Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pohár cmaru a 10 minút práce. To je všetko, čo potrebujete na prípravu celej hory nadýchaných lievancov

21.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (). Sladké lievance sú pochúťkou, ktorú môžeme jesť donekonečna. Robíme si ich nielen na raňajky, ale aj na obed a večeru. Aby bol základný recept...

21.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe ().

Sladké lievance sú pochúťkou, ktorú môžeme jesť donekonečna. Robíme si ich nielen na raňajky, ale aj na obed a večeru. Aby bol základný recept ešte chutnejší, odporúčame doň pridať túto ingredienciu. Budú vďaka nej ľahšie a krémovejšie.

Sladké lievance sú pochúťkou, ktorú môžeme jesť donekonečna.
Foto: shutterstock/Maslova Valentina

Lievance milujeme v akejkoľvek podobe. Môžu byť plnené jablkami, slivkami alebo dokonca malinami. Namočené v čokoláde alebo posypané práškovým cukrom urobia rozruch na každom stole. V základnom recepte sa píše, že do ingrediencií sa pridáva mlieko, ale my sme sa rozhodli urobiť ot inak. Vďaka tejto kombinácii sú ľahšie a ich chuť je jemnejšia.

Čo teda pridať do lievancov? Samozrejme, cmar. Práve on dodáva lievancom nezvyčajnú príchuť a klasike vdýchne nový život. Tento recept obsahuje aj jablká a vanilkovú arómu. Vďaka tomu sú lievance aromatickejšie a sýtejšie.

Cmar dodáva lievancom nezvyčajnú príchuť a klasike vdýchne nový život.
Foto: shutterstock.com/Halil ibrahim mescioglu

Recept na cmarové lievance

Ingrediencie:

  • 500 g pšeničnej múky
  • 4 PL cukru
  • 30 g droždia
  • 100 ml mlieka
  • 300 ml cmaru
  • 2 veľké jablká
  • štipka soli
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • lyžica oleja na cesto
  • olej na smaženie

Spôsob prípravy:

  1. Prvým krokom je príprava kvásku. V miske rozdrobíme čerstvé droždie, pridáme cukor a predhriate mlieko. Všetko premiešajte a nechajte na teplom mieste 15 – 20 minút, aby kvások mierne vykysol. Ak chcete proces urýchliť, môžete misku vložiť do predhriatej rúry na 40 °C a chvíľu ju tam nechať.
  2. Kým droždie vykysne, umyte, ošúpte a rozštvrťte jablká. Odstráňte jadrovníky a ovocie nakrájajte na tenké plátky. Ak však nemáte radi takéto plátky, môžete ovocie nastrúhať na strúhadle s veľkými okami. Najlepšou voľbou sú mäkké a sladké jablká.
  3. Pripravte si väčšiu misu a preosejte do nej múku. Pridajte soľ a vanilkový cukor a zašľahajte vajcia. Všetko spolu premiešajte.
  4. Do zmesi pridajte olej a predtým pripravený kvások a nezabudnite na cmar. Prísady miešajte asi 5 minút, kým cesto nebude hladké. Cesto nechajte prikryté na teplom mieste asi 40-50 minút, aby mohlo vykysnúť.
  5. Po uplynutí tohto času rozohrejte tuk na panvici a dajte naň cesto naberané lyžicami. Vytvarujte z neho lievance, ktoré opečte z oboch strán dozlatista.
  6. Usmažené lievance odložíme na papierovú utierku, aby sa zachytil zvyšný tuk, a posypeme ich práškovým cukrom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!

Nemajú žiadnu náplň, ale sú ľahké a nadýchané. Kysnutie trvá len 15 minút


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

V 16. storočí ho považovali za liek, v predvojnovom Slovensku bol luxusom. Dnes ho buď milujete, alebo nenávidíte

27.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AtlasStudio). Sladká pochúťka, ktorá rozdeľuje verejnosť na dva tábory. Jedni ju zbožňujú pre jej výraznú mandľovú chuť, iní ju…

Tento čučoriedkový koláč pripravíte za 10 minút. Nepotrebujete ani mixér

26.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marcus Z-pics). Začala sa sezóna čučoriedok. Stojí za to využiť tieto sladkokyslé plody, ktoré v kuchyni voňajú lesom. Sú…

Stačí lyžička a placky budú ako pena. Trik môjho dedka

26.6. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Moving Moment). Zemiakové placky máme všetci radi chrumkavé. No čo ak by boli zároveň jemné a nadýchané ako…

Došli mi vajíčka a riskla som to. Trojobal je chrumkavý a neodlepuje sa

26.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nicolas Trepiana). Čo môžete použiť namiesto vajec do trojobalu? Nie vždy ich máme po ruke a niekedy ich jednoducho…

Najčastejšie končia v odpadkovom koši. Vyrobte si z nich zdraviu prospešný nálev

26.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yusia13). Sezóna slovenských čerešní je v plnom prúde, vďaka čomu ich alarmujúce ceny začali našťastie klesať. Pri vychutnávaní týchto…

Auto Trendy

Ako predĺžiť životnosť batérie elektromobilu: 6 rád

27.06.2025 Redakcia Auto trendy - Skeptici elektromobility často poukazujú na obmedzený dosah elektrických áut a obavy týkajúce sa trvanlivosti ich batérií. Vďaka správnym postupom môžete životnosť batérie výrazne predĺžiť.

Lekárka varuje vodičov: Studená sprcha pred jazdou v horúčavách je nebezpečná

27.06.2025 Redakcia Auto trendy - Vysoké teploty sú výzvou najmä pre vodičov, ktorí trávia hodiny v rozpálených autách. Mnoho šoférov sa pred jazdou snaží ochladiť studenou sprchou, aby lepšie zvládli…

AVTOVAZ vymyslel názov pre nový model: Lada Yarus je zaregistrovaná

27.06.2025 Redakcia Auto trendy - Ruský výrobca AVTOVAZ zaregistroval nový obchodný názov Lada Yarus. Registrácia je platná do roku 2035 a naznačuje prípravu nového modelu značky Lada.

Dacia Sandero dostane hybridný motor: Novinka pre najpredávanejší model

27.06.2025 Redakcia Auto trendy - Dacia Sandero, jeden z najobľúbenejších a najdostupnejších automobilov na európskom trhu, sa pripravuje na veľkú zmenu. Rumunský výrobca plánuje pre svoj vlajkový model zavedenie úplne…

Toto ti poisťovňa nikdy nepovie: Máš nárok na náhradné vozidlo zadarmo

26.06.2025, Redakcia Auto trendy Po nehode zostaneš bez auta a čakáš na opravu? Ak si nehodu nespôsobil, poisťovňa vinníka ti musí zo zákona zaplatiť náhradné vozidlo, ale nikdy ti o…

Zatuchnutá klíma v aute ohrozuje zdravie: Ozón vyriešiť všetky problémy

26.06.2025, Redakcia Auto trendy Nepríjemný zápach z klimatizácie nie je len otravný, ale aj nebezpečný pre zdravie. Plesne a mikroorganizmy na výparníku môžu spôsobiť bolesti hlavy, pálenie očí a dýchacie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov