčajne sa jej ju darí dosiahnuť. Hoci je Váha majsterkou v riešení zložitých problémov, v skutočnosti …. veľmi nerada. Snaží sa vyhýbať hádkam, nezhodám a problémom, pretože neznáša nepríjemné situácie a cíti sa v nich veľmi nepríjemne.

Váhy majú tiež niekedy problémy s rozhodovaním – preto si musia dávať pozor, aby si nenechali ujsť dobré príležitosti.

Náprotivkom Váh v bylinnom horoskope je ľubovník bodkovaný, ktorý zmierňuje príznaky depresie a nespavosti, lieči poruchy trávenia a pomáha pri ochoreniach pečene. Má tiež silný choleretický a žlčopudný účinok.

Škorpión – Žihľava (23.10 – 21.11)

Škorpión je nepochybne mimoriadne záhadná osobnosť. Je prenikavý, vášnivý, posadnutý a úzkostlivý, plný protikladov a v sekunde sa môže zmeniť o stoosemdesiat stupňov. V jednej chvíli je priateľský, šarmantný a milý, o pár minút neskôr sa môže stať žiarlivým, depresívnym a pochmúrnym. Jedným slovom, od Škorpióna môžete očakávať doslova čokoľvek.

Škorpión je zároveň pravdepodobne najvernejším znamením zverokruhu – je veľmi verný a nikdy nezabudne na slovo, ktoré raz dal. Svojich blízkych bráni za každú cenu, a ak je to potrebné, pomstí sa za ich krivdy. Je to totiž najpomstychtivejšie znamenie zverokruhu.

Hlboko vo svojom vnútri sa Škorpión veľmi bojí, že bude zranený a odmietnutý, a preto je pre neho ťažké otvoriť sa inej osobe. Musí s tým bojovať, pretože skutočná láska alebo veľké priateľstvo by ho mohli minúť.

V bylinnom horoskope je náprotivkom Škorpióna žihľava, ktorá poskytuje významné množstvo vitamínu C, podporuje prirodzenú imunitu organizmu, urýchľuje odstraňovanie prebytočnej vody z tela a stimuluje metabolizmus.

Škorpión je najvernejším znamením a zároveň najpomstychtivejšie znamenie zverokruhu. Žihľava poskytuje významné množstvo vitamínu C, podporuje prirodzenú imunitu organizmu.
Foto: Pixabay/nurfe

Strelec – Šalvia (22.11 – 21.12)

Strelec je zo všetkých znamení zverokruhu najväčší optimista. Je otvorený, spoločenský, priamy a plný energie. Je tiež veľmi sympatický, pravdepodobne vďaka svojim altruistickým sklonom – rád pomáha ľuďom a zvieratám a pre svoje myšlienky je ochotný veľa obetovať.

V znamení Strelca sa počas jeho života stretávajú dve sily – duchovná a materiálna. Musí sa ich naučiť navzájom zladiť, pretože len rovnováha mu prinesie šťastie a spokojnosť. Strelec sa veľmi rád učí a neustále si rozširuje svoje vedomosti. Zvyčajne je dosť sčítaný a má rád dlhé, pútavé diskusie a dokonca aj filozofické spory. Toto znamenie zverokruhu je otvorený a po nových zážitkoch túžiaci idealista, plný entuziazmu a veľkej vášne.

Strelec je bohužiaľ presvedčený o svojej neomylnosti, sväto verí, že jeho názory sú správne a snaží sa o nich presvedčiť doslova každého. Nedokáže tiež uznať svoje chyby a môže byť namyslený, chvastavý a márnomyseľný.

Strelcovým náprotivkom v bylinnom horoskope je šalvia, ktorá zmierňuje bolesti v krku, podporuje tvorbu žalúdočných štiav, lieči pálenie záhy, poruchy trávenia a plynatosť.

Kozorožec – Rozmarín (22.12 – 19.01)

Kozorožec je zo všetkých znamení zverokruhu zďaleka najkonzervatívnejší. Nemá rád zmeny a namiesto toho si cení pocit stálosti a pokoja. Hovoríme tu však o zmenách vo vonkajšom svete, pretože Kozorožec sám na sebe rád pracuje a prijíma výzvy, hoci prispôsobenie sa novým podmienkam býva spojené s ťažkosťami.

Kozorožec sa správa formálne a oficiálne a niekedy podáva ruky strnulo. Zaujímavé je, že taký môže byť aj pri jednaní s blízkymi, takže ho málokedy považujeme za priateľského. V hĺbke duše sa však tento zverokruh rád zabáva a len čo opustí kanceláriu, stretáva sa s priateľmi, zabáva sa, cestuje a užíva si kultúrnu ponuku miesta, kde žije.

Kozorožec je majster organizácie a plánovania a nič ho nemôže prekvapiť. Môže však byť apodiktický, prísny a príliš vážny.

Kozorožcovým náprotivkom v bylinkovom horoskope je rozmarín, ktorý pozitívne ovplyvňuje náladu, znižuje stres a zlepšuje pamäť. Podporuje tiež vylučovanie inzulínu a znižuje hladinu glukózy v krvi.

Kozorožec je zo všetkých znamení zverokruhu zďaleka najkonzervatívnejší. Rozmarín pozitívne ovplyvňuje náladu, znižuje stres a zlepšuje pamäť.
Foto: shutterstock/Dream79

Vodnár – Medovka (22.01 – 18.02)

Vodnár je označovaný za najväčšieho vizionára zo všetkých znamení zverokruhu. Je to odvážny mysliteľ, ktorý sa odvážne pozerá do budúcnosti a objavuje nové krajiny. Vodnár má veľkú potrebu slobody, ktorá mu umožňuje prekvitať a neustále prijímať nové výzvy. Neznáša však rutinu a monotónnosť, ktorá ho doslova ubíja.

Vodnár sa už od detstva zaujíma o to, čo je neobvyklé, netradičné, nevyskúšané a neobjavené. Je výstredný, nekonvenčný, niekedy až bizarný, ale jedno je isté – ťažko ho prejsť ľahostajne. Vodnár je kreatívny, rád sa učí a rád objavuje nové oblasti poznania. Je otvorený novým technológiám, ktoré sú pre neho dokonca ako stvorené – má rád technické novinky a vo svojej práci ich výborne využíva.

Vodnár je veľmi citlivý a všetko ho zaujíma. Preto sa snaží nezapájať, pretože sa veľmi bojí utrpenia.

Vodnárovým náprotivkom v bylinnom horoskope je medovka, ktorá sa používa pri úzkosti, podráždenosti a nervovom búšení srdca. Čaj z medovky uvoľňuje, relaxuje a má pozitívny vplyv na koncentráciu.

Ryby – Bazalka (19.02 – 20.03)

Ryby sú trpitelia, ktorí nesú všetky problémy a starosti tohto sveta na svojom kríži. Majú o sebe dosť nízku mienku, nedokážu oceniť svoje prednosti a silné stránky, namiesto toho sa veľmi sústreďujú na svoje chyby a nedostatky. Sú tiež dosť žiarliví, pretože namiesto toho, aby sa sústredili na seba a svoje bohatstvo, pozerajú sa na úspechy iných, čím sa ešte viac ponárajú do smútku.

To je celkom omyl, pretože zverokruhové Ryby majú mnoho talentov a ich sklon k mystike a tajným vedomostiam je úplne „z iného sveta“. Ryby fascinuje mágia, parapsychológia, astrológia, veštenie a všetko, čo sa nedá racionálne vysvetliť. Majú aj umeleckú povahu, ktorú naďalej rozvíjajú.

Ryby sú naivné a dôverčivé a často prepadajú závislostiam. Preto musia na sebe neustále pracovať, ale prospeje im aj pomoc a starostlivosť blízkych.

Rybím náprotivkom v bylinnom horoskope je bazalka, ktorá pôsobí na tráviaci a nervový systém, zmierňuje plynatosť, má diastolický a protizápalový účinok. Používa sa aj ako prírodné antidepresívum a sedatívum.

Ryby sú trpitelia, ktorí nesú všetky problémy a starosti tohto sveta na svojom kríži. Bazalka sa používa aj ako prírodné antidepresívum a sedatívum.
Foto: shutterstock/AleMasche72

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Znamenia zverokruhu, ktorým február prinesie príjemné prekvapenie. Ste na zozname?

Znamenia zverokruhu, ktoré sú najbohatšie. Astrológovia odhalili ich tajomstvo


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Kedy vysádzať hortenzie? Budú krásne kvitnúť, ak neurobíte jedinú chybu. Je to o zalievaní

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wirestock Creators). Hortenzia je pozoruhodná rastlina, ktorá prináša do záhrady veľa života. Nápadné kvety majú mnoho farieb a každá…

Rastie na Slovensku a považuje sa za najzdravšie ovocie na svete. Málokto vie, že je zdrojom cenného vitamínu

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Orest lyzhechka). Považuje sa za jedno z najzdravších ovocí na svete. Málokto vie, že rastie aj na Slovensku a…

Kľúčové astrologické dátumy pre druhú polovicu roka 2024: toto sú prelomové dni

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Billion Photos). Každoročne sa na oblohe objavujú úkazy a planetárne konjunkcie, ktoré majú osobitný vplyv na náš život. Zatmenia…

Váš záhon bude žiariť farbami až do neskorej jesene. Tento trik s karafiátmi dokáže zázraky

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Trofimova Vika). Klinčeky záhradné alebo aj karafiáty patria medzi najobľúbenejšie kvety. Mnohí ľudia ich oceňujú pre ich nenápadný tvar…

V lete vykonajte toto ošetrenie. Levanduľa sa skloní pred kvetmi

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wut_Moppie). Svojím vzhľadom pripomína romantickú francúzsku dedinu. Niet divu, že ju záhradníci považujú za svoju najobľúbenejšiu. Niekedy ich však…

Auto Trendy

Toto vozidlo má motor z vozidla F1. Potrebuje špeciálnu starostlivosť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Mercedes-AMG One je najrýchlejšie sériové vozidlo na Nürburgringu. Je poháňané motorom priamo z vozidla F1, čo so sebou prináša množstvo nepríjemností, a to aj počas…

Palivový gigant investuje do výroby spaľovacích motorov. Vynaloží viac ako 7,4 miliárd eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Saudi Aramco, jedna z najväčších svetových ropných spoločností, investuje do vývoja spaľovacích motorov. Petrochemický gigant kúpil 10-percentný podiel v spoločnosti Horse Powertrain, ktorú kontrolujú spoločnosti…

Toyota s novým rekordom v Európe. Corolla zosadená z trónu

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota má za sebou mimoriadne úspešný polrok na starom kontinente. Síce nepreskočila na pozíciu lídra, ale udržala si druhé miesto a zaznamenala nový predajný rekord…

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy . Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol, pretože bol práve vyradený z ponuky.…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v tejto otázke zmení, ak sa vráti…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z atraktívnejších kompaktnejších možností je určite Toyota…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov